Skip to main content

Fiul lui Cozmin Guşă preia Gold FM. Tranzacţia postului de radio, pe masa CNA

 
Fiul lui Cozmin Guşă preia Gold FM. Tranzacţia postului de radio, pe masa CNA

CNA. Radio Gold FM are un nou proprietar. Postul cu o vechime de peste 20 de ani va fi administrat de Cosmin Andrei Guşă, fiul fostului patron de la Realitatea, Cozmin Guşă.

Publicitate

Cazul Gold FM a ajuns în şedinţa Consiulului Naţional al Audiovizualului în şedinţa de astăzi, 17 noiembrie. S-a discutat intens pe această temă, unii membri fiind nemulţumiţi că nu s-a prezentat un plan editorial înainte de preluarea radioului şi înainte de plătirea datoriilor.

Conform documentelor trimise la CNA, noul acţionariat al Gold FM va fi SC Angus Resources SRL, soecitate deţinută în exclusivitate de Cosmin Andrei Guşă.

Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA, ce planuri are cu Gold FM, Cosmin Andrei Guşă a spus:

„Planul pe care l-am făcut cu echipa Gold FM este să mutăm radioul în zona de talk. Invităm români de valoare, care să vorbească şi suntem conştienţi că avem un target de persoane la vârsta a doua, dar sperăm să păstrăm nucleul ăsta şi sper să aducem oameni aproapiaţi de vârsta mea, care sunt interesaţi de problemele societăţii actuale, să-i aducem spre Gold FM.

Avem un contract cu un institut de cercetare prestigios din România, care o să ne ofere un studiu de piaţă. În concordanţă cu acest studiu o să începem să ne gândim la o grilă care să includă mai multe emisiuni şi care va fi prezentată, desigur în cazul în care ne oferiţi licenţa.”

După lungi dezbateri şi discuţii pe această tema, cederea acţionariatului Gold FM s-a votat în şedinţa CNA cu 7 voturi pentru şi 3 împotrivă. Cei care au votat împotrivă au fost Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu şi Cristina Pocora.

Gold FM emite pe frecvenţa 96,9 (fosta frecvenţă a Radio Total. De altfel, radio Gold FM este în fostul sediu al Total de la etajul 16, de la Lujerului).

Povestea Gold FM. Bogdan Chirieac a fost negocieri să preia postul

Bogdan Chirieac, unul dintre fondatorii publicaţiei online DCnews, a fost în discuţii să preia Gold FM în primăvara acestui an, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

Deţinătoarea licenţei audiovizuale pentru Gold FM era societatea Expresiv SA, ai cărei acţionari sunt:

Radoway Limited (Cipru) – 56,25% (reprezentanţi ai Radoway erau, în urmă cu câţiva ani, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu)
Sindicatul Naţional Petrom-Energie – 43,13%
Cornel Nistorescu – 0,62%.

Gold FM se afla în insolvenţă din septembrie 2016, deci de mai bine de patru ani. În ultimii ani, Gold FM a trecut prin mai multe încercări editoriale. "Vârful" a fost în 2015, când matinalul Gold FM a fost realizat de Mihai Dobrovolschi, într-o perioadă în care Radio Guerrilla a rămas fără licenţă.

Au trecut, pe rând, pe frecvenţa Gold FM, dimineaţa:

  • Mihai Cioceanu şi regizorul Radu Iacoban
  • Radu Buzăianu şi Geanina Corondan
  • Gabi Jugaru
  • Cârcotaşii Huidu şi Dezbrăcatu (în fapt, un program realizat de cei doi online şi preluat spre difuzare de Gold FM)
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Roberto Roberto
    Aseara chefii 10 rating pana la 23.50

    Ca si Pro TV sambata, tot 10 rating. Dar diferenta e ca Pro TV a avut dublu. Antenuta ta aseara, nu. Plangi cap de ou !
  • Nagyvarad Nagyvarad
    Pentru ca nu prea mai avea unde sa isi verse analizele si sa ia banul fraierilor, geostrategul ratat Cozmin Gusa si-a cumparat un post de radio obscur. Crede ca mai conteaza in piata, ca mai prinde vreun naiv pe care sa-l consilieze dupa ce s-a facut de ras aparand cu Dan Tudorache si calomniindu-l pe Nicusor Dan.
  • Bravo Bravo
    Să lăsăm tinerii să evolueze. Lumea e în continuă schimbare și cu securiști și fără ei, d-le Mile. Era mai bine dacă dispărea postul de radio? Categoric nu. Deci, succes tânărului întreprinzător!
  • Mile Mile
    Aseara chefii 10 rating pana la 23.50
  • Roberto Roberto
    Si se spunea candva ca Antenuta va fi lider peste Pro TV. Dar doar in visele postacilor cap seci mile Mile Razvan.
    Pro TV spulbera Antenuta pensionara zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna.

    Pe stirile de joi, vineri, sambata iti e rusine sa comenteze ? Pro TV a sters pe jos cu Antenuta batrana. Audientele Umorului de 2 bani nu le ceri ?
  • Nicu Nicu
    Foarte bine... eu sunt foarte interesat de un radio de talk.
  • mile mile
    Și după 30 de ani de la Revoluție vom ajunge sa fim conduși de fiii securiștilor , se spunea cândva....

Trimite un comentariu

sus