Skip to main content

DIGITALIZARE. Bibliotecă „online” pentru studenţii de la jurnalism

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

DIGITALIZARE. Studenţii de la jurnalism au bibliotecă online. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării se adaptează pandemiei şi învăţământului online şi a introdus, de câteva zile, o „Bibiliotecă digitală” pentru studenţi.

Publicitate

De luna aceasta, toate documentele FJSC se vor regăsi pe platforma Microsoft Office 365, administrată de către Universitatea din Bucureşti. Momentan se regăsesc documentele necesare primului semestru şi sesiunii din această iarnă. Treptat, profesorii vor adăuga şi restul materialelor de care au nevoie studenţii.

Accesul la platformă se face pe baza contului realizat de fiecare student, dar şi cu permisul emis de către Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceştia efectuând mai mult de 1650 de vizite pe site, spun oficialii instituţiei.

Conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul FJSC, despre noua platformă:

„Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învăţământului universitar. Actuala criză trebuie privită şi ca o oportunitate de reducere a birocraţiei în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare şi evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere şi de finalizare a studiilor se realizează fără cozi şi fără dosare cu şină, am eliminat ştampila din dosarul de practică profesională a studenţilor,iar acum, profesorii şi studenţii FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital.

Salut efortul colegilor IT ai Universităţii din Bucureşti, mulţumesc Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” şi bibliotecarelor facultăţii pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambiţios. Studenţii FJSC au acces de la distanţă la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnalişti şi specialişti în comunicare”, spune acesta.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus