Skip to main content

S-A PRESCRIS. Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul privind mita pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării

 
Foto | Facebook
Foto | Facebook

Fapta s-a prescris. Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care este acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Motivul invocat a fost acela că faptele s-au prescris.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2018, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, fiind acuzat că i-a dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu suma de 1 milion de euro, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În baza art. 396 alin. 1 şi alin. 6 C.pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C. pr .pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. de art. 6 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.p., ca urmare a împlinirii termenului special de prescripţie al răspunderii penale. Ia act că prin sentinţa penală nr. 1960/24.12.2019 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, s-a dispus confiscarea de la numitul Olteanu Bogdan contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei conform Hotnews.

Într-un dosar separat, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv, în octombrie 2020, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Olteanu fusese trimis în judecată de DNA în 2016 pentru că, în perioada iulie-noiembrie 2008, a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.


Citeşte şi: Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor, condamnat. Sentinţa are legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus