Skip to main content

Marina Almășan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după niște declarații despre Mircea Radu

 
Marina Almășan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după niște declarații despre Mircea Radu

TVR o ia la întrebări pe realizatoarea Marian Almășan, după ce a dat mai multe declarații despre Mircea Radu (șef al comunicării în TVR și consilier al șefei Doina Gradea), susțin sindicaliștii MediaSind. 

„Trebuie să fi fost într-o situație tare disperată, ca să accepte să se reîntoarcă în instituția de care spunea că îi este silă și, mai mult, de a face echipă cu inși care se știe că o distrug sistematic.

Nu-i înțeleg nici pe cei care-l invidiază, pentru banii halucinanți, primiți de la TVR, pentru că nu-ti trebuie prea multă imaginație, ca să-ți dai seama că Mircea nu a beneficiat, probabil, decât de o parte din ei…”, a spus Almășan pentru site-ul Gândul.ro.

Publicitate

Aceasta ar fi fost câteva dintre declarațiile care au deranjat la vârful TVR, venite în contextul în care Mircea Radu și-a rectificat declarația de avere, în care trecuse inițial mult mai puțin decât a câștigat. 

Prezentatorul a câștigat 23.000 de euro (112.574 de lei) pentru emisiunea Down The Road, dar inițial a trecut în declarația de avere suma de 13.000 de euro. A recitificat ulterior, spunând că este vorba de o "eroare omenească".

„Anchetă administrativă” pentru Almășan. Sindicat: Încalcă prevederile din domeniul libertății de exprimare

După delcarațiile din Gândul, Marina Almășan ar fi fost luată la întrebări de Andraș Istvan Demeter - consilier de etică în TVR, susțin cei din MediaSind. 

Întrebările pe care Demeter i le-ar fi pus realizatoarei TV au fost publicate tot de sindicaliști. Acestea sunt:

  • Articolul in cauza si, respectiv, fotografia au fost publicate cu acordul Dvs?
  • Declarațiile exclusive din continutul articolului au fost redate cu acuratete de catre autorul/autorii acestuia (reporterii Gandul.ro) sau au suferit modificări operate de catre acesta/acestia?
  • Daca da, care dintre ele si in ce sens?
  • Sunteti de acord cu toate elementele de fond si de forma ale articolului respectiv, astfel cum apar ele publicate – in sensul in care afirmațiile atribuite de catre reporterii Gandul.ro reprezinta punctul de vedere al producatorului si realizatorului TV Marina Almasan?
  • Aveti altceva de mentionat (de precizat, completat, adaugat)?

De asemenea, MediaSind susține că „acțiunea lui Demeter ar fi ilegală”. De ce? Răspund tot ei:

„Acțiunea lui Demeter Andras asupra producătorului TVR este ilegală deoarece procedura de conduită în baza căreia acționează consilierul de etică a fost atacată în instanță de MediaSind TVR pentru că încalcă flagrant prevederile Constituției României, Codului Muncii, convențiilor OIM și directivelor europene din domeniul libertății de exprimare și al relațiilor de muncă”, motivează sindicatul.


Citește și: E oficial! Mircea Radu a câștigat aproape dublu decât a declarat. Acum și-a modificat și declarația de avere


TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR. 

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin și sindicaliștii de la MediaSind.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea. 

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat și Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu. 

Printre altele, sindicaliștii susțin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu