Skip to main content

TVR difuzează tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale. România, în urna a doua

 
TVR difuzează tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale. România, în urna a doua
Foto: hepta

Televiziunea Publică va difuza în această seară tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, din anul 2022. Postul public va difuza gala luni, 7 decembrie, de la ora 19:00, pe TVR 2.

TVR 1 va transmite joi, 10 decembrie, ora 16:00, tragerea la sorți pentru Campionatul European de Fotbal EURO U21, competiție la care este calificată și România U-21.

Gala din această seară se va desfășura la Zurich, în Elveția, comentariul la TVR 1 fiind asigurat de jurnalistul Marian Olaianos.

Publicitate

Oficialul FIFA Jaime Yarza se va ocupa de desfășurarea extragerilor și va fi ajutat de foștii fotbaliști Daniele De Rossi și Rafael Van der Vaart.

Bilețelele cu numele celor 55 de echipe participante la tragerea la sorți vor fi împărțite în șase urne, cinci dintre acestea conținând zece bilete, iar ultima, restul de cinci.

Cele mai bine cotate 10 echipe se vor afla în prima urnă, următoarele 10 (printre care și România), în cea de-a doua și așa mai departe. Echipele din primele cinci urne vor fi repartizate câte una în fiecare dintre cele 10 grupe, de la A la J, iar cele cinci echipe din ultima urnă vor ocupa ultimele poziții din grupele de la F la J.

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022 va fi dat de TVR.

Marian Olaianos, despre tragerea la sorți:

„Este săptămâna emoțiilor pentru fotbalul românesc. Astăzi ne aflăm adversarii din preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022. România, care a participat ultima dată la un Mondial în 1998, este în urna a doua valorică.

Este aproape greu de spus care ar fi cea mai ușoară grupă pentru calificarea la Mondiale în condițiile în care Norvegia, echipă de urna 3, a făcut instrucție cu noi în Liga Națiunilor... Pe 10 decembrie aflăm adversarii Naționalei sub 21 de ani din grupa turneului final EURO 2021. Privesc cu mult mai mult optimism tragerea la sorți pentru Europeanul de tineret, și asta pentru că tricolorii mici nu ne-au dezamăgit în ultimii 2-3 ani” 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce emotii? Emotii vom avea doar cu lichenstain si poate cu armenia. De restul vom trece fara emotii. Oficialii germani au declarat ca spera sa ocupe locul 2 pentru ca de locul unu nici nu se pune problema, datorita valoroasei echipe a romaniei.

Trimite un comentariu