Skip to main content

Vedetele din sport și TV, interzis la reclame pentru casele de pariuri. Nu la noi!

 
Vedetele din sport și TV, interzis la reclame pentru casele de pariuri. Nu la noi!
Jose Mourinho într-un spot. Foto: times.co.uk

Vedetele TV sau personalitățile sportive nu mai pot face reclamă la casele de pariuri. Se întâmplă în Marea Britanie, scrie publicația The Guardian.

Publicitate

Dacă în Anglia este interzis, în România reclamele la casele de pariuri se folosesc de nume din sport și din media, precum Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea sau Vali Moraru.

Măsura din Albion vine în contextul în care în care s-au impus noi reguli menite să combată marketingul care vizează persoanele sub 18 ani. Astfel, codul britanic pentru publicitate interzice spoturile la casele de pariuri cu personalități precum Jose Mourinho, Michael Owen și Harry Redknapp.

Important: reclamele la pariuri și jocuri de noroc se pot face în Marea Britanie doar dacă se adresează persoanelor peste 18 ani, nu și minorilor.

Comitetele de practică publicitară (CAP) au lansat o consultare publică, declarând că noile măsuri vor avea un efect semnificativ asupra reclamelor cu foști sportivi, vedete TV sau influenceri din mass-media.

„De exemplu, prezentarea căpitanului naționalei de fotbal a Angliei într-un spot despre jocuri de noroc ar fi interzisă în temeiul acestei noi reguli”, spun cei de la CAP, potrivit The Guardian.

Decizia CAP a venit în contextul unor cercetări realizate de GambleAware. S-a descoperit că acel conținut al reclamelor pentru casele de pariuri are un potențial mai mare să afecteze persoanele sub 18 ani.

Totodată, în acest moment anunțurile pentru casele de pariuri și jocurile de noroc nu sunt permise în mass-media unde un sfert de audiență are vârsta sub 18 ani.

Ilie Dumitrescu și Stelea, la reclame pentru pariuri

În România, vedete TV și din sport sunt pe reclamele caselor de pariuri.

Avem câteva exemple de foști fotbaliști sau vedete TV care sunt prezente în spoturile caselor de pariuri:

 • Superbet - Ilie Dumitrescu, Daniel Pancu, Bogdan Stelea (foști fotbaliști) sau Vali Moraru (moderator al unei emisiuni la Digi Sport)
 • Gets Bet - Marius Lăcătuș și Gabi Balint (foști fotbaliști)
 • Casa Pariurilor - Grasu XXL (cântăreț)
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • Dl. Petrisor...tu analizezi titlurile de click bait din presa dar cand e vorba de titlurile voastre, ele sunt la fel. Uita-te putin la titlul acestui articol in care ati facut si voi clikc bait...
  Daca nu era click bait suna asa: "In Anglia vedetele din sport si TV interzis la reclame..."
  Adica voi sunteti pe principiul : Hotul striga hotii...
  Rusine !
 • bine ca l-au interzis pe Duckadam cu unguentul pentru reumatism, pe motiv de celebritate, in schimb la "boala" jocurilor de noroc este permisa!
  curat murdar coana CNA !
  rusinica!

Trimite un comentariu