Skip to main content

Start la vaccinare pentru oamenii din presă. Cei care fac teren şi se expun la Covid-19 se pot vaccina mai repede

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Start la vaccinare şi pentru jurnalişti. Prefectura Municipiului Bucureşti anunţă că angajaţii din instituţiile media se pot vaccina contra virusului SARS-CoV-2 încă din etapa a doua de vaccinare, care urmează să înceapă.

Publicitate

Motivul principal invocat de autorităţi este acela că lucrătorii din mass-media (reporteri, cameramani, fotojurnalişti) sunt expuşi la infecţia cu Covid-19.

„Având în vedere că personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unităţi medicale, este enumerat în adresa Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, vă aducem la cunoştinţă că aveţi posibilitatea completării machetei anexate prezentului comunicat de presă, cu numărul de persoane care doresc vaccinarea”, notează comunicatul remis de Prefectură.

Documentul nu specifică câţi oameni din fiecare redacţie pot fi vaccinaţi sau dacă se cere vreun criteriu prin care unele persoane pot fi vaccinate mai repede decat altele. Prefectura lasă la nivelul redacţiilor decizia legată de cine să fie vaccinat în această etapă (redacţiile completează un formular cu liste).

Etapa a doua de vaccinare, în care intră persoanele din categoriile de risc (bolnavii cronici, bătrânii şi angajaţi din domeniile cheie), ar trebui să înceapă pe 15 ianuarie.

Se estimează că a treia etapă ar trebui să înceapă în aprilie.

Comunicatul integral

COMUNICAT DE PRESĂ

07 ianuarie 2021

Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează instituţiile media că, în vederea pregătirii celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, Centrul Municipiului Bucureşti pentru Conducerea şi Coordonarea Intervenţiei, Nucleul Municipiului Bucureşti de Coordonare a Vaccinării, realizează demersuri în vederea identificării lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, aşa cum sunt acestea prevăzute în H.G. nr. 1031/2020.

Având în vedere că personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unităţi medicale, este enumerat în adresa Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, vă aducem la cunoştinţă că aveţi posibilitatea completării machetei anexate prezentului comunicat de presă, cu numărul de persoane care doresc vaccinarea.

Anexa va fi comunicată până la data de 10.01.2021, la adresa de e-mail: [email protected] .

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus