Skip to main content

Ziar landscape. Jurnalul, schimbare radicală în print. Ziarul se va deschide ca un laptop

 
Ziar landscape. Jurnalul, schimbare radicală în print. Ziarul se va deschide ca un laptop

Cotidianul „Jurnalul” va avea o schimbare radicală începând de luni, 25 ianuarie. Varianta de print devine una cu investigații, în loc de știri clasice, dar schimbarea majoră vine din format.

 Jurnalul va fi editat în format landscape, astfel că se va deschide ca un laptop iar „articolele vor fi mai ușor de citit, imaginile mai spectaculoase și titlurile mai atractive”.

Publicitate

Paul Bardașu, manager proiecte speciale, pentru Paginademedia:

„Ne-am gândit să fim în pas cu moda, toată presa a trecut în online și de aceea am vrut ca ziarul să semene cu un laptop. Ne-am dat seama că arată mult mai bine așa.

Să sperăm că se va vinde mult mai bine în acest format, pentru că am făcut un pic de reclamă. Nu o să conteze doar imaginea, fiindcă i-am schimbat și conținutul.

Vor fi 10 de investigații într-o săptămână, iar ziarul va avea între 20 și 28 de pagini. Varianta online o să aibă anchetele din ziarul de print, dar și știrile de zi cu zi.

Reprezentanții ziarului anunță, la nivel de conținut, că vor fi în fiecare săptămână „peste 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje surprinzătoare”.

Prima ediție în nou variantă de print va fi disponibilă la chioșcurile de ziare începând de săptămâna viitoare.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cu cine și ce anchete? Mizerii in sprijinul PSD, gen ce inginer fin al nasului a fost schimbat la apele romane? Sau netoata de la oftalmologie demasca vaccinul?
  • De fapt nu este cu mult diferit din punct de vedere al tiparului, dar paginile sunt rotite cu 90 de grade în sens trigonometric și, așa cum spune și titlul, sunt pe mod „vedere”/„landscape” și nu „în picioare”.

    Cred că cei care îndosariază ziarele, în special bibliotecarii, nu vor fi foarte încântați de ideea asta, dar pentru un consumator de ziar obișnuit ideea asta este interesantă și va marca un mic reviriment pentru Jurnalul Național, dar de scurtă durată (câteva luni de zile).
  • Asta este cel mai stupid lucru pe care l-am vazut in viata mea.
    Daca ziarul se deschide ca un laptop, va sta deschis tot ca un laptop? Cu balamale care il tin sa nu se inchida?

Trimite un comentariu