Skip to main content

Cine era Petr Kellner, proprietarul Pro TV care şi-a pierdut viaţa în accidentul de elicopter

 
Foto: zf.ro
Foto: zf.ro

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia şi proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska, în această dimineaţă.

Publicitate

Kellner avea o avere în 2021 estimată la 17,5 miliarde de dolari potrivit Forbes şi se clasa pe locul 68 în topul publicaţiei.

El a intrat în afaceri în 1991. Kellner a fondat grupul de investiţii PPF în 1991, împreună cu Milan Vinkler, potrivit peoplepill.com. Afacerea celor doi a funcţionat încă de la început şi timp de cinci ani au achiziţionat acţiuni la peste 200 de corporaţii din Cehia.

În 1995 şi 1996, PPF a cumpărat 20% din cea mai mare companie cehă de asigurări - Česká pojišťovna şi a început să o administreze. În 2000, PPF a achiziţionat 31,5% pachetul Česká pojišťovna de la IPB pentru 2,85 miliarde CZK. Peste încă un an PPF a devenit principalul acţionar cu 93% din acţiuni.

PPF a intrat în domeniul asigurărilor. În 2007 a semnat un contract cu Assicurazioni Generali pentru a crea o asociere între filiala de asigurări PPF Group şi corporaţiile Assicurazioni Generali din următoarele ţări: Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croaţia, Belarus şi Kazahstan.

Potrivit datelor de la acea vreme, PPF Group a deţinut 49% din companie, iar Generali a plătit 1,1 miliarde de Euro grupului PPF. Petr Kellner a devenit membru al Consiliului de administraţie al Generali. Kellner însuşi a cumpărat ulterior 2,02% din Assicurazioni Generali.

În 2013, compania PPF deţinută de Kellner şi-a vândut acţiunile rămase de la Generali PPF Holding (GPH) către Generali pentru suma de 2,5 miliarde de euro. Din 2015, Kellner nu a mai fost membru al Consiliului Generali.

În 2006, Forbes a estimat valoarea netă a PPF la 3 miliarde de dolari şi l-a catalogat pe Kellner drept al 224-lea cel mai bogat om din lume.

În 2009, Kellner a fost pe locul 76 cu 6 miliarde de dolari şi în 2010 pe locul 89 cu 7,6 miliarde de dolari. În 2015 omul de afaceri era pe locul 137 în topul Forbes, cu o avere de 9,2 miliarde de dolari. Se estima că avea o avere de 11,4 miliarde de dolari în 2016, ceea ce îl propulsa în topul celor mai bogaţi oameni din Cehia.

Acum trei ani, în 2018, Kellner era clasat pe locul 88 pe lista miliardarilor întocmită de Forbes, cu o avere de 15,5 miliarde de dolari.

CITEŞTE ŞI: A murit noul proprietar al Pro TV, miliardarul ceh Petr Kellner. Elicopterul în care se afla s-a prăbuşit

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Birbi Birbi
    DODO postacule, pai alea fac audiente uriase. La ce sa faci schimbari ?
    Uite, nu mai avem Vocea anul asta. Daca noua emisiune din toamna are audiente mici, poate revine iar Vocea.
  • DODO DODO
    dupa preluarea pro tv nu am sesizat vre-o imbunatatire sau noutate Aceleasi emisiuni cu care facea reting acelasi stil de stiri aceleasi filme obosite doar banii pe care noi telespectatorii nu-i vedem circulă dintr-un buzunar in altul
  • Sabina Sabina
    Dumnezeu să îl odihnească în pace. Au început înscrierile pentru Visuri la cheie.

Trimite un comentariu

sus