Skip to main content

TVR, programe in memoriam Vladimir Găitan

 
Foto: TVR
Foto: TVR

Televiziunea Română difuzează programe dedicate marelui actor Vladimir Găitan, care s-a stins din viaţă ieri. TVR va avea în grilă două filme artistice şi un spectacol de teatru ce au marcat cariera artistului, dar şi două emisiuni ce îi sunt dedicate.

Publicitate

Programul dedicat lui Vladimir Găitan este următorul:

TVR 1:

A programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la 21:10, filmul „Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie, cu: Vladimir Găitan, George Constantin, şi George Mihăiţă în rolurile principale.

Filmul Reconstituirea are la bază nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, pornind de la un fapt real petrecut în anii '50 pe malul Timişului. Vuică şi Ripu, doi elevi de la "seral", şi-au sărbătorit absolvirea printr-o beţie de pomină, după care s-au încăierat şi au spart capul ospătarului care încerca să-i despartă, dărâmând şi un şopron.

Dacă s-ar da curs plângerii, tinerii ar risca doi-trei ani de închisoare. Procurorul preferă o altă pedeapsă: vinovaţii vor reconstitui evenimentele, într-un film educativ, pentru ca publicul să tragă învăţăturile necesare. În loc de asta, "publicul" prezent la reconstituire va fi martorul unui tragic şi stupid accident.

Duminică, 15 noiembrie, de la 18:00, se va redifuza un episod din „Dosar România” în care a fost invitat actorul Găitan. A povestit atunci detalii despre realizarea filmului „Reconstituirea”.

TVR 2:

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 11:00, va fi o ediţie a emisiunii „Destine ca-n filme”, în care a fost invitat Vladimir Găian. Era pentru prima dată când regretatul actor a povestit despre boala teribilă de care a suferit încă de când avea 38 de ani, despre tratamentul urmat de-a lungul zecilor de ani, dar şi despre felul în care a fost privit când afecţiunea sa a devenit publică

Seara, tot pe TVR 2, de la 20:10, se va transmite filmul „Ultima noapte de dragoste”, drama în regia lui Sergiu Nicolaescu inspirată de romanul lui Camil Petrescu, film ce îl are în rolul principal pe Vladimir Găitan.

TVR 3:

Duminică, 15 noiembrie, de la 16:00, pe TVR 3 s-a programat spectacolul de teatru „Poker”, de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu, o piesă cu Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu şi Simona Stoicescu

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus