Skip to main content

România TV, somată după ce Mugur Mihăescu i-a făcut "nazişti" pe Iulian Bulai şi Dorina Rusu

 
România TV, somată după ce Mugur Mihăescu i-a făcut "nazişti" pe Iulian Bulai şi Dorina Rusu

CNA. Postul România TV s-a ales doar cu o somaţie publică, după ce Mugur Mihăescu a făcut acuzaţii grave într-o emisiune din 3 ianuarie.

Publicitate

Mihăescu, care a fost protagonistul scandalului legat de Revelionul TVR, i-a numit pe Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament şi Dorina Rusu, membru CNA, nazişti. Moderatorul Korpos nu a intervenit, iar postul s-a ales cu o „atenţionare”.

S-a întâmplat în emisiunea „România te vede” moderată de Ioan Korpos pe 3 ianuarie, la România TV.

Dorina Rusu a propus iniţial 5.000 de lei pentru această emisiune şi alte burtiere din alte producţii, în timp ce Radu Herjeu a mers pe somaţie publică. După ce s-a votat timp de 3 tururi, s-a ajuns să se voteze somaţia propusă de Herjeu.

„Pentru” au votat Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Nicolaie Bălaşa, Orsolya Borsos (iniţial era pentru amendă) şi Ramona Sorescu.

Iată ce a spus Mugur Mihăescu la România TV via documentelor CNA:

Mugur Mihăescu: Eu ce să vă spun, eu sunt persoana non grata că mi-am permis să critic sau să râd. Pur şi simplu am avut tupeul acesta groaznic să râd de ce se întâmplă şi pentru asta aceşti nazişti care sunt la ora actuală, una este prin CNA alţii sunt prin mai ştiu eu ce structuri din astea pseudopolitice.

Mugur Mihăescu: Naziştii ăştia cred că ne pot face să nu mai râdem, să nu mai vorbim, exact ca în ՚39, a fost o Lege 39 a naziştilor ca dacă nu ziceai ce spune conducerea de partid aia naţional socialistă, erai arestat.

Eu aştept acuma să ne ducă la canal. Da adică, nu avem voie să râdem dragă. În noaptea de Revelion am îndrăznit să atac, adică să atac, să râd de anumite măsuri, sau de preşedinte, sau de...

Mugur Mihăescu: Este dreptul fiecărui om să protesteze. Este un drept al democraţiei. Până acum dacă ei nu erau lăsaţi să protesteze era de vină ciuma roşie. La ora actuală sunt de vină grupurile acestea, facţiunile acestea care au penetrat partidele politice de nazişti.

Oamenii ăştia sunt nazişti sunt de cea mai joasă speţă. Nici măcar, doar prin Rusia se întâmplă aşa. Nu m-ar mira la un moment dat să otrăvească pe vreunii care vorbesc.Să-ţi pună cianură în ceai, la asta se pot deda.

Mugur Mihăescu: La asta se pot deda, cât de mică este diferenţa de la a interzice un drpet de genul ăsta şi a cădea în măsuri dictatoriale gen Rusia sau gen Coreea de Nord.

Mugur Mihăescu: Este un banc cu Bulă, parcă aşa-l cema pe domnu de acolo, nu? Cum îl cheamă?

Ioan Korpos: Nuu, nu, nu, vă rog mult de tot. Altfel, Bulai.

Mugur Mihăescu: Aaa Bulai, mă scuzaţi eu am înţeles Bulă. Da, mă scuzaţi. Ce să te aştepţi, oamenii ăştia comentează, ei ştiu orice. Sunt adepţii adevărului absolut, ei dau trendul în materie de gust.

Spun oamenilor cu ce să se îmbrace. La ce să râdă. La ce să nu râdă. La ce să se uite, la ce să nu se uite pentru că ei s-au născut mici dictatori, mici hitleri.

Dacă mă întrebaţi pe mne cei care fac aşa ceva eu nu pot să-i pun decât pe aceeaşi treaptă cu Hitler. Am auzit toţi de Hitler.

Mugur Mihăescu: Am vorbit liber, mi-am permissă râd de lucrurile pe care...am vrut să fac haz de necaz. Nu mai ai voie să faci haz de necaz. Dacă partidul nu te lasă şi conducerea supremă nu te lasă să faci haz de necaz nu ai voie.

V-am spus, eu trăiesc exact ca pe vremea lui Ceauşescu, nu-mi vine să cred. Când eram la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti din Timişoara pe scenă am făcut o aluzie la ceva cu Ceauşescu, au interzis tot publicul în sală şi ne punea în faţa la doi, trei inşi în Comisie şi zicea haideţi făceţi-ne să râdem!

Adică au interzis publicului accesul la actul artistic. Asta vor ăştia să facă pentru că sunt nişte comunişti şi nişte nazişti. Uitaţi-vă la aia din CNA. Aia este nazistă!”

Radu Herjeu, în şedinţa CNA:

„Termenul nazist nu-l poţi folosi aşa uşor la adresa oricui. Nu poţi să faci o pararelă între un om care şi-a spus părerea despre produsul tău şi naziştii care omorau evreii.

Atunci când auzi genul ăsta de caracterizări, trebuie să ai o reacţie (nr.red. se referă la moderatorul Korpos).”

Dorina Rusu, în şedinţa CNA:

„Nu mă interesează că Mihăescu spune de mine că sunt nazistă, mă interesează că moderatorul îl lasă să dezvolte un întreg scenariu. El cred că vrea să îşi facă publicitate, dar să îl laşi să spună orice? A făcut o emisiune de Revelion de prost gust şi doar pentru că nu a existat un articol în lege nu a putut fi amendat.

Şi tu vii să te dai dizident pentru că cineva e împotriva a ceea ce spui tu? Nu a interzis nimeni nimic, nu a vrut nimeni să-l bage la puşcărie sau să-l trimiţi la canal. Cum poţi să laşi pe cineva să spună aşa ceva pe post?”

CITEŞTE ŞI: Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”


CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco


CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?


CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • FLORIN FLORIN
    Pai.....si nu sunt daca baga pumnul in gura ?Cine este acest BULAI?-Un neica nimeni,sper sa plece USR de la guvernare sa dispara *** din functii publice!-RESPECT MUGUR MIHAESCU !
  • ion ion
    Vai, dar ce ne facem? Hai in strada, Bulai presedinte!
  • Mile Mile
    Radu Herjeu : un *** . N-am găsit alta rimă
  • doru giurgiu doru giurgiu
    Si pentru chestai asta atit de grava, Romania tv s-a ales doar cu o soamatie. Radu Herjeu si-a facut datoria. Si-a asigurat inca 7 ani de dregătorie, Ce rusine!
  • Dadadadadadada Dadadadadadada
    Aha bravo CNA hai sa dam "somatii" si acest post va fi încă 15 ani
    Daca eram in altă țară Rom Tv nici nu ar fi existat,PUNCT.
  • Miu Miu Miu Miu
    Da,pentru ei se poate somatie,pentru pro nu!

Trimite un comentariu

sus