Skip to main content

Marina Almăşan, reacţie la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărţuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

 
Marina Almăşan, reacţie la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărţuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

Marina Almăşan reacţionează. O reacţie la ...reacţie.

Publicitate

Ieri, realizatoarea şi-a exprimat public opinia despre cazul Mircea Radu (şeful comunicării), cel care a declarat mult mai puţin decât a câştigat dintr-o emisiune. Marina Almăşan a avut o poziţie critică, în Gândul, cu privire la fostul său coleg de emisiune, Mircea Radu. TVR a reacţionat şi a spus că „acţiunile Marinei Almăşan încalcă regulamentele interne”.

În joc a intrat şi Sindicatul MediaSind, care i-a acuzat pe oficialii TVR că ar hărţui-o pe Almăşan şi, mai mult, că ar acţiona împotriva libertăţii de exprimare.

Azi, Marina Almăşan reacţionează la ce a spus TVR.

Ce spune?

"Angajata Marina Almăşan - cum sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă - este, în realitate, un producător cu 30 de ani vechime în TVR şi care, acumulând, în ultima vreme, nenumărate nemulţumiri vis-a-vis de neregulile interne şi declinul instituţiei, şi-a permis să-şi exprime public opinia, după ce presa a semnalat presupusul “fals în declaraţii”pe care l-ar fi făcut Mircea Radu, director de Comunicare şi fostul meu coprezentator."

Poziţia Marinei Almăşan vine într-un moment de tensiuni în interiorul instituţiei, în care sunt implicaţi sindicatul MediaSind, Mircea Radu (şef al comunicării în TVR şi consilier al şefei Doina Gradea) şi conducerea TVR. Totul a pornit după ce a ieşit la iveală că Mircea Radu a declarat mai puţin decât a câştigat, după emisiunea Down The Road Aventura (a câştigat 23.000 de euro, dar a trecut în declaraţia de avere 13.000, apoi a modificat).

Pentru conducerea actuală a TVR, dreptul la opinie şi libertatea de exprimare sunt considerate generatoare de scandaluri publice

Marina Almăşan a venit astăzi cu un răspuns, după comunicatul dat ieri de TVR. Printre altele, ea a spus:

  • În loc să-şi rezolve problemele uriaşe din propria ogradă, Direcţia Comunicare din TVR alege să mă atace din nou, deşi nu sunt decât un terţ, în raport cu Notificarea MediaSind trimisă ieri Conducerii TVR şi prin care se solicita încetarea hărţuirii mele.
  • De fapt, după cum bine se poate constata, Comunicatul TVR nu este decât o nouă dovadă a acestei hărţuiri.
  • “Angajata Marina Almăşan” - cum sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă - este, în realitate, un producător cu 30 de ani vechime în TVR şi care, acumulând, în ultima vreme, nenumărate nemulţumiri vis-a-vis de neregulile interne şi declinul instituţiei, şi-a permis să-şi exprime public opinia, după ce presa a semnalat presupusul “fals în declaraţii”pe care l-ar fi făcut Mircea Radu, director de Comunicare şi fostul meu coprezentator.
  • Opinia mea a generat revolta furibundă a celor vizaţi, care au sărit să mă acuze că “am nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaţilor, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizaţiei...”.
  • Nu e nevoie de prea multe cunoştinţe juridice, pentru a realiza că TVR se face vinovată de un lucru extrem de grav , care în justiţie se numeşte “antepronunţare!”
  • Cine anume a decis “culpa mea”, fără a face nicio cercetare, singura în măsura să se pronunţe în astfel de situaţii fiind , potrivit aceloraşi regulamente interne, Comisia de Etica Şi Arbitraj, comisie care nu a formulat încă niciun punct de vedere în acest sens? Şi de când libera exprimare - drept fundamental constituţional, INVIOLABIL! prevazut de art 30 Constitutia Romaniei , principalul drept al unui jurnalist într-un stat de drept şi , în plus, drept fundamental al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului - este considerată a fi o “abatere”?!? Nu uitaţi, ne referim la o instituţie de presă finanţată din bani publici, ceea ce presupune o transparenţă maximă a activitaţii sale.
  • Prin opinia mea personală nu am facut decât să mă îngrijorez de neregulile grave din Televiziunea in care lucrez de 30 de ani. În baza cărei logici acest lucru este calificat drept o “preocupare excesivă pentru propria persoana”?!?
  • Mi se reaminteşte apoi, în batjocură, care este “preocuparea principală a unui producător” (un fel de : “ciocu’mic!” ) de parcă libera exprimare ar fi preocuparea exclusivă al unei conduceri, nu si a unui “angajat”. Poate, dar intr-un stat nedemocratic.
  • Apoi...oare EU sunt aceea care “am generat scandaluri publice?!?” Să nu uităm că “scandalul public” de care vorbeşte directorul de comunicare Mircea Radu, a fost declanşat de el însuşi, prin posibilul său fals în declaraţii, semnalat de presă şi prin divulgarea, tot de catre aceasta, a sumelor - halucinante, în opinia angajaţilor TVR - încasate de acelaşi Mircea Radu, fost membru al echipei mele.
  • Acestea au generat scandalul şi nicidecum opinia pe care mi-am exprimat-o ulterior, în mod liber, ca jurnalist şi cetăţean european! Dar iată că, pentru conducerea actuală a TVR, dreptul la opinie şi libertatea de exprimare - drepturi fundamentale intr-un stat de drept - sunt considerate generatoare de scandaluri publice.
  • Sunt profund dezamăgită de situaţia din ce în ce mai dramatică, în care se află Televiziunea Publică, reflectată chiar şi în această manieră de a-şi trata profesioniştii şi îmi exprim speranţa că această stare de netolerat nu va mai dura multă vreme.

TVR, reacţie dură după declaraţiile Marinei Almăşan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”


Mai multe despre ce a zis Almăşan pentru Gândul.ro, AICI



Citeşte şi: E oficial! Mircea Radu a câştigat aproape dublu decât a declarat. Acum şi-a modificat şi declaraţia de avere


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Se cearta valorosii intre ei! Culmea valorii: amandoi au produs emisiuni jalnice si au promovat interese comerciale si acum sare unul la gatul celuilalt, atunci cand nu ii mai merge combinatia. Acum e Marina pe tusa, iar Mircea pe cai mari de foame.
  • Adelin Adelin
    Almăşan, pâine şi salam!
    Eu schimb canalul când o aud!
  • Paco Paco
    Marina Almășan este mascota emisiunilor sponsorizate în toată România, nu doar la TVR. Oricît ar încerca să-l minimalizeze pe Mircea Radu, acesta a făcut mult mai multe în meserie decît ea, descurcându-se absolut onorabil și în privat. Almășan face câteva ediții pe an ale unei producții mediocre, în rest se plimbă pe planetă și scrie cărți cu valoare zero pentru a-si deconta excursiile. Poate ne spune si cat munceste pe an, ca sunt multi salariati TVR care vin zilnic pe la fabrica.

Trimite un comentariu

sus