Skip to main content

TVR, reacție dură după declarațiile Marinei Almășan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

 
TVR, reacție dură după declarațiile Marinei Almășan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

TVR reacționează, după ce sindicaliștii de la MediaSind au acuzat conducerea postului public de „hărțuirea” realizatoarei Marina Almășan. Oficialii postului neagă acuzațiile sindicaliștilor, care susțin că TVR ar acționa „ilegal”. 

„Cei care scriu comunicatele MediaSind pare că nu au proprietatea termenilor pe care îi folosesc.

Așa se face că ei pun chiar în titlu cuvântul hărțuită - Producătorul TVR Marina Almășan hărțuită de conducerea Televiziunii Naționale!- deși e total nepotrivit, e fals, e ca nuca-n perete.

A verifica respectarea legii nu înseamnă hărțuire, dimpotrivă”, arată un comunicat remis de Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol - condus de Mircea Radu. 

Publicitate

Reamintim că TVR a luat-o la întrebări Marian Almășan, după ce a dat mai multe declarații despre Mircea Radu (șef al comunicării în TVR și consilier al șefei Doina Gradea), spun sindicaliștii MediaSind.

Declarațiile care au deranjat la vârful TVR au venit în contextul în care Mircea Radu și-a rectificat declarația de avere, în care trecuse inițial mult mai puțin decât a câștigat.


Mai multe despre ce a zis Almășan pentru Gândul.ro, AICI


Prezentatorul a câștigat 23.000 de euro (112.574 de lei) pentru emisiunea Down The Road, dar inițial a trecut în declarația de avere suma de 13.000 de euro. A recitificat ulterior, spunând că este vorba de o "eroare omenească".

Angajata Marina Almășan a nesocotit prevederile regulamentului intern

TVR neagă acuzațiile făcute de MediaSind, care susține că acțiunea TVR ar încălca libertatea de exprimare. Postul public, prin comunicatul de presă, explică și de ce „acțiunile Marinei Almășan încalcă regulamentele interne”, după cum notează documentul. 

  • Angajata Marina Almășan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, prin declarațiile făcute, a nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaților, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizației care a mijlocit crearea acelui Sine.
  • Atragerea publicului SRTv trebuie să se facă în armonie cu misiunea publică pe care o are Televiziunea Română. Preocuparea principală a unui producator trebuie să fie orientată către performanțele propriilor emisiuni nu către generarea de false scandaluri publice ce atrag după ele terfelirea imaginii TVR.
  • Angajata Marina Almășan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, încearcă tabloidizarea unei presupuse hărțuieli care nu are legătură cu realitatea. Angajata trebuie să respecte, înainte de orice discuție, procedurile interne, statutul jurnalistului din TVR și deontologia profesională.

Comunicatul TVR, pe larg

Poziția TVR legată de notificarea trimisă ieri de MediaSind este următoarea:

1. Cei care scriu comunicatele MediaSind pare că nu au proprietatea termenilor pe care îi folosesc. Așa se face că ei pun chiar în titlu cuvântul hărțuită -”Producătorul TVR Marina Almășan hărțuită de conducerea Televiziunii Naționale!”- deși e total nepotrivit, e fals, e ca nuca-n perete. A verifica respectarea legii nu înseamnă hărțuire, dimpotrivă.

2. Angajata Marina Almășan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, încearcă tabloidizarea unei presupuse hărțuieli care nu are legătură cu realitatea. Angajata trebuie să respecte, înainte de orice discuție, procedurile interne, statutul jurnalistului din TVR și deontologia profesională.

3. Angajata Marina Almășan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, prin declarațiile făcute, a nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaților, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizației care a mijlocit crearea acelui Sine.

4. Atragerea publicului SRTv trebuie să se facă în armonie cu misiunea publică pe care o are Televiziunea Română. Preocuparea principală a unui producator trebuie să fie orientată către performanțele propriilor emisiuni nu către generarea de false scandaluri publice ce atrag după ele terfelirea imaginii TVR.

În încheiere, reamintim că Mediasind, grupul din care face parte angajata TVR Marina Almășan, este un sindicat nereprezentativ la nivel de unitate.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol


Citește și: E oficial! Mircea Radu a câștigat aproape dublu decât a declarat. Acum și-a modificat și declarația de avere


TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR. 

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin și sindicaliștii de la MediaSind.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea. 

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat și Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu. 

Printre altele, sindicaliștii susțin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • pai sunt ambasade care o sprijija crezand ca o privilegiata ca ea sprijina femeile din romania. i s-a urcat la cap

Trimite un comentariu