Skip to main content

Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenția: „Ar trebui să dăm un semnal public!”

 
Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenția: „Ar trebui să dăm un semnal public!”
Foto: Protv.ro

CNA. S-a încheiat și cazul Revelionului TVR cu Vacanța Mare. Glumele lui Mugur Mihăesu - Garcea și Radu Pietreanu, din emisiunea cu Dan Bittman invitat, au fost reanalizate în ședința Consiliului de astăzi, 14 ianuarie, dar majoritatea membrilor au ajuns la concluzia că programul nu este sancționabil.

Ședința s-a deschis cu opinia Cristinei Pocora, care a propus o somație publică pentru că „ar trebui să dăm un semnal public”.

Publicitate

Cristina Pocora, în ședința CNA:

„Cum s-a discutat și la ședința trecută, au fost în marea majoritatea colegii din Consiliu de acord că nu toate lucrurile au fost cum trebuie în acel Revelion. Fiecare cu argumentele sau perspectiva lui. Pentru că nu au fost cum trebuie și pentru că sunt lucruri care nu ar trebui să fie în această perioadă și la Televiziunea Publică, mă refer la această atitudine de blamare a celor care respectă condițiile de protecție împotriva Covid.

Pentru că am fost luați în bășcălie, pentru că această formă de umor ne-a făcut să ne simțim că suntem cam fraieri sau boi, că respectăm regulile și pentru că n-ar trebui să le respectăm. Dacă erau mai atenți la puține detalii, poate că s-ar fi evitat această discuție și până la urmă tot scandalul public, toată această dezbatere, chiar și politizată, nu a făcut bine Televiziunii Publice. Cred că trebuie să dăm un semnal.

Un semnal public trebuie dat, deja CNA-ul are o scăpare față de TVR din lipsa unei decizii când a venit vorba de ediția din Viața Satului, și atunci ar trebui să dăm un semnal. Propunerea mea de rediscutare a venit în acest sens, semnalul că trebuie să fim mai atenți cu unele subiecte care nu sunt tabu. Mai ales că materialul a venit din timp. Și de aceea eu propun o somație pentru TVR pentru programul de Revelion.”

Carla Tompea, reprezentant TVR, și-a spus opinia în cadrul ședinței:

„Nu știu dacă aș putea fi de acord cu generalizarea la care este supusă Televiziunea Publică. Nu cred că TVR are o atitudine de blamare, vorbim despre un program de Revelion. Nu a fost singurul program de Revelion care a tratat într-o notă de relaxare și am vrea să fim cinstiți cu noi înșine.

Cum a zis și colega mea, putem discuta despre umor, despre doza lui, despre cum este exprimat, revin și spun că TVR nu-și bate joc de pandemie și vaccinare. TVR și-a asumat proiecte de combatere a pandemiei. Este de datoria mea să vă spun asupra faptului că TVR nu poate fi catalogată ca având o atitudine de blamare. Dacă revenim la programul de Revelion, ați discutat de conținut. Dvs. veți decide dacă s-au încălcat articole din lege.

Ce aș vrea să mai spun este că da, s-a discutat despre conotații. TVR a primit un mesaj din partea EBU. Nu vă ascund faptul că nici eu, nici colegii mei au stat în contact cu această organizație. Nimeni nu a făcut antrenamente anti-pandemie. Eu sunt aici prin a vă spune că TVR și-a îndeplinit cu brio statutul de Serviciu Public.”

Radu Herjeu, pe de altă parte, și-ar fi dorit ca și Doina Gradea, Președintele TVR, să vină în ședință și să explice cum au ajuns unele scene pe post. Monica Gubernat, șefa CNA, a intervenit și a anunțat că Gradea este bolnavă, fiind internată în spital.

Radu Herjeu, în ședința CNA:

„Mi-aș fi dorit ca doamna Gradea să fi putut fi în fața Consiliului, pentru că toate oalele se sparg încapul domniei sale. Și dânsa a fost acuzată și chiar aș fi vrut să știu dacă a avut cea mai mică idee dacă știa ce se va da pe post.”

După aceste discuții s-a votat somația propusă de Pocora. A fost votată doar de Dorina Rusu, Orsolya Borsos și Oana Dincă. Ceilalți au fost împotrivă, astfel că Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu a primit nicio sancțiune.

CITEȘTE ȘI: Revelionul TVR cu Vacanța Mare, pe masa CNA. Discuții peste discuții și nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu și Vacanța Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

CITEȘTE ȘI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanța Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

CITEȘTE ȘI: Reacții. Senator USR: "Singura soluție e desființarea TVR și înființarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco

CITEȘTE ȘI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanța Mare, Ionuț Cristache și Augusta Lazarov?

CITEȘTE ȘI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanța mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, șeful comisiei mass-media din Parlament

CITEȘTE ȘI: Șefa TVR, reacție în scandalul legat de Revelionul cu Vacanța Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • mariuse ! prostia TREBUIE cenzurata pentru ca altfel se raspindeste mai rau decit covidul Tu nu ai simtit asta ?
 • Toată tevatura a pornit de la faptul că, Iohăiță a fost luat în balon! A fost facut bivol și ***, deși el este doar un Plăvan blând! Toți am înțeles că nu se face așa ceva, mai ales că a fost decorat de d-na Merkel, cu premiul Otto cel Mare! Cine-și decorează Plăvanul, indiferent cât de blând și adorabil ar fi?
 • Deci Gradea *** muncind de acasa la fel ca ceilalti 200 de smecheri din tevere infectati pana acum. Cum s-au infectat muncind de acasa, ei stiu. Sarakii care au muncit in tevereu nu au avut "norocul" asta: au prestat zilnic sa sustina televiziunea, au mers cu transportul in comun, au avut grija de familii acasa si totusi i-a ferit Dumnezeu. In schimb smecherii care au lucrat de acasa, mai mult stand decat lucrand, au luat banutzu pe spinarea celorlati si covid tot pe spinarea celorlati. Vezi de ce e bine sa nu fie famiglie la locul de munca, a luat unul a dat la toata familia.
 • D-na Gradea are covid, dar nu vrea sa se stie, ceea ce e grav, pentru ca a intrat in contct cu lume, iar fiica Cristinei Pocora este botezara de aceeasi Doina Gradea, ca fapt divers.
 • Îmi prezint scuzele! AM ÎNȚELES GREȘIT!!!
  Dar ceea ce am scris, cu excepția ultimei propoziții, a avut doar considerente logice.
 • @B.A.M. Stii sa citesti atent textul? Scrie ca s-a votat somatia lui Pocora si la inceput ca a PROPUS, dar a strans doar 4 voturi, deci nu a trecut. E asa de greu de inteles?

  Cat despre concluzia asta cu cazul TVR, sunt si eu de parere ca acest program nu avea cum sa fie sanctionat potrivit legii audiovizualului. Cum mai citesc pe aici ca se fac acuze la adresa conducerii, aici le dau de acord cu privire la Gradea& co, dar programul nu a incalcat legea audiovizualului. Simplu.
 • Ce educație, cât bun simț poti crede că are cineva, că îl cheamă Tompea sau Carla, sau Haralambrie, câtă infatuarea, cât tupeu și ce rupt de ealitate, încât să spună ca cu programul de Revelion, cu emisiunea lui Garcea, TVR și-a îndeplinit cu brio misiunea? Da. E clar. Nu există decât soluția radicală. Desființarea SRTV. Concedierea colectivă. Si reînființarea pe baze noi a unei alte Televiziuni publice. Publice cu adevărat. Deparazitata de Gradea, Tompea. Dârvariu, Demeter cocoțat mai nou de UDMR în funcția de secretar de Stat, de Zgabercea, de Oana Popescu, de colonelul Fulea, de Manoliu, de Smaranda Vornicu-Shalit, de Blebea, de Ivascu, de Christel Ungar.
 • Hotărâți-vă! A fost sau nu sancționată?
  Dacă a primit somație publică, înseamnă că a fost sancționată!!!
  Dacă nu primea somația, se putea spune că a scăpat nesancționată.
  Conform DEX, "Sancțiune" înseamnă "măsură de constrângere cu rol educativ, aplicată ca o consecință a neexecutării unei obligații (sau pedeapsă)..."
  Deci TVR a primit o SANCȚIUNE!!!
 • Nu ma îndoiesc ca după asta doamna Guvernat a dat fuguta la spital sa ii ducă Doinitei o supita caldă, iar Carla Tompea a raportat :Șefa, mi-am îndeplinit CU BRIO misiunea. Ca doar nu degeaba sunt șefa la dublu. Gradea se da bolnava ca să scape de ședință de CA

Trimite un comentariu