Skip to main content

VIDEO. Cosmin Andrei Gușă, noul patron de la Gold FM: Aș vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră. Raluca Moianu, director de programe. Nistorescu rămâne cu emisiune

 
VIDEO. Cosmin Andrei Gușă, noul patron de la Gold FM: Aș vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră. Raluca Moianu, director de programe. Nistorescu rămâne cu emisiune

VIDEO. La doar 23 de ani, Cosmin Andrei Gușă, fiul lui Cozmin Gușă, a devenit noul patron al Gold FM, post radio aflat în insolvență de patru ani. Ce vrea să facă din Gold FM? Care e implicarea tatălui lui, Cozmin Gușă?

Publicitate

"Pot să spun că am plătit doate datoriile pe care le avea radioul", a spun Cosmin la interviurile Paginademedia.ro.

Despre oamenii din proiect?

„Aș vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră”, a spus Cosmin la interviurile Paginademedia.ro. Acum, director de program este Raluca Moianu, iar unul dintre realizatori este Cornel Nistorescu (care a deținut și el o parte minoritară din Gold FM

Cum i-a venit ideea să preia un radio?

Cosmin Andrei Gușă: „Am cumpărăt pentru că domeniul media mă pasionează, pentru că fiecare om trebuie să se implice în problemele societății și să ajute cum poate. Zic să ajute, pentru că nu știu dacă știți, dar radioul era în insolvență, cu datorii la stat și restanțe de impozite salariale, ș.a.m.d, iar acum le-am adus la zero.

Bineînțeles pentru că vreau să învăț ceva de la tatăl meu, are multă expertiză în domeniul acesta, îmbătrânește, eu devin matur și înainte să-l „mulg” de cunoaște, prima mea afacere să fie dintr-un domeniu pe care îl cunoaște.

Da, el (n.r. Cozmin Gușă) a venit cu ideea. Eram într-o zi la București la un restaurant al unui prieten și a venit cu dosarul de vânzare al Gold FM, mi-a plăcut ideea și am insitat să facem tranzacția. Vă zic sincer, o să fiu transparent total, eu am discutat doamna cu Diana Rădulescu, o avocată talentată, nu știu dacă a fost la copiii domnului Vântu. Eu am comunicat cu dumneaei.”

De ce a ales Gold FM? Ce a găsit acolo?

Cosmin Andrei Gușă: „Asta a fost oportunitatea de moment, e un post cu tradiție și chiar și eu îl cunosc, îl ascult de când eram mic. Cum spuneam, e un radio de tradiție, e fostul Radio Total, pentru cei care nu știu, și e un brand care merită să fie pe piață.

Am găsit radioul cu 12 angajați și colaboratori. Cam asta e situația în acest moment. Avem o grilă aprobată de CNA și o să ne gândim pe viitor la o grilă alături de doamna Moianu, care este directoarea de programe momentan și cu taică-meu, care mă consiliează și mă ajută cu expertiză. Sper să mă descurc, cred că și studiile mă recomandă.”

Tânărul Gușă, actual masterand la o facultate din Viena, spune că Raluca Moianu se ocupa de radio, iar el l-ar vrea în viitor în echipă pe Octavian Hoandră.

Cosmin Andrei Gușă: „Cred că aș prefera să fie supriză, dar ne gândim la multe vedete. Pot să vă zic un nume, aș vrea să avem o emisiune cu domnul Octavian Hoandră. Cred că e un adevărat profesionist și îmi place cum pune problema, i-am emisiunile de la Realitatea, i-am citit cărțile și îl respect foarte mult.

Am o relație foarte bună cu domnul Hoandră, suntem prieteni și facem abstracția că a fost la Realitatea, e o coincidență.”

Cosmin Andrei Gușă: „Experiența o recomandă pe Raluca Moianu pentru ce emisiune vrea”

Ce va face în continuare Raluca Moianu la Gold FM?

Cosmin Andrei Gușă: „N-am discutat asta cu dânsa, dar având experiența o recomandă cam pentru ce emisiune vrea. Mergem pe grila actuală pe care dumneaei o a făcut-o. Și până la următoarea ședință cu CNA-ul vom vedea ce putem schimba.

Asta cu Matinalul, mă gândesc să mergem pe nișa asta. Au fost în trecut cei doi de la Cârcotașii, să vedem dacă facem ceva mai serios sau mergem tot pe nișa asta. Așteptăm rezultatele de la studiu și trebuie să luăm decizia, deocamdată luăm cu grila actuală.

Emisiunea vedetă este a domnului Cornel Nistorescu, de luni până joi de la ora 5. Și chiar este o emisiune bună. El va rămâne cu emisiunea și sper că va rămâne în continuare, am un respect mare pentru el, îmi place stilul lui.”

Se va implica Cozmin Gușă în Gold FM?

Cosmin Andrei Gușă: „Eu mi-aș dori să se implice și mi-a promis că se va implica în primul an. Va face și el parte din consiliu și din echipa Gold FM, dar decizia o voi lua eu.

Este radioul lui Cosmin Gușă, dar Cosmin Gușă are multe de învățat de la omologul mai învârstă.”

VIDEO. Ce planuri are cu Gold FM Cosmin Andrei Gușă, fiul lui Cozmin Gușă

Alte declarații din interviu

Cosmin Andrei Gușă: „Aș vrea să fie un radio axat pe talk, din două considerente. Primul considerent este cel pragmatic, este greu să ne batem cu marile radiouri pe muzică și nici nu ne dorim și al doilea este că aș vrea să abordează problemele din societatea, aș vrea să menținem publicul de vârsta a doua, +50, dar sper să atragem oameni din generația mea, din generația tânără și să creăm un pod între generații.

Vrem să abordăm problemele și creăm un spirit civic la nivel de București, unde avem licența. Vrem să abordăm toate problemele pe stare sociale, de la politic, la social, vrem să fie un radio serios. Sper să ne creăm stilul nostru. Și apoi muzica. Vom fi pragmatici, vom face un studiu și le vom oferi ce vor ascultătorii noștri.”

Cosmin Andrei Gușă: „Ne dorim să facem parteneriate cu radiouri locale. Vreau să iau Bucureștiul și apoi continuăm în țară. Dar da, ăsta e planul meu.”

Alți oameni implicați în proiect?

Cosmin Andrei Gușă: „O să vedem, o să luăm schimbările pas cu pas. Sper să ni le aprobe CNA-ul, dar nu avea de ce să le aprobe pentru că vrem să fim serioși, să abordăm probleme sociale și ar trebui să se bucure Consiliul că va mai fi un radio care să facă lucrul ăsta. Așteptăm până la următoarea ședință, nu vrem să schimbăm radical, dar vrem să mergem spre zona de talk, spre problemele societății din zona de azi.

Politica e peste tot, e în orice, dar nu vrem să ne axăm pe politică. O să fie un subiect, asta e clar. Ar fi interesant ca tatăl meu să aibă o emisiune, dar cred că ar fi un câștig pentru post.

Doar din respect i-aș da o emisiune, pentru că e un personaj proeminent, cred că prezența lui la radio ar face o audiență bună. Dar n-am avut nicio discuție pe tema asta.”

Parteneriat cu televiziune?

Cosmin Andrei Gușă: „Sper să avem un parteneriat cu Realitatea Media. Pentru mine este pentru nou, dar peste o săptămână pot să vă spun mai multe lucruri, punctual. Dacă avem o emisiune interesantă, mi s-ar parea interesant să preia știrile pe site, lucrurile interesante pe care le scoatem, poate o să avem exclusivități.”

Când vom vedea primele modificări în grilă și la Gold fm?

Cosmin Andrei Gușă: „Ce pot să vă zic, eu respect echipa care a fost la Gold FM, care nu a fost plătită 3 ani de zile. Nu vreau să fac schimbări radicale din prima, eu ascultam Gold FM dinainte, era un post pe care îl ascultăm. Le luăm treptat și schimba puțin câte puțin, nu să stricăm grila actuală. Dacă am idei bune o să le discut cu echipa, o să le implentăm și vom avea câteva schimbări la următoarea ședință CNA.

De luna viitoare vor da salariile, de astăzi s-a făcut transferul de business prin preluarea de licență. Trebuie să mă orientez, să-mi iau un consilier pentru că eu sunt, momentan, student. ”

Veți reintra în studiile de audiență radio?

Cosmin Andrei Gușă: „Nu văd de ce nu ar intra. Sper să fim performanți ca să ne permitem. Am o linie de credit cu o bancă românească, va trebui să investim să modernizăm aparatura, acum avem un audit care e în derulare și vom vedea. Sper să nu fie vorba de sume exorbitante, dar vom face eforturi ca să ne modernizăm.”

Studioul rămâne același sau îl schimbați?

Cosmin Andrei Gușă: „Am vrea să ne mutăm pentru că este foarte greu să atragem invitați. E într-o zonă izolată, vrem să ne mutăm înspre nord. Da, suntem și în tratative. O să fie pe la Piața Presei Libere. O să vă anunțăm săptămâna viitoare.”

Despre posibilele divergențe cu tatăl său:

Cosmin Andrei Gușă: „Eu îl respect pe tatăl meu și el mă respectă și ne bazăm pe bun simț. Așa e comunicarea între noi și ne înțelegem bine. Dacă am pornit cu ideea ca eu să conduc această instituție, el n-o să interfereze decât dacă îi cer eu.”

Gold FM ca business:

Cosmin Andrei Gușă: „Noi am scos firma din insolvență și nu văd de ce nu ar fi o afacere de succes dacă aducem oamenii potriviți. N-am voie să vorbesc de cifre, dar a fost un preț corect, nici scump, nici ieftin.”

În cât timp o să înceapă să fie pe plus?

Cosmin Andrei Gușă: „Ca să vă zic realist, din 2021 la final, 2022 nu va avea nicio problemă. Ăsta e worst case scenario, iar best case scenario va fi să fie pe profit peste 6 luni.

Nu văd cum să nu iasă. Eu am avut privilegiul să stau cu oameni de media de când sunt mic. Acum am 23 de ani. Și în afară de faptul că am învățat multe de la ei, pot să-i sun ca să mă sfătuiesc cu ei. Cu ajutorul lor vom fi în stare să facem un plan bun ca să fim în best case scenario.”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • dar di oonde a avut bani sa devina patronel la 21 de ani?
  nici n-o joaca bine, imi place ca vorbeste fara pasiune, de parca ar fi cumparat un prelungitor nou :))
  iar la asta cu nistorescu vedeta...nu poti
 • bătaie de joc...ce gold *** e ăla cu muzică nouă comercială mixată cu muzică veche?
  băiatul ăsta habar nu are
  a... și totul e ROȘU
 • Mda... Gold FM are muzica buna. Acum o sa aiba manele, pe unde se duce Gusa face prapad. Auzi... Hoandra e profesionist... In ce domeniu?
 • Exact, postaci în scădere numai 6 rating

  Exact, ca Antenuta ta joi, vineri, sambata si duminica. Dar nu zici asta. Pro TV dublu cu 10 rating, Antenuta doar 5 sambata. Dar iti e rusine sa comentezi. Plangi postac plangi !

Trimite un comentariu