Skip to main content

VIDEO. Google a premiat cele mai bune reclame şi campanii româneşti de pe YouTube. Lidl şi Fashion Days, învingători la câte două categorii

 
VIDEO. Google a premiat cele mai bune reclame şi campanii româneşti de pe YouTube. Lidl şi Fashion Days, învingători la câte două categorii

Cele mai bune campanii publicitare video din retail de pe Youtube au fost premiate de Google România. Lidl şi Fashion Days, învingători la câte două categorii, din cele cinci din concurs. 

Publicitate

Competiţia „Video for Retailers” s-a derulat online, la finalul anului trecut. Astfel, companiile şi advertiserii au trimis spoturile şi campaniile video pe site-ul concursului, până la finalul lui 2021. 

Care au fost câştigătorii? Iată categoriile şi ce condiţii au avut de  îndeplinit participanţii, potrivit organizatorilor: 

Cel mai bun canal de YouTube (Câştigător: Lidl Romania)

Ce s-a urmărit: Canalul YouTube care excelează  la nivel de conţinut: este organizat, cu potenţial de a atrage vizualizări şi abonaţi. Este un hub de conţinut din sfera divertismentului şi educaţiei.

Cel mai bun video din categoria retail (Câştigător: Fashion Days cu Black Friday 2021 #iubeste-te)

Ce s-a urmărit: Spotul care spune povestea respectând îndrumările Google pentru reclame video. Echipele Google au dezvoltat un set de recomandări pentru campanii video, analizând sute de campanii video şi motivele pentru care ele au avut sau nu succes, adaptat pentru industria de retail.

Cea mai bună campanie de branding (Câştigător: Lidl cu Manifesto)

Ce s-a urmărit: Este important să ajungi la publicul potrivit, prin formatele potrivite şi cu soluţii adecvate de măsurare, notează organizatorii. Studiile de brand (creştere în Ad Recall, Brand Awareness, Consideration sau Purchase Intent) sunt o componentă esenţială în acest sens. Iar dacă a fost măsurat şi impactul în Search, este cu atât mai util.

Cea mai bună campanie de conversii (Câştigător: Total beauty - Promoţii de Toamnă 2021)

Ce s-a urmărit: Dacă vrei să generezi „engagement”, trebuie să atragi atenţia. Vânzările sau lead-urile sunt conversii finale dovedite prin cifre indiscutabile,  mai explică organizatorii.

Retail Ads Leaderboard

Ce s-a urmărit: La această categorie a fost premiată cea mai creativă reclamă pe care utilizatorii au ales să o urmărească şi distribuie în 2021. Categoria a selectat cele mai populare reclame care au rulat pe YouTube anul trecut, reclame care au reuşit să devină virale. 

Companiile nu s-au înscris, spoturile fiind selectate în funcţie de mai mulţi indicatori relevanţi, precum vizualizările organice, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacţiune.

Câştigători:

1. Fashion Days - Totul despre bun gust. Si responsabilitate.

2. Mega Image Romania - Mega regatul ofertelor. Episodul 1 - Întâlnirea

3. Carrefour Romania - ACT FOR GOOD | Carrefour App

Juriul concursului a fost format din echipa locală Google România şi specialişti video Google. 

Campaniile câştigătoare au fost premiate în cadrul unei gale online „Video for Retailers”, ale cărei gazde au fost Oana Dumitrescu, Industry Manager Google România, şi Sorin Sfetcu, Industry Manager Google România. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Postacila Postacila
    astetam iumor ca nu prinde la pensionari ca ei nu inteleg engleza

    Vezi ca a stat foarte bine la pensionari. Ha ha ha ! Plangi postac !
  • mile mile
    astetam iumor ca nu prinde la pensionari ca ei nu inteleg engleza
  • Milutica Milutica
    Bravo Mihai se vede ca nu degeaba iumor e lider pe YouTube, te apreciază lumea , ca și milioane de abonați

    Degeaba ca la TV Pro sterge pe jos cu Antenuta Zero. Ha ha ha !
    Oare diseara, Talentele dublu comercial ? Poate chiar triplu.
  • Mile Mile
    Bravo Mihai se vede ca nu degeaba iumor e lider pe YouTube, te apreciază lumea , ca și milioane de abonați

Trimite un comentariu

sus