Skip to main content

Oscarurile Presei Clujene, în online. Când se vor afla câştigătorii ediţiei a cincea?

 
Foto: Facebook / APP Cluj
Foto: Facebook / APP Cluj

Premieră pentru gala „Oscarurile Presei Clujene”. Ediţia a cincea se va desfăşura exclusiv în online din cauza pandemiei de coronavirus.

Publicitate

Evenimentul va avea loc vineri, 27 noiembrie, de la ora 18:00, pe pe pagina de Facebook ”Asociaţia Profesioniştilor din Presă-Cluj (APPC) Cluj”.

Se vor decerna 15 premii pentru cele mai bune articole scrise de jurnaliştii clujeni. În competiţie au intrat şi ziarişti din întreaga ţară pentru cele două premii sponsorizate de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Totodată, APPC Cluj, una dintre puţinele asociaţii ale jurnaliştilor din ţară, aniversează în acest an mai bine de 10 ani de activitate, ocazie cu care va fi lansată ediţia aniversară a Anuarului APPC, volum care prezintă cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii 15 ani şi care face parte dintr-o colecţie publicată anual în aceşti 15 ani, ca mărturie a vremurilor.

30 de jurnalişti s-au înscris la „Oscarurile” Presei Clujene

Nu mai puţin de 30 de jurnalişti au înscris 76 de articole gala „Oscarurilor” Presei Clujene. Categoriile din acest an sunt: premiile de excelenţă,
jurnalism comunitar, politic / administraţie, sănătate, respectiv IT şi inovare. Pentru fiecare categorie, câştigătorul locului I e răsplătit cu 500 de euro, locul II – cu 200 de euro, iar locul III – cu 150 de euro.

Premiile şi sponsorii:

1. Jurnalism Comunitar (social-economic) – premiile vor fi acordate de MOL
România.
2. Politic/Administraţie – premiile vor fi acordate de E.ON SERVICII S.R.L.
3. Sănătate – premiile vor fi acordate de NTT Data România.
4. IT şi inovare – premiul I va fi acordat de AROBS Transilvania Software;
Premiile II şi III vor fi acordate de RSM Romania.

Premiile oferite de Ambasada Germaniei sunt în valoare de 600 de euro fiecare şi au titlul„EU2020 – un an plin de provocări” – pentru cele mai bune materiale jurnalistice despre Uniunea Europeană, Europa şi provocările actuale la nivel european.

Juriul pentru toate categoriile Galei Presei Clujene este compus din Alison Mutler (fost corespondent-şef pe România al Associated Press, actual redactor la secţia engleză a Universul.net), Luiza Vasiliu (editor coordonator Scena9) şi Sebastian Zachmann (redactor la Adevărul).

Remus Florescu, preşedinte APPC:

„Articolele premiate în acest an demonstrează că, în ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat presa clujeană în ultimii 15 ani, mai avem la Cluj jurnalişti de top care pot face diferenţa în orice redacţie naţională.

Pe de altă parte, la împlinirea unui deceniu şi jumătate de existenţă nu vom avea o aniversare exuberantă, nu vom desface şampanii şi nu vom sărbători până dimineaţa.

Aniversarea de anul acesta este despre altceva. 15 ani de APPC înseamnă pentru jurnaliştii din asociaţie o sărbătoare a capacităţii de a merge mai departe a unor oameni care iubesc profesia aceasta.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ian ian
    Ce legatura exista cu premiile Oscar?! De parca presa clujeana ar fi altceva decat tribuna administratiei locale. Simtul ridicolului e absent la Cluj.

Trimite un comentariu

sus