Skip to main content

La 11 ani, publicația Decât o Revistă lansează o strângere de fonduri: „Pandemia a schimbat lumea. Vrem să ne dublăm comunitatea de susținători”

 
La 11 ani, publicația Decât o Revistă lansează o strângere de fonduri: „Pandemia a schimbat lumea. Vrem să ne dublăm comunitatea de susținători”

Se fac 11 ani de la lansarea proiectului Decât o Revistă, iar cu această ocazie publicația anunță o amplă strângere de fonduri

Publicitate

Pandemia a lovit puternic publicațiile independente și mai ales piața de ziare și reviste tipărite. Unele redacții, cu este și DoR, trăiesc în mare parte din donațiile cititorilor. Acesta este și punctul de plecare al campaniei pe care Decât o Revistă o va derula în perioada 1 octombrie - 15 noiembrie (ziua în care a fost lansat primul număr DoR):

„Vrem să ne dublăm comunitatea de susținători”, spun ei. 

Redacția țintește un număr de 4.500 de susținători, de la 2.250 cât sunt în prezent. 

Campania poartă titlul „Poveștile vindecă” și se derulează după următorul mecanism:

Există trei tipuri de donații: digital lunar (15 lei / lună), digital anual (150 lei / an) sau abonament cadou digital pe un an (150 lei).

Oamenii care sunt deja abonați la revistă pot opta pentru următoarea variantă: pot deveni ambasadori și vor primi un link unic. În baza acestuia pot vedea câți oameni s-au abonat datorită lor.

„Credem că poveștile bine spuse sunt unelte esențiale pentru a ne transforma viețile, organizațiile și societatea, iar misiunea noastră e să le facem să se întâmple.

În ultimele luni ne-am întrebat care e sursa de venit pe care am vrea s-o creștem ca să ne temperăm incertitudinea financiară. Tocmai pentru că pandemia a schimbat lumea, noi vrem să ne luăm și mai multă legitimitate de-a exista din partea comunității.

Altfel spus: să depindem de și mai mulți oameni. Dacă ajungem la 4.500, veniturile din comunitate vor ajunge să fie jumătate din cele necesare ca să producem jurnalismul pe care îl facem”, după cum își motivează jurnaliștii demersul. 

Publicația s-a reorientat puternic și către online, în ultima vreme:

„Astăzi, suntem o publicație în principal digitală, care documentează povești, produce podcasturi și e premiată la nivel european pentru inovație”, punctează și reprezentanții DoR. 


Citește și: FACEM ROMÂNIA BINE. Cristian Lupșa, 10 ani de DoR. Povestea unei reviste de ...povești. Decât o Revistă.


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu