Skip to main content

Vedetele din sport şi TV, interzis la reclame pentru casele de pariuri. Nu la noi!

 
Jose Mourinho într-un spot. Foto: times.co.uk
Jose Mourinho într-un spot. Foto: times.co.uk

Vedetele TV sau personalităţile sportive nu mai pot face reclamă la casele de pariuri. Se întâmplă în Marea Britanie, scrie publicaţia The Guardian.

Publicitate

Dacă în Anglia este interzis, în România reclamele la casele de pariuri se folosesc de nume din sport şi din media, precum Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea sau Vali Moraru.

Măsura din Albion vine în contextul în care în care s-au impus noi reguli menite să combată marketingul care vizează persoanele sub 18 ani. Astfel, codul britanic pentru publicitate interzice spoturile la casele de pariuri cu personalităţi precum Jose Mourinho, Michael Owen şi Harry Redknapp.

Important: reclamele la pariuri şi jocuri de noroc se pot face în Marea Britanie doar dacă se adresează persoanelor peste 18 ani, nu şi minorilor.

Comitetele de practică publicitară (CAP) au lansat o consultare publică, declarând că noile măsuri vor avea un efect semnificativ asupra reclamelor cu foşti sportivi, vedete TV sau influenceri din mass-media.

„De exemplu, prezentarea căpitanului naţionalei de fotbal a Angliei într-un spot despre jocuri de noroc ar fi interzisă în temeiul acestei noi reguli”, spun cei de la CAP, potrivit The Guardian.

Decizia CAP a venit în contextul unor cercetări realizate de GambleAware. S-a descoperit că acel conţinut al reclamelor pentru casele de pariuri are un potenţial mai mare să afecteze persoanele sub 18 ani.

Totodată, în acest moment anunţurile pentru casele de pariuri şi jocurile de noroc nu sunt permise în mass-media unde un sfert de audienţă are vârsta sub 18 ani.

Ilie Dumitrescu şi Stelea, la reclame pentru pariuri

În România, vedete TV şi din sport sunt pe reclamele caselor de pariuri.

Avem câteva exemple de foşti fotbalişti sau vedete TV care sunt prezente în spoturile caselor de pariuri:

  • Superbet - Ilie Dumitrescu, Daniel Pancu, Bogdan Stelea (foşti fotbalişti) sau Vali Moraru (moderator al unei emisiuni la Digi Sport)
  • Gets Bet - Marius Lăcătuş şi Gabi Balint (foşti fotbalişti)
  • Casa Pariurilor - Grasu XXL (cântăreţ)
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Trebuie să se facă și la noi o lege asemănătoare.
  • Iuli Iuli
    Voi comparați Marea Britanie cu România? Mai bine nu făceați articolul.
  • Gogu Gogu
    Dl. Petrisor...tu analizezi titlurile de click bait din presa dar cand e vorba de titlurile voastre, ele sunt la fel. Uita-te putin la titlul acestui articol in care ati facut si voi clikc bait...
    Daca nu era click bait suna asa: "In Anglia vedetele din sport si TV interzis la reclame..."
    Adica voi sunteti pe principiul : Hotul striga hotii...
    Rusine !
  • burningsnowflake burningsnowflake
    bine ca l-au interzis pe Duckadam cu unguentul pentru reumatism, pe motiv de celebritate, in schimb la "boala" jocurilor de noroc este permisa!
    curat murdar coana CNA !
    rusinica!

Trimite un comentariu

sus