Skip to main content

Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco

 
Foto: Youtube / TVR
Foto: Youtube / TVR

Revelionul Vacanţa Mare difuzat de TVR stârneşte reacţii după reacţii. Unele care vorbesc de desfiinţarea şi restartul TVR. După Dorina Rusu, membru CNA, şi Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament, prezentăm poziţia senatorului USR Marius Bodea şi a Monicăi Ghiurco, membru în Consiliul de Administraţie al TVR să îşi dea cu părerea cu privire la show-ul cu Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu din noaptea dintre ani.

Publicitate

Marius Bodea, senator USR:

„Monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul „serviciului public“. Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului.

„Răul a fost făcut. Pe bani publici”, a comentat Ghiurco, care a mărturisit că i-a cerut explicaţii Doinei Gradea, preşedintele-director general al TVR. „E nevoie de intervenţia rapidă a Parlamentului”, mai susţine ea.

Cele două poziţii, în continuare:

Mesajul complet al lui Ghirco, în continuare:

Televiziunea Română a fost târâtă într-un nou scandal. Pe bună dreptate, ni se reproşează multe legate de unul dintre programele de Revelion de pe TVR1, realizate de o echipă externă şi care trebuie asumat ca atare de cei care au "cumpărat" pentru TVR acest produs.

Nu intru în detalii legate de conţinut, e suficientă părerea publicului. Mai ales că în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al TVR nu pot face consideraţii de ordin editorial, ar putea fi interpretate ca o forma de intervenţie în conţinutul programelor sau de cenzură, departe de mine gândul acesta!

Eu mă limitez la a vă lămuri ce am crezut eu că trebuie să fac în calitatea mea de reprezentant al salariaţilor din TVR, cărora PDG Doina Gradea nu doar le desconsideră capacitatea de a face programe bune, ci le şi taie orice şansă de a crea si promova proiecte cu care să nu ne fie ruşine ca televiziune publică. Desigur, în favoarea prietenilor domniei sale, cu care are interese comune.

Simt nevoia să vă spun că i-am cerut explicaţii Doinei Gradea, presedintele-director general al TVR cu privire la costurile emisiunilor de Revelion de pe TVR1, încă din şedinţa Consiliului de Administraţie din luna decembrie, cerându-i să confirme şi să justifice sumele alocate pentru refolosirea la Televiziunea Publică a unor formate şi personaje de o calitate îndoielnică din palmaresul unei televiziuni comerciale (personaje gen Garcea şi Leana lui Partag), cel putin nepotrivite cu misiunea publică a TVR şi chiar contrare acesteia!

Stau mărturie stenogramele de şedinţă că m-am referit exact la acest program care a iscat, pe bună dreptate, un scandal imens.

Doina Gradea a fost extrem de deranjata de această solicitare, precum şi de cealaltă cerere a mea de a confirma sau infirma prelungirea contractului cu realizatorul emisiunii Romania 9, Ionut Cristache cu încă un an, în condiţii extrem de dezavantajoase pentru TVR, în contradicţie cu ceea ce ar trebui să însemne o politică editorială nepartizana la TVR!.

Sigur că nu a considerat necesar să dea socoteală unui membru CA pe care îl consideră adversar şi pe care l-a dat în judecată acum câteva luni (pentru ca i-am prejudiciat imaginea, acuzand-o public de impostură), dar nici Consiliului de Administraţie nu i-a arătat mai multă consideraţie.

Pe mine m-a invitat în repetate rânduri să părăsesc şedinţele de CA, mai ales după ce în ultimele două luni am condiţionat votul meu de analiza rapoartelor de control financiar ale Curtii de Conturi şi ale Ministerului de Finanţe, şi a managementului pe care îl aplică televiziunii publice, un management care aduce mari deservicii şi instituţiei, şi publicului.

Din păcate, nu toţi colegii din CA au considerat că trebuie sa reacţionăm la ceea ce se prefigura ca un nou şi nedorit scandal. Desigur, acum explicaţiile sunt tardive. Răul a fost făcut. Pe bani publici.

Mă doare sufletul pentru TVR şi pentru munca angajaţilor oneşti din TVR şi, dacă mă credeţi, îmi pare extrem de rău că şi de această dată am avut dreptate!... Şi că suntem prea puţini ca să putem opri răul. E nevoie de intervenţia rapidă a Parlamentului.”

Senator USR Plus, despre revelionul TVR: „Între public şi TVR nu există niciun contact”

Marius Bodea, senator USR Plus, a luat şi el poziţie cu privire la scandalul creat de Revelionul TVR cu Vacanţa Mare. „Între public şi TVR nu există niciun contact, iar şefii TVR, numiţi politic, răspund în realitate doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor.”

Tot el susţine că o reformă la Televiziunea Publică ar fi realizabilă în momentul în care se taie „răul de la rădăcină”.

Comunicatul complet al lui Marius Bodea despre Revelionul TVR:

Monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul „serviciului public“. Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului.

Curtea de Coturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani.

Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia „serviciul public“ a devenit „serviciu bugetar“, prin desfiinţarea taxei radio-tv.

Între public şi TVR nu există astăzi nici un contract, iar şefii TVR, numiţi politic, răspund în realitate doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor. A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile – abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină.

Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent.”

Citeşte şi: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?

CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament

CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Hahaha...daca faceau misto de pesedeu era fain. Dar s-a luat de tatucu si guviernul meu si asa ceva nu se poate. Program de 2 lei...monstruos. Unii nici nu realizeaza cand incep sa devina penibili!
  • DODO DODO
    nu va agitati ca a fost o,, metafora ,,Ori ce om discerne ca asta e o aberatie Citi nu spun la nervi ,, te omor ! ,, si nimeni nu a omorit pe nimeni Supararea vine de la invitatii selectati Toti pro psd
  • mile mile
    daca a fost pesedista poate sa fie si userista
  • geo geo
    Unii nu se pot desparte de mentalitatile din trecut, de genul daca mie sau unui grup nu imi / ne place un anume program de televiziune, inchidem acea televiziune...Domnilor de la USR, aveti dreptate, tatucul conducator si organele centrale trebuiau, ca pe vremuri, sa isi dea acordul pe scenariul programului de Revelion. Voi sunteti sanatoși la cap ?

Trimite un comentariu

sus