Skip to main content

Facebook şi Google, obligate să plătească conţinutul media în Australia

 
Foto: Marketwatch
Foto: Marketwatch

Facebook şi Google vor fi obligate, începând de astăzi, să plătească conţinutul media, în Australia. Legea a fost votată de Parlamentul de la Antipozi după ce giganţii Tech au acceptat noile reglementări, scrie Libertatea.

Publicitate

Noua lege le permite celor de la Facebook şi Google să investească milioane de dolari în acorduri pentru conţinut local.

Guvernul australian spune, potrivit sursei menţionate, că organizaţiile de presă „sunt compensate în mod echitabil pentru conţinutul pe care îl generează, contribuind astfel la menţinerea vie a jurnalismului de interes public în Australia”.

Prin urmare, Google va trebui să plătească pentru conţinutul de ştiri care apare în Google News Showcase, iar Facebook trebuie să achite o sumă de bani către furnizorii care vor apărea în Facebook News, platforma care urmează să fie lansată în Australia în cursul anului 2021.

Legea adoptată de Parlamentul din Australia vine la câteva zile după ce Facebook a ajuns la un acord cu Guvernul, iar ştirile vor reveni pe platforma de socializare. Detalii, AICI.

Context. Pe 18 februarie Facebook a blocat tot ce înseamnă ştiri în Australia. Reacţia a venit ca răspuns la încercarea autorităţilor de a impune prin lege giganţilor tech (Facebook, Google) să plătească bani site-urilor de ştiri.

Au fost blocate toate paginile site-urilor de ştiri locale şi internaţionale. Mai multe pagini guvernamentale de sănătate şi de urgenţă au fost blocate, dar ulterior Facebook a spus că a fost o greşeală. A fost blocată inclusiv pagina Facebook.

CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Facebook şi eliminarea ştirilor. Dan Tăpălagă: „Nu poţi forţa Google şi Facebook să te plătească daca ei nu vor, fără a pierde pe termen lung”

CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Ziariştii români şi blocajul Facebook din Australia. Artene, Gândul: Comportament dictatorial. Ţepelin, GSP: Site-urile cad dacă depind doar de Facebook şi Google

CITEŞTE ŞI: Google dă bani site-urilor de ştiri înainte să fie obligat de o lege. A semnat cu o mare companie din Australia, ţară care pregăteşte o astfel de lege

CITEŞTE ŞI: Facebook reduce conţinutul politic. Au mai fost luate şi alte decizii

CITEŞTE ŞI: Fără precedent. Facebook taie de pe platformă tot ce înseamnă ştiri în Australia

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus