Skip to main content

Grevă la L'Equipe, cotidanul francez de sport. Ziarul n-a mai apărut în weekend

 
Foto: Lacroix.com
Foto: Lacroix.com

Grevă la L'Equipe, cotidianul de sport francez. Una dintre consecinţe a fost că ediţiile tipărite n-au mai apărut sâmbătă şi duminică. Mai precis este vorba despre o grevă a sindecatelor grupului L'Equipe, care este deţinut de Amaury, scrie Ozap.com.

Publicitate

Totul a început vineri, de la ora 16:00, atunci când s-a demarat o mişcare de grevă împotriva deciziei de reorganizare care prevede eliminarea a 40 de locuri de muncă. Mişcarea a dus sâmbătă la nepublicarea ziarului în print. Nici în digital nu s-a postat ediţia. Greva trebuia să se încheie sâmbătă, la 16:00, dar a mai continuat pentru încă 24 de ore. Nici duminică nu a apărut o nouă ediţie a publicaţiei franceze.

Sindacatele ameninţă că vor continua grevele în fiecare zi, la aceeaşi oră, dacă situaţia nu se va rezolva în cel mai scurt timp, mai menţionează sursa citată.

Jean- Louis Pelé, directorul general al grupului L'Equipe, le trimitea în toamnă un mesaj angajaţilor în care le explica că vor urma pierderi de „6 milioane de euro în 2021 şi se poate ajunge până la 10 milioane în 2024”. Pierderile vin din scăderea numărului de vânzări a cotidianului, după ce pandemia de coronaivrus a afectat puternic presa în 2020.

Totodată, în această vară conducerea L'Equipe le propusese sindicatelor un acord colectiv de performanţă, sinonim cu tăierea salariilor. Acordul nu a fost acceptat de reprezentanţii angajaţilor.

AFP a încercat să contacteze L'Equipe pentru o poziţie oficială, dar nu a primit niciun răspuns. În total, peste 180 de angajaţi din mai multe sectoare ale grupului au trimis scrisori pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de deciziile luate.

Grupul L'Equipe include ziarul tipărit, magazinul, website-ul, televiziunea cu acelaşi nume, dar şi publicaţiile "Vélo Magazine", "France Football" şi "Sport & Style".

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus