Skip to main content

WhatsApp pierde milioane de utilizatori. Noile politici de confidenţialitate sunt de vină

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

WhatsApp, platforma de mesagerie care aparţine de Facebook, a pierdut milioane de utlizatori după ce a anunţat noile politici de confidenţialitate, notează The Guardian. Câştigă, însă, teren platformele Signal şi Telegram, rivalele WhatsApp.

Publicitate

În Marea Britanie, spre exemplu, WhatsApp a suferit pierderi drastice în ianuarie, ajungând de la a opta cea mai descărcat aplicaţie din UK până pe locul 23.

Ca o comparaţie, Signal a ajuns la 7,5 milioane de utilizatori la nivel global, iar Telegram la 25 de milioane. Creşterea vizibilă, spun cei de la The Guardian, vine în contextul în care Whatsapp intenţiona să îşi schimbe politicile de confidenţialte la începutul lunii februarie.

Context. Pe Whatsapp au circulat informaţiile potrivit cărora administratorii aplicaţiei puteau citi mesajele, iar acestea să fie transmise către Facebook. Lucrul acesta a nemulţumit foarte multe persoane, de aici producându-se exodul de pe WhatsApp despre care scrie The Guardian.

În acest context WhatsApp a decis să amâne schimbarea politicii de confidenţialte pentru 15 mai, mai susţine sursa menţionată.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Delavrancea Ion Delavrancea
    Este o dezinformare despre ceea ce urma whatsapp sa faca. Nu era vorba de transmiterea conversatiilor tuturor utilizatorilor ci de acei utilizatori din cadrul unei companii care fac parte dintr-un grup pe whatsapp, descutii care urmau sa fie disponibile firmei prin intermediul facebook si care erau deja cunoscute de catre managerii firmei. De aici s-a rostogolit o intreaga propaganda pentru folosirea altor platforme de chat. Signal foloseste aceleasi metode de criptare a conversatiilor precum whatsapp iar Telegram deloc. Oricum "serviciile" au acces la tot ce misca in materie de comunicatii si iar celelate retele nu sunt cu nimic mai sigure sau au practici mai decente. Multi s-au lasat dusi de nas. Ce sa facem acum? Sa ne mutam toti pe Telegram detinut de rusi?

Trimite un comentariu

sus