Skip to main content

Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”

 
Foto: Protv.ro
Foto: Protv.ro

CNA. S-a încheiat şi cazul Revelionului TVR cu Vacanţa Mare. Glumele lui Mugur Mihăesu - Garcea şi Radu Pietreanu, din emisiunea cu Dan Bittman invitat, au fost reanalizate în şedinţa Consiliului de astăzi, 14 ianuarie, dar majoritatea membrilor au ajuns la concluzia că programul nu este sancţionabil.

Publicitate

Şedinţa s-a deschis cu opinia Cristinei Pocora, care a propus o somaţie publică pentru că „ar trebui să dăm un semnal public”.

Cristina Pocora, în şedinţa CNA:

„Cum s-a discutat şi la şedinţa trecută, au fost în marea majoritatea colegii din Consiliu de acord că nu toate lucrurile au fost cum trebuie în acel Revelion. Fiecare cu argumentele sau perspectiva lui. Pentru că nu au fost cum trebuie şi pentru că sunt lucruri care nu ar trebui să fie în această perioadă şi la Televiziunea Publică, mă refer la această atitudine de blamare a celor care respectă condiţiile de protecţie împotriva Covid.

Pentru că am fost luaţi în băşcălie, pentru că această formă de umor ne-a făcut să ne simţim că suntem cam fraieri sau boi, că respectăm regulile şi pentru că n-ar trebui să le respectăm. Dacă erau mai atenţi la puţine detalii, poate că s-ar fi evitat această discuţie şi până la urmă tot scandalul public, toată această dezbatere, chiar şi politizată, nu a făcut bine Televiziunii Publice. Cred că trebuie să dăm un semnal.

Un semnal public trebuie dat, deja CNA-ul are o scăpare faţă de TVR din lipsa unei decizii când a venit vorba de ediţia din Viaţa Satului, şi atunci ar trebui să dăm un semnal. Propunerea mea de rediscutare a venit în acest sens, semnalul că trebuie să fim mai atenţi cu unele subiecte care nu sunt tabu. Mai ales că materialul a venit din timp. Şi de aceea eu propun o somaţie pentru TVR pentru programul de Revelion.”

Carla Tompea, reprezentant TVR, şi-a spus opinia în cadrul şedinţei:

„Nu ştiu dacă aş putea fi de acord cu generalizarea la care este supusă Televiziunea Publică. Nu cred că TVR are o atitudine de blamare, vorbim despre un program de Revelion. Nu a fost singurul program de Revelion care a tratat într-o notă de relaxare şi am vrea să fim cinstiţi cu noi înşine.

Cum a zis şi colega mea, putem discuta despre umor, despre doza lui, despre cum este exprimat, revin şi spun că TVR nu-şi bate joc de pandemie şi vaccinare. TVR şi-a asumat proiecte de combatere a pandemiei. Este de datoria mea să vă spun asupra faptului că TVR nu poate fi catalogată ca având o atitudine de blamare. Dacă revenim la programul de Revelion, aţi discutat de conţinut. Dvs. veţi decide dacă s-au încălcat articole din lege.

Ce aş vrea să mai spun este că da, s-a discutat despre conotaţii. TVR a primit un mesaj din partea EBU. Nu vă ascund faptul că nici eu, nici colegii mei au stat în contact cu această organizaţie. Nimeni nu a făcut antrenamente anti-pandemie. Eu sunt aici prin a vă spune că TVR şi-a îndeplinit cu brio statutul de Serviciu Public.”

Radu Herjeu, pe de altă parte, şi-ar fi dorit ca şi Doina Gradea, Preşedintele TVR, să vină în şedinţă şi să explice cum au ajuns unele scene pe post. Monica Gubernat, şefa CNA, a intervenit şi a anunţat că Gradea este bolnavă, fiind internată în spital.

Radu Herjeu, în şedinţa CNA:

„Mi-aş fi dorit ca doamna Gradea să fi putut fi în faţa Consiliului, pentru că toate oalele se sparg încapul domniei sale. Şi dânsa a fost acuzată şi chiar aş fi vrut să ştiu dacă a avut cea mai mică idee dacă ştia ce se va da pe post.”

După aceste discuţii s-a votat somaţia propusă de Pocora. A fost votată doar de Dorina Rusu, Orsolya Borsos şi Oana Dincă. Ceilalţi au fost împotrivă, astfel că Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu a primit nicio sancţiune.

CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco

CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?

CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament

CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Ionel Daianu Ionel Daianu
  Gradea nu s-a dus la CNA pentru ca nu vrea sa ia covid de la saraci. Ia aflati voi cand a mai trecut prin TVR? Sa fie un an? Dar ea trimite comunicate ca zilnic se intalneste cu oamenii din campul muncii.
 • Mile Mile
  @pila Problema lui Tompea e ca ea nici macar nu stie daca poate sa aiba o parere. Daca ai doi neuroni si voce sigur poti, nu conteaza ce parere ai.
 • Gabriel Gabriel
  Pai era chiar culmea daca se sanctiona respectivul program. Ce a fost in Pta Victoriei acum 4 ani era nimic pt ce ar fi fost acum. Halal obiectivitate are Dreapta, care isi acuza inamicii politici de niste chestii pe care ei acum le fac fara nicio nerusinare.
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Carla Tompea, Carla marxista. Fiica de activist comunist, mai apoi de afacerist universitar pe modelul celui de la Spiru, eterna șefa. Carlita a fost trimisa de Gradea care se da bolnava sa repete aceleași lucruri pe care le_a debitat și Amza. Și care _ce sa vezi? - se regăsesc aidoma și în komunikatul sindicatului galben SPUS.
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Mai e de SPUS ca Radu Herjeu S_a mai dovedit a fi o data ***.
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Carla Tompea, Carla marxista. Fiica de activist comunist, mai apoi de afacerist universitar pe modelul celui de la Spiru, eterna șefa. Carlita a fost trimisa de Gradea care se da bolnava sa repete aceleași lucruri pe care le_a debitat și Amza. Și care _ce sa vezi? - se regăsesc aidoma și în komunikatul sindicatului galben SPUS.
 • Livia Pila Livia Pila
  Carla Tompea, un dezastru pentru TVR: "Nu stiu daca as putea fi de acord cu generalizarea la care este supusa TVR" - exprimare de trumpist. Un om stie sigur daca e sau nu de acord cu ceva in momentul in care are cunostinta de acel lucru. Nu poti spune ca tu nu sti ce crezi, decat daca esti trumpist.

Trimite un comentariu

sus