Skip to main content

De ce au fost scoase de pe Disney, de la secţiunea copii, desenele Pisicile Aristocrate şi Peter Pan

 
Shun Gon din Pisicile Aristocrate. Foto: DailyMail
Shun Gon din Pisicile Aristocrate. Foto: DailyMail

Disney a luat o măsură radicală. A scos de pe secţiunea copii a platformei Disney+ producţiile Pisicile Aristocrate şi Peter Pan pentru că ar conţine stereotipuri rasiale, notează Dailymail.

Publicitate

Practic, filmele animate nu mai sunt accesibile copiilor sub 7 ani. Au fost mutate de la secţiunea "Copii". Titlurile sunt însă accesibile pe conturile pentru adulţi.

Filmul Pisicile Aristocrate din 1970 a fost mutat de la secţiunea "Copii" din cauza unei pisici siameze pe care o cheamă Shun Gon, care are ochi înclinaţi şi dinţi proeminenţi, fiind considerată o caricatură a oamenilor din Asia de Est. De altfel, era pisica siameză care cânta „Everybody wants to be a cat”.

Şi Peter Pan, un alt clasic Disney, a fost scos de pe secţiunea destinată copiilor de pe Disney+ şi e accesibil doar adulţilor. Producţia apărută în 1953 promova un trib al nativilor americani, unde membrii erau numiţi „roşii”.

Dumbo şi Swiss Family Robinson, alte animaţii celebre de la Disney, nu mai sunt nici ele disponibile pentru copii. Dumbo, desen animat din 1941, a fost eliminat pentru că ridiculiza afro-americanii sclavi în plantaţiile sudice, iar Swiss Family Robinson (1960) pentru apariţia piraţilor „faţă galbenă” şi „faţă întunecată”:

„Nu putem schimba trecutul, dar îl putem recunoaşte, învăţa din el şi înainta împreună pentru a crea o zi de mâine la care astăzi nu putem decât să visăm”, a fost mesajul celor de la Disney pe site-ul său, potrivit DailyMail.

Toate titlurile pot fi văzute accesând conturile Disney+ destinate adulţilor.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    exces de zel !

Trimite un comentariu

sus