Skip to main content

De ce au fost scoase de pe Disney, de la secțiunea copii, desenele Pisicile Aristocrate și Peter Pan

 
De ce au fost scoase de pe Disney, de la secțiunea copii, desenele Pisicile Aristocrate și Peter Pan
Shun Gon din Pisicile Aristocrate. Foto: DailyMail

Disney a luat o măsură radicală. A scos de pe secțiunea copii a platformei Disney+ producțiile Pisicile Aristocrate și Peter Pan pentru că ar conține stereotipuri rasiale, notează Dailymail.

Publicitate

Practic, filmele animate nu mai sunt accesibile copiilor sub 7 ani. Au fost mutate de la secțiunea "Copii". Titlurile sunt însă accesibile pe conturile pentru adulți.

Filmul Pisicile Aristocrate din 1970 a fost mutat de la secțiunea "Copii" din cauza unei pisici siameze pe care o cheamă Shun Gon, care are ochi înclinați și dinți proeminenți, fiind considerată o caricatură a oamenilor din Asia de Est. De altfel, era pisica siameză care cânta „Everybody wants to be a cat”.

Și Peter Pan, un alt clasic Disney, a fost scos de pe secțiunea destinată copiilor de pe Disney+ și e accesibil doar adulților. Producția apărută în 1953 promova un trib al nativilor americani, unde membrii erau numiți „roșii”.

Dumbo și Swiss Family Robinson, alte animații celebre de la Disney, nu mai sunt nici ele disponibile pentru copii. Dumbo, desen animat din 1941, a fost eliminat pentru că ridiculiza afro-americanii sclavi în plantațiile sudice, iar Swiss Family Robinson (1960) pentru apariția piraților „față galbenă” și „față întunecată”:

„Nu putem schimba trecutul, dar îl putem recunoaște, învăța din el și înainta împreună pentru a crea o zi de mâine la care astăzi nu putem decât să visăm”, a fost mesajul celor de la Disney pe site-ul său, potrivit DailyMail. 

Toate titlurile pot fi văzute accesând conturile Disney+ destinate adulților.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu