Skip to main content

Imaginea anului 2020: doi pinguini care se îmbrăţişează

 
Foto: Tobias Baumgaertner, via BBC
Foto: Tobias Baumgaertner, via BBC

Imagine emoţionantă desemnată câştigătoare a concursului Ocean Photography Awards 2020. Este vorba de doi pinguini care şi-au pierdut, fiecare, perechea şi care se îmbrăţişează ca într-un gest de consolare, seară de seară, scrie BBC.

Publicitate

Tobias Baumgaertner, un fotograf german, a surprins imaginea cu cei doi pingiuni în oraşul Melbourne, din Australia. Fotografia a primit premiul Community Choice Award, care este acordat de revista Oceanographic.

Baumgaertner susţine că cei doi pinguni şi-au pierdut de curând partenerii şi se consolează reciproc. În debarcaderul din St. Kilda din Melbourne trăiesc aproximativ 1.400 de pinguini pitici, specia cea mai mică, cu o înălţime medie de 33 de cm. Germanul a mărturisit, de asemenea, că a stat trei zile în colonia de pinguini pentru a surprinde momentul.

Tobias Baumgaertner, despre cum a surprins fotografia, via BBC:

„Un voluntar a venit lângă mine şi mi-a spus că cea albă este o femelă în vârstă care şi-a pierdut recent partenerul şi la fel s-a întâmplat şi cu masculul mai tânăr din stânga. De atunci se întâlnesc regulat, mângâindu-se reciproc şi stând împreună ore în şir, urmărind luminile dansante din oraş.

Pentru că nu poţi să foloseşti nicio lumină şi micii pinguini se mişcă continuu, a fost cu adevărat greu să îi fotografiez.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • AP AP
    Super postare! Felicitari!
  • didi didi
    daca nu a venit in romania... aici putea sa faca poze nu cu pinguini care se imbratiseaza, ci cu caini care se ftu. era mult mai impresionant, cainele e cel mai bun prieten al omului, iar codrul e frate cu romanul, de unde rezulta ca si cainele e cel mai bun prieten al codrului... ce voiam sa zic? aaaa, da, asereje ja...

Trimite un comentariu

sus