Skip to main content

Mai multe chioşcuri de presă, ridicate în Sectorul 5. Ce spune noul primar, Cristian Popescu Piedone

 
Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

La finalul săptămânii trecute au dispărut şapte chioşcuri de presă din Sectorul 5 al Capitalei, acolo unde este primar Cristian Popescu Piedone. Acestea au fost ridicate vineri şi sâmbătă într-o amplă acţiune la care a luat parte Poliţia Locală, scrie Libertatea.

Publicitate

Furnizorii media se plâng că aceste chioşcuri au fost ridicate „pe repede înainte”, deşi, susţin ei, nu au fost probleme cu autorizaţiile. Primăria se apără şi spune că nu există acte, curent sau avize.

Iată ce spune Biroul de Presă al Sectorului 5, via Libertatea:

„Săptămâna aceasta au fost ridicate 7 chioşcuri. Cel care v-a trimis somaţia nu avea aviz de amplasament, nu era legat la curent, nu avea niciun act, absolut nimic.

Era fix lângă un semafor. Aceeaşi persoană mai are un chioşc vizavi, pe trotuar, după Piaţa Rahova. A rămas cu cel de-al doilea chioşc până când se va găsi o nouă locaţie pentru celălalt chioşc, stabilită de urbanism. Acţiunea e realizată de poloţia locală împreună cu arhitectul-şef.

Toate chioşcurile care au fost ridicate au fost somate, procedura a fost îndeplinită în toate cazurile. Oamenii trebuie să depună cerere pentru aviz de amplasament la departamentul Urbanism – Sector 5.”

Cum se apară difuzorii de presă?

- „Pe somaţie scria că suntem contravenienţi, dar nu ştim de ce! Noroc că am luat-o marfa, că ar fi ridicat-o fără să ne spună”

- „Eu vând ziare, carte, unii, care sunt mai departe de unităţile de învăţământ, mai au şi ţigări. După ce plătim salariu şi taxele pentru salariul vânzătorului, taxa pentru domeniul public şi pentru gunoi, eu, ca patron, rămân cu până-n 1.000 de lei.”

- „Păi suntem aşa de pe vremea lui Daniel Florea! Plătim chitanţa pentru domeniul public şi taxa REBU. De ce nu avem documente? Păi în 2016 şi în anii următori, am cerut la primărie autorizarea. Avem bonurile cu număr de înregistrare de la registratură. Nu ne-au răspuns nici până în ziua de azi.”

Difuzorii de presă se vor întâlni azi cu Cristian Piedone pentru discuţii, conform sursei menţionate.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus