Skip to main content

Grevă la L'Equipe, cotidanul francez de sport. Ziarul n-a mai apărut în weekend

 
Grevă la L'Equipe, cotidanul francez de sport. Ziarul n-a mai apărut în weekend
Foto: Lacroix.com

Grevă la L'Equipe, cotidianul de sport francez. Una dintre consecințe a fost că edițiile tipărite n-au mai apărut sâmbătă și duminică. Mai precis este vorba despre o grevă a sindecatelor grupului L'Equipe, care este deținut de Amaury, scrie Ozap.com.

Totul a început vineri, de la ora 16:00, atunci când s-a demarat o mișcare de grevă împotriva deciziei de reorganizare care prevede eliminarea a 40 de locuri de muncă. Mișcarea a dus sâmbătă la nepublicarea ziarului în print. Nici în digital nu s-a postat ediția. Greva trebuia să se încheie sâmbătă, la 16:00, dar a mai continuat pentru încă 24 de ore. Nici duminică nu a apărut o nouă ediție a publicației franceze.

Publicitate

Sindacatele amenință că vor continua grevele în fiecare zi, la aceeași oră, dacă situația nu se va rezolva în cel mai scurt timp, mai menționează sursa citată.

Jean- Louis Pelé, directorul general al grupului L'Equipe, le trimitea în toamnă un mesaj angajaților în care le explica că vor urma pierderi de „6 milioane de euro în 2021 și se poate ajunge până la 10 milioane în 2024”. Pierderile vin din scăderea numărului de vânzări a cotidianului, după ce pandemia de coronaivrus a afectat puternic presa în 2020.

Totodată, în această vară conducerea L'Equipe le propusese sindicatelor un acord colectiv de performanță, sinonim cu tăierea salariilor. Acordul nu a fost acceptat de reprezentanții angajaților.

AFP a încercat să contacteze L'Equipe pentru o poziție oficială, dar nu a primit niciun răspuns. În total, peste 180 de angajați din mai multe sectoare ale grupului au trimis scrisori pentru a-și exprima nemulțumirea vizavi de deciziile luate.

Grupul L'Equipe include ziarul tipărit, magazinul, website-ul, televiziunea cu același nume, dar și publicațiile "Vélo Magazine", "France Football" și "Sport & Style".

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu