Skip to main content

Războiul continuă. Şefa TVR, dată în judecată. Paşi către suspendarea Doinei Gradea

 
Foto | Foto: Alexandru Dobre - HEPTA.ro
Foto | Foto: Alexandru Dobre - HEPTA.ro

Se fac paşi către suspendarea şefei TVR, Doina Gradea. Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie au dat-o în judecată pe Gradea, iar mâine se pregăteşte o şedinţă a forului, în care pe ordinea de zi este suspendarea şefei Televiziunii Publice.

Publicitate

Concret, a fost depusă, la Tribunalul Bucureşti, acţiunea de „atragere a răspunderii administratorului Doina Gradea, preşedintele Director general al Societăţii Române de Televiziune”, arată un comunicat MediaSind.

Demersul se bazează pe Articolul 220 din Codul Civil, care prevede că administratorii instituţiilor publice pot fi traşi la răspundere pentru anumite prejudicii.

Motivele membrilor din CA-ul TVR sunt legate de „managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituţiei”, spun aceştia.

Gradea este acuzată de „cheltuirea banilor publici în mod discreţionar, netransparent şi în dispreţul legii”, conform declaraţiilor făcute de Monica Ghiurco (reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTV).

Monica Ghiurco, despre acţiune:

„Azi a fost depusă în instanţă Acţiunea în răspundere civilă împotriva PDG Doina Gradea în calitatea sa de administrator al SRTv, în baza Art. 220 Cod civil. Este un gest fără precedent din partea unor membri CA care dovedesc astfel responsabilitate pentru poziţia pe care o ocupă.

Este nepermisă cheltuirea banilor publici în mod discreţionar, netransparent şi în dispreţul legii. Şi este pentru prima dată în istoria acestei instituţii când unei "maşini de vot" motivate de interese personale şi de grup i se opune un demers juridic de acest fel, pe care de aproape două luni ne luptăm să îl fundamentam şi să îl ducem la îndeplinire”, spune acesta.

Şefa TVR ar putea fi suspendată

Independent de acţiunea de la Tribunal, mâine va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al SRTV. CA-ul va vota „atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea”, tot în baza legii prin care a fost dată în judecată Doina Gradea.

Dacă se vor strânge 7 voturi, PDG-ul va fi suspendat. În cazul unei suspendări, Parlamentul va fi notificat, fiind instituţia care poate numi un interimar.

Monica Ghiurco, despre votul de mâine:

„Confruntarea finală va fi mâine, într-o nouă şedinţă de CA. Aş vrea să se înţeleagă foarte clar că nu ne substituim organelor de control sau judiciare ale statului român, dar ca membri în CA al SRTv nu putem gira în continuare acest tip de management reprezentat de PDG Doina Gradea până când se va pronunţa instanţa. Demersul nostru ca membri în CA se referă strict la stoparea de îndată a cheltuirii banului public în maniera în care procedează actualul PDG.

Dacă se vor întruni 7 voturi în susţinerea acestui demers în şedinţa de mâine, mandatul Doinei Gradea este automat suspendat de drept, potrivit prevederilor Codului Civil, aplicabil şi în TVR! Iar Parlamentul va fi notificat ca atare. Deocamdată avem 5 voturi, de la USR, PNL, PSD şi reprezentanţii salariaţilor. Îi aşteptăm alături de noi pe reprezentantul Preşedinţiei României în CA al SRTv şi pe cel al Guvernului! Ca să stopăm un management defectuos la SRTv”, spune membra CA.

De asemenea, sindicatul MediaSind vorbeşte şi despre „mai multe plângeri penale”, care „ar urma să fie depuse la DNA”:

„Vor fi depuse mai multe plângeri penale la DNA împotriva celor acuzaţi de fapte de corupţie de către controalele inspectorilor, dar şi împotriva celor din Consiliul de Administraţie şi Comitetului Director care au girat, prin vot, acest management defectuos”, menţionează comunicatul de presă remis de sindicat.

Recent, cinci membri din conducerea TVR au cerut demiterea şefei Doina Gradea. Au făcut şi un apel către Parlament.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    @Ghita: Absenta celor din CA inseamna complicitate. Oare reprezentantul Presedintiei si cel al guvernului sunt si ei la fel de complici?
  • Livia Pila Livia Pila
    Gradena si toți complicii ei, de la Smaranda Vornicul la Eduard Dirvariu, de la Mircea Radu la Carla Tompea Haralambie, de la Demeter Andras la Zgabercea, de la Roxana Ionescu la Bogdan Ghitulescu trebuie înlăturați si deferiti justiției. Ajunge!! Prea mult ati batjocorit tot!:Instituția, bunul simt, angajații, telespectatorii! Bagajele si adio! Să îi luati cu voi si pe Cristache , si pe Livia Șerban Iancu! AFARĂ! DATI SOCOTEALA!
  • Iar absenteaza la greu, n o sa stringa 7 voturi contra in CA, iar scapa
  • Livia Pila Livia Pila
    Puscherie pentru Gradea, Zgabercea, Andras Demeter, Smaranda Vornicu, Bogdan Ghitulescu si compania.

Trimite un comentariu

sus