Skip to main content

Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”

 
Foto: Protv.ro
Foto: Protv.ro

CNA. S-a încheiat şi cazul Revelionului TVR cu Vacanţa Mare. Glumele lui Mugur Mihăesu - Garcea şi Radu Pietreanu, din emisiunea cu Dan Bittman invitat, au fost reanalizate în şedinţa Consiliului de astăzi, 14 ianuarie, dar majoritatea membrilor au ajuns la concluzia că programul nu este sancţionabil.

Publicitate

Şedinţa s-a deschis cu opinia Cristinei Pocora, care a propus o somaţie publică pentru că „ar trebui să dăm un semnal public”.

Cristina Pocora, în şedinţa CNA:

„Cum s-a discutat şi la şedinţa trecută, au fost în marea majoritatea colegii din Consiliu de acord că nu toate lucrurile au fost cum trebuie în acel Revelion. Fiecare cu argumentele sau perspectiva lui. Pentru că nu au fost cum trebuie şi pentru că sunt lucruri care nu ar trebui să fie în această perioadă şi la Televiziunea Publică, mă refer la această atitudine de blamare a celor care respectă condiţiile de protecţie împotriva Covid.

Pentru că am fost luaţi în băşcălie, pentru că această formă de umor ne-a făcut să ne simţim că suntem cam fraieri sau boi, că respectăm regulile şi pentru că n-ar trebui să le respectăm. Dacă erau mai atenţi la puţine detalii, poate că s-ar fi evitat această discuţie şi până la urmă tot scandalul public, toată această dezbatere, chiar şi politizată, nu a făcut bine Televiziunii Publice. Cred că trebuie să dăm un semnal.

Un semnal public trebuie dat, deja CNA-ul are o scăpare faţă de TVR din lipsa unei decizii când a venit vorba de ediţia din Viaţa Satului, şi atunci ar trebui să dăm un semnal. Propunerea mea de rediscutare a venit în acest sens, semnalul că trebuie să fim mai atenţi cu unele subiecte care nu sunt tabu. Mai ales că materialul a venit din timp. Şi de aceea eu propun o somaţie pentru TVR pentru programul de Revelion.”

Carla Tompea, reprezentant TVR, şi-a spus opinia în cadrul şedinţei:

„Nu ştiu dacă aş putea fi de acord cu generalizarea la care este supusă Televiziunea Publică. Nu cred că TVR are o atitudine de blamare, vorbim despre un program de Revelion. Nu a fost singurul program de Revelion care a tratat într-o notă de relaxare şi am vrea să fim cinstiţi cu noi înşine.

Cum a zis şi colega mea, putem discuta despre umor, despre doza lui, despre cum este exprimat, revin şi spun că TVR nu-şi bate joc de pandemie şi vaccinare. TVR şi-a asumat proiecte de combatere a pandemiei. Este de datoria mea să vă spun asupra faptului că TVR nu poate fi catalogată ca având o atitudine de blamare. Dacă revenim la programul de Revelion, aţi discutat de conţinut. Dvs. veţi decide dacă s-au încălcat articole din lege.

Ce aş vrea să mai spun este că da, s-a discutat despre conotaţii. TVR a primit un mesaj din partea EBU. Nu vă ascund faptul că nici eu, nici colegii mei au stat în contact cu această organizaţie. Nimeni nu a făcut antrenamente anti-pandemie. Eu sunt aici prin a vă spune că TVR şi-a îndeplinit cu brio statutul de Serviciu Public.”

Radu Herjeu, pe de altă parte, şi-ar fi dorit ca şi Doina Gradea, Preşedintele TVR, să vină în şedinţă şi să explice cum au ajuns unele scene pe post. Monica Gubernat, şefa CNA, a intervenit şi a anunţat că Gradea este bolnavă, fiind internată în spital.

Radu Herjeu, în şedinţa CNA:

„Mi-aş fi dorit ca doamna Gradea să fi putut fi în faţa Consiliului, pentru că toate oalele se sparg încapul domniei sale. Şi dânsa a fost acuzată şi chiar aş fi vrut să ştiu dacă a avut cea mai mică idee dacă ştia ce se va da pe post.”

După aceste discuţii s-a votat somaţia propusă de Pocora. A fost votată doar de Dorina Rusu, Orsolya Borsos şi Oana Dincă. Ceilalţi au fost împotrivă, astfel că Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu a primit nicio sancţiune.

CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco

CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?

CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament

CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    mariuse ! prostia TREBUIE cenzurata pentru ca altfel se raspindeste mai rau decit covidul Tu nu ai simtit asta ?
  • marius marius
    tonomatul prezidential,practica cenzura???
  • marius marius
    deci,salamul de sibiu a ramas cu onoarea nereperata
  • Muc ce mic Muc ce mic
    Toată tevatura a pornit de la faptul că, Iohăiță a fost luat în balon! A fost facut bivol și ***, deși el este doar un Plăvan blând! Toți am înțeles că nu se face așa ceva, mai ales că a fost decorat de d-na Merkel, cu premiul Otto cel Mare! Cine-și decorează Plăvanul, indiferent cât de blând și adorabil ar fi?
  • Vergil Vergil
    Deci Gradea *** muncind de acasa la fel ca ceilalti 200 de smecheri din tevere infectati pana acum. Cum s-au infectat muncind de acasa, ei stiu. Sarakii care au muncit in tevereu nu au avut "norocul" asta: au prestat zilnic sa sustina televiziunea, au mers cu transportul in comun, au avut grija de familii acasa si totusi i-a ferit Dumnezeu. In schimb smecherii care au lucrat de acasa, mai mult stand decat lucrand, au luat banutzu pe spinarea celorlati si covid tot pe spinarea celorlati. Vezi de ce e bine sa nu fie famiglie la locul de munca, a luat unul a dat la toata familia.
  • Libelusca Libelusca
    Cam pe 2 la comercial nu prea prinde

    Dar peste Antenuta ta , plangi postacule
  • virgil virgil
    D-na Gradea are covid, dar nu vrea sa se stie, ceea ce e grav, pentru ca a intrat in contct cu lume, iar fiica Cristinei Pocora este botezara de aceeasi Doina Gradea, ca fapt divers.
  • B.A.M B.A.M
    Îmi prezint scuzele! AM ÎNȚELES GREȘIT!!!
    Dar ceea ce am scris, cu excepția ultimei propoziții, a avut doar considerente logice.
  • TE.VE.RE. TE.VE.RE.
    @B.A.M. Stii sa citesti atent textul? Scrie ca s-a votat somatia lui Pocora si la inceput ca a PROPUS, dar a strans doar 4 voturi, deci nu a trecut. E asa de greu de inteles?

    Cat despre concluzia asta cu cazul TVR, sunt si eu de parere ca acest program nu avea cum sa fie sanctionat potrivit legii audiovizualului. Cum mai citesc pe aici ca se fac acuze la adresa conducerii, aici le dau de acord cu privire la Gradea& co, dar programul nu a incalcat legea audiovizualului. Simplu.
  • jk jk
    Nu B.A.M.,aici scrie ca somatia a fost votata de 4 oameni,deci NU A TRECUT
  • Livia Pila Livia Pila
    Ce educație, cât bun simț poti crede că are cineva, că îl cheamă Tompea sau Carla, sau Haralambrie, câtă infatuarea, cât tupeu și ce rupt de ealitate, încât să spună ca cu programul de Revelion, cu emisiunea lui Garcea, TVR și-a îndeplinit cu brio misiunea? Da. E clar. Nu există decât soluția radicală. Desființarea SRTV. Concedierea colectivă. Si reînființarea pe baze noi a unei alte Televiziuni publice. Publice cu adevărat. Deparazitata de Gradea, Tompea. Dârvariu, Demeter cocoțat mai nou de UDMR în funcția de secretar de Stat, de Zgabercea, de Oana Popescu, de colonelul Fulea, de Manoliu, de Smaranda Vornicu-Shalit, de Blebea, de Ivascu, de Christel Ungar.
  • B.A.M B.A.M
    Hotărâți-vă! A fost sau nu sancționată?
    Dacă a primit somație publică, înseamnă că a fost sancționată!!!
    Dacă nu primea somația, se putea spune că a scăpat nesancționată.
    Conform DEX, "Sancțiune" înseamnă "măsură de constrângere cu rol educativ, aplicată ca o consecință a neexecutării unei obligații (sau pedeapsă)..."
    Deci TVR a primit o SANCȚIUNE!!!
  • Mile Mile
    Cam pe 2 la comercial nu prea prinde
  • Constantin cozma Constantin cozma
    Audientele survivor?
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Nu ma îndoiesc ca după asta doamna Guvernat a dat fuguta la spital sa ii ducă Doinitei o supita caldă, iar Carla Tompea a raportat :Șefa, mi-am îndeplinit CU BRIO misiunea. Ca doar nu degeaba sunt șefa la dublu. Gradea se da bolnava ca să scape de ședință de CA

Trimite un comentariu

sus