Skip to main content

Marina Almășan, reacție ironică după ce a fost amenințată de TVR: „Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului”

 
Marina Almășan, reacție ironică după ce a fost amenințată de TVR: „Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului”

Marina Almășan, realizator al emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, a publicat pe site-ul femeide10.ro un text ironic la adresa conducerii Televiziunii Publice, după ce a fost amenințată cu demiterea pentru un editorial publicat recent pe același site.

Publicitate

Într-un text publicat pe site-ul ei, Marina Almășan "se leapădă" de ce a scris inițial într-o manieră ironică.

"Perioada în care TVR a fost condusă de doamna Doina Gradea s-a caracterizat printr-o eficiență economică maximă", scrie Almășan. "Nicicand n-au fost prețuiți mai mult profesioniștii TVR, cărora li s-au creat condițiile perfecte pentru a face performanță".

"În această perioadă", spune Almășan "ratingurile emisiunilor au luat avânt, au apărut programe noi, performante, cele existente fiind relansate și ele: cu decoruri strălucitoare, cu aparatură de ultimă generație, cu un marketing eficient. În timpul ultimilor 4 ani, evenimentele marca TVR – gen participarea României la Eurovision, Programele de Revelion, Cerbul de Aur și alte astfel de evenimente speciale – au sporit prestigiul TVR pe plan național și internațional."

De ce face asta Marina Almășan?

Puțin context. Marina Almășan a publicat pe 18 februarie editorialul „Vântul schimbării, la TVR”, pe site-ul femeide10.ro. Editorialul nu a fost privit cu ochi buni de conducerea TVR, ea fiind înștiințată că a avut o „atitudine critică față de insituție și angajații săi”. Mai mult decât atât, Almășan a fost amenințată că emisiunea ei de pe TVR 2 nu va mai aparea în grila de primăvară și i s-a cerut să-și retragă afirmațiile.

Spunea Marina Almășan în textul care a nemulțumit conducerea cum:

- A fost dusă de nenumărate ori la Comisiile de etică ca să răspundă pentru opiniile sale

- Era nemulțumită pentru că emisiunea ei avea buget de „ZERO lei”

- Compara conducerea actuală TVR cu regimul Ceaușescu

- A afirmat că angajații din TVR sunt nefericiți

Cum i s-a cerut să-și retragă afirmațiile, Marina Almășan a făcut-o într-un mod ironic. Adică:

 • „Nu am fost niciodată felicitată de cei din jur, pentru “debarcarea doamnei Doina Gradea” ci, dimpotrivă, am fost compătimită pentru ca, în urma unor demersuri mizerabile ale Puterii, instituția noastra va fi văduvită de cel mai performant manager al său din ultimele doua decenii
 • Doamna Gradea &comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului din TVR. Dimpotrivă : cele mai mari realizari ale instituției noastre au fost consemnate odată cu venirea la conducerea sa a noului Presedinte-Director General Doina Gradea.
 • În această perioadă, ratingurile emisiunilor au luat avânt, au apărut programe noi, performante, cele existente fiind relansate și ele : cu decoruri strălucitoare, cu aparatură de ultimă generație, cu un marketing eficient. În timpul ultimilor 4 ani, evenimentele marca TVR – gen participarea României la Eurovision, Programele de Revelion , Cerbul de Aur și alte astfel de evenimente speciale – au sporit prestigiul TVR pe plan național și internațional.
 • Nicicand n-au fost prețuiți mai mult profesioniștii TVR, cărora li s-au creat condițiile perfecte pentru a face performanță, au fost plătiți la nivelul colaboratorilor externi și au avut beneficiarii unei comunicări perfecte cu doamna PDG si echipa sa. Aceasta din urmă ( echipa de management) a fost numită exclusiv pe criterii valorice, valorificand în primul rand profesioniștii TVR și punând stavilă angajărilor și numirilor preferențiale, din afară, pe bani nerușinați de mari, așa cum au făcut managerii anteriori ai TVR.
 • Perioada în care TVR a fost condusă de doamna Doina Gradea s-a caracterizat de asemenea printr-o eficiență economică maximă – ca raport între efect (audiențele notabile, aflate într-o continuă creștere) și efort (banii publici, cheltuiți cu maximă responsabilitate și surse externe, atrase cu profesionalism de departamentul Comercial). Mai mult, pentru prima oară, după foarte multi ani, Televiziunea Română a gestionat atât de bine banii alocați, încât a obținut chiar și profit!
 • Sunt de-a dreptul revoltată de atacurile nemeritate ale presei , mediului politic și diferiților reprezentanți ai societații civile, precum și de acțiunile sindicatului total nereprezentativ – MEDIASIND – la adresa acestui management performant, fiind gata, de azi înainte, să iau atitudine deschisă față de oricine cutează să promoveze minciuni și să defăimeze instituția în care lucrez și pe cei aflați, în prezent, la cârma sa
 • Am fost cat se poate de nedreaptă, afirmând că întreg colectivul TVR este nefericit și, mai mult, redus la tăcere de groaza unor repercursiuni atroce. Nu, toți colegii mei sunt de acord că ultimii patru ani au reprezentat perioada cea mai fericită a activității lor în TVR, iar în ceea ce privește repercursiunile , reprezint cel mai bun exemplu: ori de câte ori am sesizat diverse nereguli din TVR (în majoritatea cazurilor, halucinații de ale mele) , am fost invitată de doamna presedinte-director general Doina Gradea la discuții colegiale, în care mi-a ascultat părerea si m-a asigurat că lucrurile vor fi îndreptate.

Ceea ce, de fiecare dată, s-a și întâmplat. Prin urmare, nici vorbă de “răsuflare de ușurare” a angajaților TVR, în fața veștii privind încheierea mandatului doamnei Doina Gradea: dimpotrivă, în instituție plutește un aer de regret general , față de plecarea unui lider care a știut să prețuiască oamenii valoroși și să fie empatic cu cei care i-au cerut ajutorul, in diverse situații.

 • A fost o exagerare din partea mea și afirmația potrivit careia , in acest nou sezon, mi-a fost alocat (și nu numai mie) un buget de ZERO lei. Dimpotrivă, ar trebui să fim recunoscători că, din banii săi, TVR ne plătește salariile și că ni se alocă mijloace tehnice, pentru ca emisiunile noastre să poată fi filmate, editate, transmise publicului.

Faptul că sunt nevoită să alerg după sponsori pentru a-mi acoperi costurile de producție, este de fapt, cel puțin pentru mine, o excelentă ocazie de a-mi folosi abilitățile și cunoștințele economice, dobândite în cadrul Academiei de Studii Economice, pe care am absolvit-o ca șef de promoție pe țară. Și îi mulțumesc actualei conduceri a TVR pentru acest lucru.”

Textul integral, pe femeide10.ro.

CITEȘTE ȘI: Marina Almășan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după niște declarații despre Mircea Radu

CITEȘTE ȘI: TVR, reacție dură după declarațiile Marinei Almășan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

CITEȘTE ȘI: Marina Almășan, reacție la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărțuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • @DODO - daca nu se uita nimeni la tine de ce sa mai existi? Doar ca trebuie sa avem televiziune publica? Si pentru asta e nevoie de mii de angajati? Nu e si vina producatorilor din tevereu (adica si almasn) ca nu reusesc sa miste audienta aia de la zero?
  P.S.: stie cineva unde e Pila? Livia de la tevereu. N-a avut nimic de spus. S-o trezeasca cineva,
 • oricum, trebuie sa recunoastem ca tevere e plina de eroi, bravi eroi ai neamului - ca si marina almasan - care desi au sefi incapabili si conditii grele de lucru, sunt cenzurati si pusi la zid, cu toate acestea continua sa reziste pe salarii grase in tevereu, fara sa cedeze si sa plece in privat UNDE CHIAR SA MUNCEASCA PENTRU SALARIUL PRIMIT.

  da, stiu, eram si eu ironic... cu mici exceptii, majoritatea celor din tevereu sunt incapabili sa lucreze la privat, sa faca stiri sau reportaje care sa aduca audienta si sa conteze in peisajul media.

  cei 2200 de angajati tevere pot sta linistiti, va pleca gradea. ei isi pot duce in continuare existenta mediocra in mocirla numita tevere si nu o sa ii deranjeze nimeni alti 3 ani pana va veni iar un alt parlament cu alta majoritate si va schimba iar conducerea tevere...
 • Io cred ca Almasanca ar trebui sa-i pupe mana lu Gradea ca a mai lasat-o sa apara pe post. Emisiunile ei sunt absolut sinistre. Prezenta lor pe un post tv nu se justifica prin absolut nimic, sunt jalnice, la nivelul anilor '50-'60. Aici a gresit Gradea, ca a lasat astfel de emisiuni de audienta 0.0 sa paraziteze tevereul. Si da, o tiganie mai mare decat in Tvr nu exista nicaieri. Angajati care se toarna intre ei, PR care doarme in bocanci in vreme ce oricine are chef rastoarna galeti de laturi in capul institutiei, rudele rudelor rudelor care fac legea la nivel de clan, un permanent razboi intre tabere si in cele din urma slugarnicia inradacinata fata de primari, politicieni, partide indiferent de culoarea politica. Tvr-ul nu este o insitutie obedienta fata de PSD ci fata de oricine e la putere si asta pentru ca asa au vrut-o cei de la putere. Statiile locale sunt feude ale unor partide politice, cu oameni incredibil de slabi iar Bulai viseaza reportaje si investigatii in Tvr.
 • Gradea trebuie urgent gonita. Si toti cei care i-au făcut jocul. Marxista Tompea, slugarnicul Dirvariu, biata Alina Amza, odioasa si sinistra Vornicu-Shalit, famiglia Fulea, ștearsa Nicoleta Gavrilă, insipidul Stefan Stănescu, Cazan de la Tehnic, Oana Popescu, fiica lui Titi Ceaușistul,
 • as fi curios ce rating au emisiunile alea obosite,ale sinecuristei tvr,marina almasan si ce o recomanda,incontinuare,sa presteze la tvr????
 • tvr NU trebuie sa faca audienta Fiind post public are menirea sa aduca ceea ce privatii nu vor dar care o parte din public chiar putini isi doresc Altfel cadem in emisiunile alea mizerabile pline de facaturi gen vulpita sau pseudovedete mondene cu intelect limitat Pacatul tvr este ca a facut jocuri politice A fost fățiș trîmbita psd-ului A manipulat prin invitatii ei adevarul atingind apogeul cu ,, romania 9 ,, a lui cristache Si-a format o camarilă ( cristoiu Dinescu nistorescu si altii ) cu care se pare ca a păpat bani frumoși Asta se va afla curîd Zilele acestei conduceri sînt numarate totuși trebuia deja sa se termine cu ea
 • Adevărul e ca si Marina asta,face niște emisiuni de doi lei si jumătate
  Toată emisunea ne prezintă sponsorii de care nu a auzit nici Bunica si gata emisunea
  Dar aici are dreptate
 • In timpul de cand o tot injura pe "dictatoarea" Doina Gradea, Marina Almasan a realizat zeci de emisiuni obosite in care tot face apologia sponsorilor - lucru pentru care e recunoscuta in piata de vreo 27 de ani. Indicati-mi o alta TV/ companie in galaxia Calea Lactee unde angajatul il balacareste pe sef in continuu fara sa pateasca nimic! Nu vad ce vina are Gradea ca Almasan livreaza niste productii submediocre pentru care "munceste" trei luni toamna si trei luni primavara?!

Trimite un comentariu