Skip to main content

Oscarurile Presei Clujene, în online. Când se vor afla câștigătorii ediției a cincea?

 
Oscarurile Presei Clujene, în online. Când se vor afla câștigătorii ediției a cincea?
Foto: Facebook / APP Cluj

Premieră pentru gala „Oscarurile Presei Clujene”. Ediția a cincea se va desfășura exclusiv în online din cauza pandemiei de coronavirus.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 noiembrie, de la ora 18:00, pe pe pagina de Facebook ”Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC) Cluj”.

Se vor decerna 15 premii pentru cele mai bune articole scrise de jurnaliștii clujeni. În competiție au intrat și ziariști din întreaga țară pentru cele două premii sponsorizate de Ambasada Germaniei la București.

Publicitate

Totodată, APPC Cluj, una dintre puținele asociații ale jurnaliștilor din țară, aniversează în acest an mai bine de 10 ani de activitate, ocazie cu care va fi lansată ediția aniversară a Anuarului APPC, volum care prezintă cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii 15 ani și care face parte dintr-o colecție publicată anual în acești 15 ani, ca mărturie a vremurilor.

30 de jurnaliști s-au înscris la „Oscarurile” Presei Clujene

Nu mai puțin de 30 de jurnaliști au înscris 76 de articole gala „Oscarurilor” Presei Clujene. Categoriile din acest an sunt: premiile de excelență,
jurnalism comunitar, politic / administrație, sănătate, respectiv IT și inovare. Pentru fiecare categorie, câștigătorul locului I e răsplătit cu 500 de euro, locul II – cu 200 de euro, iar locul III – cu 150 de euro.

Premiile și sponsorii:

1. Jurnalism Comunitar (social-economic) – premiile vor fi acordate de MOL
România.
2. Politic/Administrație – premiile vor fi acordate de E.ON SERVICII S.R.L.
3. Sănătate – premiile vor fi acordate de NTT Data România.
4. IT și inovare – premiul I va fi acordat de AROBS Transilvania Software;
Premiile II și III vor fi acordate de RSM Romania.

Premiile oferite de Ambasada Germaniei sunt în valoare de 600 de euro fiecare și au titlul„EU2020 – un an plin de provocări” – pentru cele mai bune materiale jurnalistice despre Uniunea Europeană, Europa şi provocările actuale la nivel european.

Juriul pentru toate categoriile Galei Presei Clujene este compus din Alison Mutler (fost corespondent-șef pe România al Associated Press, actual redactor la secția engleză a Universul.net), Luiza Vasiliu (editor coordonator Scena9) și Sebastian Zachmann (redactor la Adevărul).

Remus Florescu, președinte APPC:

„Articolele premiate în acest an demonstrează că, în ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat presa clujeană în ultimii 15 ani, mai avem la Cluj jurnaliști de top care pot face diferența în orice redacție națională.

Pe de altă parte, la împlinirea unui deceniu și jumătate de existență nu vom avea o aniversare exuberantă, nu vom desface șampanii și nu vom sărbători până dimineața.

Aniversarea de anul acesta este despre altceva. 15 ani de APPC înseamnă pentru jurnaliștii din asociație o sărbătoare a capacității de a merge mai departe a unor oameni care iubesc profesia aceasta.” 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce legatura exista cu premiile Oscar?! De parca presa clujeana ar fi altceva decat tribuna administratiei locale. Simtul ridicolului e absent la Cluj.

Trimite un comentariu