Skip to main content

Radio Tanănana, schimbare a grilei de programe din cauza pandemiei. Angajații noi vor lucra sub formă de voluntariat

 
Radio Tanănana, schimbare a grilei de programe din cauza pandemiei. Angajații noi vor lucra sub formă de voluntariat

CNA. Radio Tanănana a întâmpinat probleme serioase din punct de vedere financiar din cauza pandemiei. Un alt aspect important: angajații veniți recent lucrează sub formă de voluntariat.

Situația de la Tanănana a ajuns pe masa Consiliului Național al Audiovizualului în ședința de astăzi, 6 octombrie. Postul de radio cu format tematic-muzical a renunțat la programele locale din Timișoara, postul Tanănana din Timișoara redifuzând ceea ce se transmite la București.

Publicitate

Reprezentanții postului de radio au solicitat membrilor creșterea propriei producții de la 17% la 20% și scăderea producțiilor audiovizuale ale altor producători de la 83% la 80%. De asemenea, scad programele de informare de la 5,54% la 3,49% și cresc cele culturale de la 1,95% la 3,74%, conform actelor depuse la CNA. Concret, Radio Tanănana va transmite concerte culturale.

Situația din timpul pandemiei a fost explicată de Vlad Conovaru, actualul director de programe. El a spus, printre altele, că 90% din echipa editorială a plecat după 1 aprilie, moment în care România se află în plină stare de urgență. De atunci au plecați mulți realizatori, iar soluția a fost să găsească oameni din radio sau tv dispuși să facă emisiunile pe bază de voluntariat.

Vlad Conovaru, director de programe Radio Tanănana, în ședința CNA:

„90% din echipa editorială a fost nevoită să plece după 1 aprilie. Am rămas eu și am atras alături de mine o seamă de oameni entuziaști, o parte din ei cu experiență în media (radio sau tv), care au decis să realizeze emisiuni în grila pe care v-am prezentat-o. Toți cei care vor face emisiuni au venit pe bază de voluntariat, fiecare emisiune care va intra în grilă se va autosusține.

Noi nu ne-am considerat niciodată ca fiind un post din care lumea ca să-și ia informația, mă refer la informație politică, socială, economică, noi nu ocolim aceste subiecte, dar nu le aprofundăm. Noi ne canalizăm pe muzică și cultură și pe toate aceste valențe. Acest slot destinat știrilor poate fi susținut de grupaje de știri neinterpretate, difuzate ca atare de fiecare realizator de emisiune de la noi. De aici, și proporția mai scăzută a programelor de informare. Noi am obișnuit publicul cu informații din domeniul cultural, muzical, el fiind unul dintre motivele în care publicul a fost alături de noi, chiar dacă am fost în pauză în ultimele luni.

Am redus programul de câte un realizator per emisiune. Ulterior, au existat înregistrări și intervenții de acasă, noi obișnuiam să facem aceste recomandări într-un anumit tronson, însă acele intervenții se refereau la evenimente cultural-artistice pe care noi le recomandăm. Cum nu au mai fost astfel de evenimente, am încercat să recomandăm lucruri care au fost atemporale.

Sturctura de programe s-a respectat într-o proporție mai mică (n.r pe timpul pandemiei), atunci când vine vorba de intervenții. Oamenii care au lucrat la noi nu au mai putut continua din cauza lipsei de finanțe și am întrerupt colaborarea. Lucrăm pe bază de voluntariat, vor fi acorduri care vor intra pe post și vor trebui să respectele regulile CNA, cele de ordin tehnic și cele de bun simț.”

Modificarea structurii serviciilor de programe a fost aprobată în unanimitate de membrii CNA. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • Ori esti angajat , ori esti voluntar :) Asta mai este radio? , in Hunedoara se aude incet pe partea de audio , pacat de frecventele luate alea putine.
  Sunt multi altii cu proiecte misto si fac valuri pe online , care merita o frecventa in FM, dar in schimb o primesc astia care au ei ideei de radio uri minune.
  Eram sigura ca minunea Tananana nu va dura , odata cu relansarea Guerrilla , Tananana sa dus usor usor.
  Daca tot merge ideea de rebranding-cedare , as prefera sa fie un radio gen dance fm dar mai smart , si mai asumat pe mix uri si old tehni house, care ar da bine pentru toata lumea, si ar da bine si pe comercial.
  Daca nu zic sa facem un post de manelele in loc de Tananana ;)
 • Radiourile primesc GRATUIT o licența de emisie de la statul roman si isi asuma ca vor face un anume tip de programe. Profesionist. In lume se închid afaceri daca nu au succes. Nu vad de ce un radio ar trebui sa păstreze o licența GRATUITĂ pentru a experimenta cu voluntari si nu cu proiectul pt care au primit acea licența. CNA ul ar trebui sa le-o ia înapoi daca Nu Mai pot face ce au promis ca fac.Si asta e valabil si pentru alte radiouri falimentare care ajung sa vândă ceea ce au primit gratuit spre utilizare. Poate cineva o sa reglementeze haosul acordării licențelor si vânzării lor apoi. Ca unii pierd concursurile de acordare de licențe pe dosare care nu se pun in practica niciodata,dosare ale celor care câștiga si schimba apoi conținutul pt care li s-a acordat licența gratuit.
 • mi se pare o prostie. cum lucreaza voluntar la radio? si din ce traiesc? si cum lucreaza la radio de acasa? cum pun muzica pe post? de pe calculatorul de acasa? si cum intra in emisie cu invitati? sau nu intra?

Trimite un comentariu