Skip to main content

DERAPAJ. România TV a șters o știre după ce Arafat a „demontat-o”: „Dacă nu avem o știre, o fabricăm”. Capital și-a cerut scuze

 
DERAPAJ. România TV a șters o știre după ce Arafat a „demontat-o”: „Dacă nu avem o știre, o fabricăm”. Capital și-a cerut scuze
Foto: hepta

DERAPAJ. România TV a scos din context o declarație a lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Site-ul romaniatv.net a scris despre Arafat că intenționează să își dea demisia, după incendiul de la Spitalul Matei Balș de vineri, 29 ianuarie.

Declarațiile lui Arafat erau, de fapt, mai vechi și scoase din context. Chiar Arafat a sesizat știrea în neregulă, mai ales că fost preluată de Capital și Stiripesurse.ro.

Publicitate

Titlul știrii de pe romaniatv.net: „Raed Arafat le răspunde protestatarilor care îi cer demisia: Nu voi sta un minut..”. În Google știrea încă este indexată, dar pe site nu mai există. A fost ștearsă.

 

 

Nici pe Stiripesurse.ro nu se mai regăsește știrea cu declarațiile lui Arafat de pe romaniatv.net. 

DE NOTATCapital.ro a preluat declarațiile mai vechi date de România TV, dar a făcut un update și și-a cerut scuze față de cititori. Detalii, AICI

Iată ce a scris Raed Arafat pe Facebook, după ce a citit știrea de pe România TV:

„Dupa principiul « daca nu avem o stire, o fabricam » Romania Tv, preluata de Stiri pe Surse si Capital, au publicat o declaratie veche de a mea care era raspuns dat intr-un anumit context, unui jurnalist ca si cum ar fi o noua declaratie data recent in urma tragediei de la Matei Bals.

Eu nu am dat declaratii sau raspunsuri la intrebari despre demisie sau aspecte legate de aceasta tema in relatie cu tragedia de la Bals. Consider ca structurile de interventie, aflate in coordonarea DSU, si-au facut treaba si au salvat multe vieti prin modul profesionist in care au intervenit, indeplinandu-si misiunea pentru care exista foarte bine. ”

Postarea lui Arafat pe Facebook

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Tipic RTV, la ei nici nu e de mirare, doar cu asta de ocupă! Totuși, cel mai interesant și savuros moment a fost atunci când Shelly a făcut mișto de ei cu accidentul!
  • Stergerea stirilor e o practica folosita des la noi. Asa face si A3. Imi amintesc cand au anuntat ca a murit un politician si publicasera stirea si pe site. Apoi i-a sunat ala in direct. Ca sa-si ascunda greselile sau manipularile am observat ca toate televiziunile raporteaza copyright infringement orice clip care arata vreo greseala sau minciuna pe Youtube.
    De data asta ati aflat voi, paginademedia, dar se intampla mult mai des.
  • Romania tv a dat o si la tv?Ca au o problema cu arafat si e de vazut daca a trecut "bariera" online-ului si spre tv sau nu

Trimite un comentariu