Skip to main content

VIDEO. Șerban Pavlu, Marius Manole și Cristian Șimonca - Blogul lui Otravă, într-un proiect online de prim-ajutor

 
VIDEO. Șerban Pavlu, Marius Manole și Cristian Șimonca - Blogul lui Otravă, într-un proiect online de prim-ajutor
Captură Youtube

Asociația EDIT a inițiat primul proiect online de prim-ajutor. Este realizat în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și I.G.S.U și se numește „Leapșa pentru viață”.

Pentru această inițiativă s-au implicat persoane publice, precum actorii Șerban Pavlu, Marius Manole, Andi Vasluianu, comedianții Teo și Costel, artistul Deliric și influencerul Cristian Șimonca (Blogul lui Otravă).

Publicitate

Acești au filmat video-uri de campanie realizate împreună cu SPIDER Group și 111Film în care arată că au învățat cum se acordă corect primul ajutor. Toate activitățile desfășurate în cadrul acestei campanii sunt pro bono.

Proiectul este inițiat în contextul în care România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane care cunosc manevrele de prim-ajutor. Scopul este de a trage un semnal de alarmă asupra importanței cunoașterii corecte a tehnicilor de resuscitare.

În total, prin intermediul proiectelor desfășurate de Asociația EDIT s-a ajuns la peste 100.000 de beneficiari: școlari și liceeni, atât din București, dar și din țară.

Liviu Zorilă, fondatorul Asociației EDIT:

„În special în aceste momente grele, considerăm că învățarea corectă a manevrelor de prim-ajutor este vitală. De aceea, am lansat Leapșa pentru Viață, cel mai ambițios proiect de acest fel, prin care ne dorim să ajutăm societatea să evolueze și să răspundem prompt unora dintre cele mai mari nevoi actuale: siguranța și responsabilitatea.

Avem alături de noi atât instituții de stat, precum și personalități din lumea entertainmentului și online-ului. Așadar suntem convinși că mesajul nostru va ajunge la cât mai mulți oameni care, de mâine, vor afla cum să acorde primul ajutor.”

VIDEO. Primul clip filmat de actorul Șerban Pavlu

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu