Skip to main content

Serie documentară despre ia românească, pe TVR. Iuliana Tudor va prezenta

 
Foto: TVR
Foto: TVR

Televiziunea Publică pregăteşte o serie documentară despre ia românească. Va fi prezentată de Iuliana Tudor, moderatoarea producţiei Vedeta Populară, şi va debuta chiar pe 1 decembrie, de Ziua Naţională.

Publicitate

Producţia se numeşte „Port Valoare şi Splendoare” şi se vede pe TVR 1 începând de marţi, 1 decembrie, de la 16:30. Prima parte are un reportaj din atelierul din Nisa al lui Henri Matisse în cel al Ioanei Corduneanu, din Bucureşti.

Următoarele patru părţi se vor difuza în fiecare duminică, de la 16:30.

Seria documentară s-a filmat timp de mai multe luni de zile în multe locuri din ţară, dar şi în Bucureşti. Vor fi poveşti despre ia românească, de unde vine, cine sunt creatoarele şi care este alfabetul aşezat pe ie.

Seria „Port Valoare şi Splendoare” este o co-producţie Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, instituţie publică aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti şi Premium Agency, în parteneriat cu Televiziunea Română.

Iuliana Tudor, despre noua producţie:

„Bunicile noastre întâmpinau noaptea de Paşti cu o cămaşă nouă, cusută de mâinile lor. Era modul în care îşi oglindeau sufletul în faţa Învierii Domnului. Noi, copii de asfalt ai marilor oraşe, ştim doar să cumpărăm haine.

În inima Bucureştiului şi în alte oraşe din ţară sunt ateliere unde învăţăm cum coseau bunicile, ca să ne întâlnim mai uşor cu trecutul nostru şi cu noi înşine. Acest film ne readuce aproape de simplitate, de ceea ce contează cu adevărat pentru fiecare dintre noi, de valorile şi splendorile româneşti. Căutaţi-vă rădăcinile şi trăiţi simplu!”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Deci bani de la duamna Firea. De aia ii merge duamnei Tudor: face reclama la orice, se foloseste de infrastructura TVR pentru toate productiile externalizate pe care le produce pe firme abonate la mai multe televiziuni si incaseaza banul popular. Rusinica!

Trimite un comentariu

sus