Skip to main content

Marina Almăşan, reacţie ironică după ce a fost ameninţată de TVR: „Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului”

 
Marina Almăşan, reacţie ironică după ce a fost ameninţată de TVR: „Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului”

Marina Almăşan, realizator al emisiunii „Femei de 10, bărbaţi de 10”, a publicat pe site-ul femeide10.ro un text ironic la adresa conducerii Televiziunii Publice, după ce a fost ameninţată cu demiterea pentru un editorial publicat recent pe acelaşi site.

Publicitate

Într-un text publicat pe site-ul ei, Marina Almăşan "se leapădă" de ce a scris iniţial într-o manieră ironică.

"Perioada în care TVR a fost condusă de doamna Doina Gradea s-a caracterizat printr-o eficienţă economică maximă", scrie Almăşan. "Nicicand n-au fost preţuiţi mai mult profesioniştii TVR, cărora li s-au creat condiţiile perfecte pentru a face performanţă".

"În această perioadă", spune Almăşan "ratingurile emisiunilor au luat avânt, au apărut programe noi, performante, cele existente fiind relansate şi ele: cu decoruri strălucitoare, cu aparatură de ultimă generaţie, cu un marketing eficient. În timpul ultimilor 4 ani, evenimentele marca TVR – gen participarea României la Eurovision, Programele de Revelion, Cerbul de Aur şi alte astfel de evenimente speciale – au sporit prestigiul TVR pe plan naţional şi internaţional."

De ce face asta Marina Almăşan?

Puţin context. Marina Almăşan a publicat pe 18 februarie editorialul „Vântul schimbării, la TVR”, pe site-ul femeide10.ro. Editorialul nu a fost privit cu ochi buni de conducerea TVR, ea fiind înştiinţată că a avut o „atitudine critică faţă de insituţie şi angajaţii săi”. Mai mult decât atât, Almăşan a fost ameninţată că emisiunea ei de pe TVR 2 nu va mai aparea în grila de primăvară şi i s-a cerut să-şi retragă afirmaţiile.

Spunea Marina Almăşan în textul care a nemulţumit conducerea cum:

- A fost dusă de nenumărate ori la Comisiile de etică ca să răspundă pentru opiniile sale

- Era nemulţumită pentru că emisiunea ei avea buget de „ZERO lei”

- Compara conducerea actuală TVR cu regimul Ceauşescu

- A afirmat că angajaţii din TVR sunt nefericiţi

Cum i s-a cerut să-şi retragă afirmaţiile, Marina Almăşan a făcut-o într-un mod ironic. Adică:

  • „Nu am fost niciodată felicitată de cei din jur, pentru “debarcarea doamnei Doina Gradea” ci, dimpotrivă, am fost compătimită pentru ca, în urma unor demersuri mizerabile ale Puterii, instituţia noastra va fi văduvită de cel mai performant manager al său din ultimele doua decenii
  • Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului din TVR. Dimpotrivă : cele mai mari realizari ale instituţiei noastre au fost consemnate odată cu venirea la conducerea sa a noului Presedinte-Director General Doina Gradea.
  • În această perioadă, ratingurile emisiunilor au luat avânt, au apărut programe noi, performante, cele existente fiind relansate şi ele : cu decoruri strălucitoare, cu aparatură de ultimă generaţie, cu un marketing eficient. În timpul ultimilor 4 ani, evenimentele marca TVR – gen participarea României la Eurovision, Programele de Revelion , Cerbul de Aur şi alte astfel de evenimente speciale – au sporit prestigiul TVR pe plan naţional şi internaţional.
  • Nicicand n-au fost preţuiţi mai mult profesioniştii TVR, cărora li s-au creat condiţiile perfecte pentru a face performanţă, au fost plătiţi la nivelul colaboratorilor externi şi au avut beneficiarii unei comunicări perfecte cu doamna PDG si echipa sa. Aceasta din urmă ( echipa de management) a fost numită exclusiv pe criterii valorice, valorificand în primul rand profesioniştii TVR şi punând stavilă angajărilor şi numirilor preferenţiale, din afară, pe bani neruşinaţi de mari, aşa cum au făcut managerii anteriori ai TVR.
  • Perioada în care TVR a fost condusă de doamna Doina Gradea s-a caracterizat de asemenea printr-o eficienţă economică maximă – ca raport între efect (audienţele notabile, aflate într-o continuă creştere) şi efort (banii publici, cheltuiţi cu maximă responsabilitate şi surse externe, atrase cu profesionalism de departamentul Comercial). Mai mult, pentru prima oară, după foarte multi ani, Televiziunea Română a gestionat atât de bine banii alocaţi, încât a obţinut chiar şi profit!
  • Sunt de-a dreptul revoltată de atacurile nemeritate ale presei , mediului politic şi diferiţilor reprezentanţi ai societaţii civile, precum şi de acţiunile sindicatului total nereprezentativ – MEDIASIND – la adresa acestui management performant, fiind gata, de azi înainte, să iau atitudine deschisă faţă de oricine cutează să promoveze minciuni şi să defăimeze instituţia în care lucrez şi pe cei aflaţi, în prezent, la cârma sa
  • Am fost cat se poate de nedreaptă, afirmând că întreg colectivul TVR este nefericit şi, mai mult, redus la tăcere de groaza unor repercursiuni atroce. Nu, toţi colegii mei sunt de acord că ultimii patru ani au reprezentat perioada cea mai fericită a activităţii lor în TVR, iar în ceea ce priveşte repercursiunile , reprezint cel mai bun exemplu: ori de câte ori am sesizat diverse nereguli din TVR (în majoritatea cazurilor, halucinaţii de ale mele) , am fost invitată de doamna presedinte-director general Doina Gradea la discuţii colegiale, în care mi-a ascultat părerea si m-a asigurat că lucrurile vor fi îndreptate.

Ceea ce, de fiecare dată, s-a şi întâmplat. Prin urmare, nici vorbă de “răsuflare de uşurare” a angajaţilor TVR, în faţa veştii privind încheierea mandatului doamnei Doina Gradea: dimpotrivă, în instituţie pluteşte un aer de regret general , faţă de plecarea unui lider care a ştiut să preţuiască oamenii valoroşi şi să fie empatic cu cei care i-au cerut ajutorul, in diverse situaţii.

  • A fost o exagerare din partea mea şi afirmaţia potrivit careia , in acest nou sezon, mi-a fost alocat (şi nu numai mie) un buget de ZERO lei. Dimpotrivă, ar trebui să fim recunoscători că, din banii săi, TVR ne plăteşte salariile şi că ni se alocă mijloace tehnice, pentru ca emisiunile noastre să poată fi filmate, editate, transmise publicului.

Faptul că sunt nevoită să alerg după sponsori pentru a-mi acoperi costurile de producţie, este de fapt, cel puţin pentru mine, o excelentă ocazie de a-mi folosi abilităţile şi cunoştinţele economice, dobândite în cadrul Academiei de Studii Economice, pe care am absolvit-o ca şef de promoţie pe ţară. Şi îi mulţumesc actualei conduceri a TVR pentru acest lucru.”

Textul integral, pe femeide10.ro.

CITEŞTE ŞI: Marina Almăşan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după nişte declaraţii despre Mircea Radu

CITEŞTE ŞI: TVR, reacţie dură după declaraţiile Marinei Almăşan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

CITEŞTE ŞI: Marina Almăşan, reacţie la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărţuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @DODO - daca nu se uita nimeni la tine de ce sa mai existi? Doar ca trebuie sa avem televiziune publica? Si pentru asta e nevoie de mii de angajati? Nu e si vina producatorilor din tevereu (adica si almasn) ca nu reusesc sa miste audienta aia de la zero?
    P.S.: stie cineva unde e Pila? Livia de la tevereu. N-a avut nimic de spus. S-o trezeasca cineva,
  • didi didi
    oricum, trebuie sa recunoastem ca tevere e plina de eroi, bravi eroi ai neamului - ca si marina almasan - care desi au sefi incapabili si conditii grele de lucru, sunt cenzurati si pusi la zid, cu toate acestea continua sa reziste pe salarii grase in tevereu, fara sa cedeze si sa plece in privat UNDE CHIAR SA MUNCEASCA PENTRU SALARIUL PRIMIT.

    da, stiu, eram si eu ironic... cu mici exceptii, majoritatea celor din tevereu sunt incapabili sa lucreze la privat, sa faca stiri sau reportaje care sa aduca audienta si sa conteze in peisajul media.

    cei 2200 de angajati tevere pot sta linistiti, va pleca gradea. ei isi pot duce in continuare existenta mediocra in mocirla numita tevere si nu o sa ii deranjeze nimeni alti 3 ani pana va veni iar un alt parlament cu alta majoritate si va schimba iar conducerea tevere...
  • Alin Alin
    Io cred ca Almasanca ar trebui sa-i pupe mana lu Gradea ca a mai lasat-o sa apara pe post. Emisiunile ei sunt absolut sinistre. Prezenta lor pe un post tv nu se justifica prin absolut nimic, sunt jalnice, la nivelul anilor '50-'60. Aici a gresit Gradea, ca a lasat astfel de emisiuni de audienta 0.0 sa paraziteze tevereul. Si da, o tiganie mai mare decat in Tvr nu exista nicaieri. Angajati care se toarna intre ei, PR care doarme in bocanci in vreme ce oricine are chef rastoarna galeti de laturi in capul institutiei, rudele rudelor rudelor care fac legea la nivel de clan, un permanent razboi intre tabere si in cele din urma slugarnicia inradacinata fata de primari, politicieni, partide indiferent de culoarea politica. Tvr-ul nu este o insitutie obedienta fata de PSD ci fata de oricine e la putere si asta pentru ca asa au vrut-o cei de la putere. Statiile locale sunt feude ale unor partide politice, cu oameni incredibil de slabi iar Bulai viseaza reportaje si investigatii in Tvr.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    De pe lista celor care trebuie sa plece nu se cuvine uitata Ionela Liță. Cea care a supervizat Revelionul lui Garcea.
  • sorina pinte sorina pinte
    Gradea trebuie urgent gonita. Si toti cei care i-au făcut jocul. Marxista Tompea, slugarnicul Dirvariu, biata Alina Amza, odioasa si sinistra Vornicu-Shalit, famiglia Fulea, ștearsa Nicoleta Gavrilă, insipidul Stefan Stănescu, Cazan de la Tehnic, Oana Popescu, fiica lui Titi Ceaușistul,
  • marius marius
    as fi curios ce rating au emisiunile alea obosite,ale sinecuristei tvr,marina almasan si ce o recomanda,incontinuare,sa presteze la tvr????
  • DODO DODO
    tvr NU trebuie sa faca audienta Fiind post public are menirea sa aduca ceea ce privatii nu vor dar care o parte din public chiar putini isi doresc Altfel cadem in emisiunile alea mizerabile pline de facaturi gen vulpita sau pseudovedete mondene cu intelect limitat Pacatul tvr este ca a facut jocuri politice A fost fățiș trîmbita psd-ului A manipulat prin invitatii ei adevarul atingind apogeul cu ,, romania 9 ,, a lui cristache Si-a format o camarilă ( cristoiu Dinescu nistorescu si altii ) cu care se pare ca a păpat bani frumoși Asta se va afla curîd Zilele acestei conduceri sînt numarate totuși trebuia deja sa se termine cu ea
  • Outsider Outsider
    F misto replica, are umor si chiar ca, rizind poti spune orice, mai ales adevarul!!
  • Danonino Danonino
    Adevărul e ca si Marina asta,face niște emisiuni de doi lei si jumătate
    Toată emisunea ne prezintă sponsorii de care nu a auzit nici Bunica si gata emisunea
    Dar aici are dreptate
  • Marina Dragostea Mea Marina Dragostea Mea
    Oricat de antipatica e Almasan, de data asta a spus adevarul. Aceste lucruri sunt realitatea din interiorul TVR.
  • Insider Insider
    In timpul de cand o tot injura pe "dictatoarea" Doina Gradea, Marina Almasan a realizat zeci de emisiuni obosite in care tot face apologia sponsorilor - lucru pentru care e recunoscuta in piata de vreo 27 de ani. Indicati-mi o alta TV/ companie in galaxia Calea Lactee unde angajatul il balacareste pe sef in continuu fara sa pateasca nimic! Nu vad ce vina are Gradea ca Almasan livreaza niste productii submediocre pentru care "munceste" trei luni toamna si trei luni primavara?!

Trimite un comentariu

sus