Skip to main content

Un cântec pentru copii a depăşit Despacito. Cel mai vizionat clip de pe YouTube

 
Captură Youtube
Captură Youtube

Un cântec pentru copii a devenit cel mai urmărit clip din istoria Youtube-ului. „Baby Shark”. Are peste şapte miliarde de vizualizări, scrie digi24.ro care citează The Guardian.

Publicitate

Se intitulează „Baby Shark” şi a depăşit melodia Despacito, care a fost lansată în 2017 de Luis Fonsi şi Daddy Yanke. Înainte de piesa Despacito, cel mai vizionat clip pe Youtube era al melodiei „See You Again”, cantată de Wiz Khalifa şi Charlie Puth.

Cântecul a fost încărcat pe platforma video în urmă cu patru ani de către compania Pinkfong. Nu este cunoscut autorul, dar clipul a devenit celebru pentru copiii mici după ce a fost înregistrat de un copil de 10 ani, Hope Segoine.

Producţia muzicală a celor de la Pinkfong a devenit celebră în Asia, iar apoi s-a răspândit în America şi Europa. Melodia este pe locul 6 în clasamentul cântecelor din Marea Britanie şi pe 32 în SUA.

Are o durată de 1 minut şi 21 de secunde, iar refrenul îndeamnă la o ascultare în buclă, ceea ce a contribuit la vizualizări. Pe baza acestui cântec s-au lansat turnee în direct, cărţi sau obiecte promoţionale.

Compania care deţine cântecul, acuzată de plagiat

Pinkfong, compania care deţine cântecul „Baby Shark” a fost dată în judecată de Jonathan Wright, autor de cântece pentru copii. El susţine că ar fi înregistrat o versiune asemănătoare în 2011 şi are drepturi de autor asupra sa. Un verdict nu a fost pronunţat încă, mai notează digi24.ro.

De asemenea, trei angajaţi ai unui penitenciar din statul american Oklahoma erau acuzaţi de cruzime la adresa deţinuţilor, fiindcă i-au obligat pe aceştia să asculte Baby Shark timp de două ore.

VIDEO. Melodia Baby Shark, cel mai urmărit clip din istoria Youtube-ului

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus