Skip to main content

S-a stins Ruxandra Garofeanu, fostă realizatoare TVR şi fost membru în CA-ul instituţiei. Emisiuni in memoriam

 
Foto via CanCan
Foto via CanCan

UPDATE. Într-o rectificare trimisă astăzi, TVR anunţă că documentarul documentarul „Răscruci - Necunoscutul Bernea”, dedicat marelui pictor Horia Bernea, va fi marţi, 19 ianuarie, de la ora 13.30.

Publicitate

„In comunicatul transmis ieri, s-a strecurat o greseala: documentarul programat astazi, pe TVR 1 in memoriam Ruxandra Garofeanu, va fi difuzat la ora 13.30. (in textuul initial, ora trecuta era 23.30, in mod gresit)”, spun oficialii postului public.

S-a stins Ruxandra Garofeanu, critic de artă, fostă realizatoare TVR şi fost membru în Consiliul de Administraţie TVR (2016-2017). TVR anunţă o serie de programe in memoriam. Avea 76 de ani.

Avea o experienţă de peste 35 de ani în echipa TVR. Printre producţiile semnate de Ruxandra Garofeanu se numără „Mănăstirea Văcăreşti”, „Pictorul Corneliu Baba”, „Forme şi culori”, „Creanga de aur”, „Totul la vedere” sau „Antidot la uitare”.

Ce producţii dedicate realizatoarei aduce TVR:

  • Marţi, 19 ianuarie, de la ora 23:30, TVR 1 a programat documentarul „Răscruci - Necunoscutul Bernea”, dedicat marelui pictor Horia Bernea. Documentarul, realizat de Ruxandra Garofeanu în anul 2004, grupează circa 600 de desene, acuarele şi picturi în ulei, realizate de Horia Bernea în tinereţe şi expuse pentru prima oară publicului bucureştean şi clujean.
  • Tot marţi, TVR 3 va difuza, începând de la ora 22:00, „Totul la vedere - Arta în secolul XXI”.

Emisiunea avea un format maraton, de 160 de minute, fiind difuzată sâmbătă dimineaţă, în două părţti. Ruxandra Garofeanu, producătorul şi realizatorul acestui proiect, a decis să aducă laolată cei mai importanţi oameni din peisajul cultural românesc, dar şi pe cei mai calificaţi jurnalişti din domeniu.

Emisiunea se transmitea, în direct, dintr-un spaţiu neconvenţional (o fostă librărie). Ruxandra Garofeanu a fost cea care i-a adus pentru prima oară în platou, săptămână de săptămână, ca semnatari de rubrici permanente, pe istoricul Adrian Cioroianu şi pe scriitorul Horia Roman Patapievici.

Gazdele emisiunii erau Dan şi Lia Perjovschi, cunoscuţi artişti contemporani.

Ediţia cu numărul 11 (ultima, de altfel) a programului „Totul la vedere” se numeşte România 21. O emisiune care îşi propusese să proiecteze în imaginaţia publicului, soarta artelor în veacul al XXI-lea.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mos Dan Mos Dan
    Nu mi-e teama de moarte. Daca a murit cateaua mea Betty, pot si eu. Sa vina si eu voi spune FINE, asa cum a spus Brigitte Bardot ca va reactiona in fata mortii.

Trimite un comentariu

sus