Skip to main content

Pandemia i-a pus la gătit pe români. Au crescut masiv căutările pe Google pentru reţete. Ciorbele, ardeii umpluţi şi plăcinta cu mere, printre cele mai populare

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Pandemia i-a pus pe români la gătit. Căutările românilor pe zona de reţete şi gătit au avut un „boom” în luna aprilie a anului trecut, când ţara noastră era în carantină, arată o analiză SRD Media şi Bookingham. Reţetele pentru ciorbe, ardei umpluţi şi chifteluţe au fost printre cele mai populare.

Publicitate

S-au înregistrat peste 11,5 milioane de căutări pentru informaţii şi reţete, conform datelor. Asta înseamnă o creştere de aproximativ 5 milioane, comparativ cu aprilie 2019, când era 6,2 milioane de căutări în domeniul culinar.

În total, au fost peste 74 de milione de căutări în domeniul culinar în anul 2020, faţă de 54 de milioane în 2019.

Lucrurile au revenit la normal în luna mai.

Cele mai populare reţete căutate

Reţetele pentru ciorbe au fost la mare cautare, anul trecut. Datele arată că:

- Ciorba de perişoare este pe locul întâi, cu aproape 770,000 de căutări numai în anul 2020.

- Pe locul doi după se află ciorba rădăuţeană. Aproape 630,000 de români au căutat informaţii despre aceasta.

- Ardeii umpluţi au fost şi ei la mare căutare. Aproximativ 400,000 de oameni au căutat pe Google despre acest preparat.

- Peste 300,000 de români au căutat informaţii despre chifteluţe.

- Populare au fost şi deserturile: plăcinta cu mere (căutată de peste 600.000 de români) şi clătitele americane (cu peste jumătate de milion de accesări) au fost în top.

- De menţionat că numărul căutărilor pentru diferite reţete de post a ajuns la 2,7 milioane (cu jumătate de milion mai multe decât în 2019), conform Google.

Metodologie

Echipa Bookingham a colaborat cu specialiştii de la SRD Media pentru a analiza interesul românilor în ceea ce priveşte domeniul culinar. Am extras date legate de căutările românilor pe Google, utilizând Keyword Planner, în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020. Au fost urmărite cuvintele şi frazele folosite de români, dar a fost urmărit şi numărul total de căutări pe domeniul culinar, şi în română, şi în engleză.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus