Skip to main content

Serviciile secrete ruse, campanie de dezinformare online împotriva vaccinurilor aprobate în America şi Uniunea Europeană

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Fake News în Pandemie. Serviciile secrete din Rusia au pornit, în online, o campanie de dezinformare împotriva vaccinurilor Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, care au fost aprobate în America şi de ţările din Uniunea Europeană, notează CNN şi Wall Street Journal.

Publicitate

Potrivit surselor menţionate, ruşii s-au folosit de trei site-uri de vânzare pentru a răspândi informaţiile false despre vaccinuri. Cele trei site-uri ar fi News Front, New Eastern Otlook şi Oriental Review, conform CNN.

"Aceste site-uri variază în ceea ce priveşte acoperirea, tonul şi audienţa - dar toate răspândesc propaganda şi dezinformarea”, spun oficialii americani.

Cele trei site-uri au evaluat riscul efectelor secundare ale vaccinurilor, au pus la îndoială eficacitatea acestora şi au declarat că Statele Unite au grăbit folosirea vaccinului Pfizer.

Ruşii, în schimb, se apără şi spun că nu au de-a face cu dezinformările. „Este o prostie. Serviciile secrete ruseşti nu au nimic de-a face cu criticile împotriva vaccinurilor”, a spus Dmitri Pesov, purtător de cuvânt al serviciilor secrete din Rusia, pentru The Wall Street Journal.

Cele două publicaţii notează că această campanie de dezinformare ar fi pornit pentru că vaccinurile „rivalizează” cu Sputnik V, vaccinul dezvoltat de Rusia în ultimele luni.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un satean Un satean
    Este dezinformare cand lumea zice cat de rau e vaccinul fara sa-l fi facut si sa traga apoi concluziile. Asa ca pe ce baza ? De frica ca ce? In trecut fara vreo pandemie se facea la scolari vaccin obligatoriu si nu comenta nimeni.
  • Didi Didi
    Eu nu inteleg de ce ue se limiteaza doar la aparare, adica spune doar: ba nu, rusii nu au dreptate, vaccinurile noastre sunt bune.
    In locul lor as trece la atac: sputnik ve e un vaccin toxic, potrivit unor studii facute in spitalele din moscova si vladivostok, rata de deces la persoanele vaccinate e de 2,67 la suta. Eficienta scade spre 42 la suta dupa a doua doza. Ecaterina efimova, medic epidemiolog, sefa departamentului epidemiologie la spitalul v i lenin din moscova spune ca dupa a doua doza numarul pacientilor internati a crescut. Si imagini cu ambulante care asteapta la spital. Etc
    Asa se contraataca, nu cu dezmintiri.
  • Vica Vica
    @DODO Vă întrebați cine si-ar asasina propriul popor? Exista exemple în istorie de dictatori care au făcut chiar orice cu scopul imbogatirii personale. Nu cred că asta se întâmplă acum. Cred că niște indivizi se vor îmbogăți foarte mult că ne bagă nouă în vene niște chestii despre care nici ei nu știu dacă vor funcționa.
  • DODO DODO
    cine si-ar asasina propriul popor ? sa avem incredere in solutiile ue Asa au fost rusii intotdeauna Nu se pot debarasa de practicile staliniste De ce nu-i cred ? pentru ca au demonstrat relele intentii Se oftica ca nu sint primiti in ue si suporta sanctiunile pentru invazia ucrainei ( de aici campania furibunda anti ue ) sau ca nu au putut sa-si vinda sputnikul lor inventat peste noapte
  • andipanda andipanda
    Erau dubii ?
  • Vica Vica
    De unde știm noi cine spune adevarul? Ambele părți au interesul să mintă.

Trimite un comentariu

sus