Skip to main content

Plecare importantă de la Adevărul. Șeful secției politic a demisionat. Merge către o televiziune

 
Plecare importantă de la Adevărul. Șeful secției politic a demisionat. Merge către o televiziune

UPDATE. Sebastian Zachmann se va alătura postului Prima TV. Va fi senior corespondent pe zona de politică și va comenta, la jurnale, subiectele principale ale zilei, anunță postul într-un comunicat de presă remis în urmă cu câteva minute. 

Publicitate

Plecare importantă. Adevărul rămâne fără Sebastian Zachmann, șeful secției politic. Jurnalistul și-a anunțat demisia de la ziarul patronat de Cristian Burci, după nouă ani. 

Contactat de Paginademedia.ro, Zachmann a confirmat plecarea și a adăugat că următoarea sa destinație va fi o televiziune. Momentan nu a dezvăluit numele stației pentru că „mai sunt câteva lucruri birocratice de pus la punct”, după cum a spus acesta. 

„Am primit o ofertă mai bună. Era momentul să fac un pas în fața, spre televiziune. Am primit o ofertă pentru un proiect care-mi convine.

Nu părăsesc zona de jurnalism politic. O să răman și cu zona de teren, dar nu voi reporter clasic. O sa merg la conferințele de presă de la Cotroceni și la congresele partidelor”, a mai adăugat Zachmann. 

Jurnalistul a mai spus că, momentan, este în preaviz la Adevărul pentru încă două săptămâni (până pe 18 decembrie, mai exact):

„Am intrat în preaviz, deci voi acoperi și alegerile Parlamentare ca ziarist Adevărul”, a menționat acesta. 

Pe Facebook, unde anunțat plecarea, Zachmann a scris:

„După 9 ani, ne-am despărțit amiabil, fără să ne punem poalele-n cap. Azi am demisionat de la Adevărul”, potrivit postării sale. 

La Adevărul, Sebastian Zachmann era din decembrie 2011. Era și șeful secției politic, din anul 2013.

Postarea sa de pe Facebook

Recent s-a întors fostul redactor-șef

Reamintim că, la Adevărul, s-a întors și Dan Marinescu, ca redactor-șef. Marinescu s-a întors după un an de pauză. A fost o perioadă purtător de cuvânt la PLUS (doar câteva săptămâni), apoi a încercat un site propriu și a avut emisiuni video online pe evz.ro.

Marinescu a condus Adevărul timp de șase ani, ca redactor-șef, până în august 2019, când patronatul a decis să renunțe la colaborarea cu el.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Spre rusinea mea, pana astazi nu am auzit despre aceasta personalitate de origine moldoveneasca, zice-se unul din din cei mai buni pe partea de politica din presa autohtona. Nu am remarcat sa fi facut vreo dezvaluire socanta sau sa fi dat jos vreun guvern prin scrierile sale. Nu prea are față de televiziune - a se citi telegenie - sper ca cei de la Prima sa nu aiba proasta inspiratie sa il scoata prea mult in fata. Nu de alta dar este o diferenta destul de mare intre presa scrisa si cea de televiziune !
  • Va merge la Digi, ce mare surpriza. Doar e invitat cvasi-omniprezent acolo. Si cu locurile libere lăsate de atâtea plecări de la Digi...totul 3 logic .

Trimite un comentariu