Skip to main content

Romania TV, amendată de CNA de două ori într-o singură zi: pentru o ploaie de dezinformări despre Clotilde Armand şi despre decizia Comisiei Europene de a autoriza insectele ca produs alimentar

 
Romania TV, amendată de CNA de două ori într-o singură zi: pentru o ploaie de dezinformări despre Clotilde Armand şi despre decizia Comisiei Europene de a autoriza insectele ca produs alimentar

Două dintr-o lovitură. Televiziunea România TV a atras două amenzi de la CNA pentru emisiuni difuzate în luna august. Pe de o parte a fost vorba de atacuri la Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. De cealaltă parte, despre decizia Comisiei Europene de a autoriza insectele ca produs alimentar. 

Publicitate

Televiziunea are de plătit 15.000 de lei pentru seria aceasta de dezinformări. 

Cum s-au împărţi amenzile, în continuare: 

1. Amenda de 5.000 de lei pentru emisiunile România de Poveste şi Beaking News, din 6 şi 7 august, în care a fost atacată Clotilde Armand. Pe post au rulat titluri precum: „Disperare în Primărie – Clotilde ameninţă, hărţuieşte şi minte”; „Imediat: documentele care aruncă în aer alegerile din România”; „O nouă manipulare cu voturile, marca Clotilde Armand/lista voturilor furate”. 

2. Amendă de 10.000 de lei. pentru emisiunile Romania 60 de minute şi Ştirile Romania TV cara au avut ca subiect despre decizia Comisiei Europene de a autoriza insectele ca produs alimentar. De la o simplă recomandar a Comisiei Europene, postul a transformat totul într-o adevărată apocalipsă. 

„Comisia a aprobat noua hrană pentru populaţie. ”

„România în topul grânelor arse, a fost mână criminală?”; „Fermierii din ţările experiment - ne distrug vieţile”; „Distrugerea agriculturii tradiţionale, noua ordine economică” sunt doar câteva dintre titlurile care au rulat pe ecran. 

Ce s-a discutat în studiou:

Dragoş Bistriceanu:

„Doamnelor, domnilor, tocmai am primit o informaţie incredibilă, resetarea  alimentară  este în plină desfăşurare, planul lor bizar de a modifica  alimentaţia noastră, a tuturor, are loc chiar în aceste clipe cu acordul direct al Comisiei Europene. Informaţia momentului în urmă cu puţin timp, aşa cum vă spuneam, Comisia Europeană introduce pe pieţe următoarele 3 tipuri de insecte: greierele de casă, viermele galben de făină şi lăcusta migratoare, avem documentele, o să le vedeţi pe ecran, care dovedesc  foarte clar intenţiile celor mai influenţi oameni de pe această planetă de a ne reseta, vedeţi chiar acum un document al Comisiei Europene,  cum aprobaseră în 22 februarie acel tip de insectă, anume greierele de casă pentru a-l consuma oamenii, mare atenţie, ce spun  aceşti oameni de la Comisia Europeană, vom vedea în continuare,  iată mesajul Comisiei Europene, citez: ”insectele sunt foarte nutritive, o sursă sănătoasă de hrană, insectele conţin grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale şi pot facilita trecerea la o dietă sustenabilă”.

Chris Terheş: Într-adevăr, ceea ce spuneam, această resetare alimentară care face parte dintr-o resetare mai largă, financiară, resetarea drepturilor, resetarea societăţii, resetarea naţiunilor, a statelor şi parte din această resetare generală este şi această resetare alimentară la care asistăm în momentul de faţă. În urmă cu doi ani de zile am atras şi eu atenţia în Parlamentul European că se pregăteşte scoaterea de pe piaţă în special a cărnii de vită şi înlocuirea acesteia cu insecte şi gărgăriţe şi ce mai ştiu eu că vor să introducă şi iată că vedem un mesaj recent al Comisiei Europene unde vine şi readuce în discuţie…

Dragoş Bistriceanu: Iată articole de pe CNN şi The Guardian care spuneau că viitorul planetei este reprezentat de insecte, deci planul este evident, până la urmă…

Chris Terheş: Planul, dacă vă uitaţi cu atenţie, obiectivul lor este efectiv de a produce tâmpirea maselor, pentru că umanitatea, omul s-a dezvoltat intelectual după ce a descoperit focul şi a putut să folosească carnea, pentru că în mâncând proteine din carne i s-a mărit în principal cutia craniană, mărindu-se cutia craniană, i s-a mărit creierul şi implicit am devenit mai inteligenţi. Ei ce vin acum şi fac, gândiţi-vă, haideţi la şcoli droguri, haideţi la şcoli, nici nu ştiu, din grădiniţe se vorbeşte despre această ideologie de gen, unde copiii sunt învăţaţi să nu mai fie nici băieţi, nici fete, ci pot să aleagă ei ce să fie, peste asta vine chestiunea alimentară, deci efectiv în 20 de ani vom avea zombi pe stradă, oameni care nu mai ştiu dacă sunt oameni sau animale, oameni care nu mai ştiu ce drepturi au, dacă mai au, oameni care nu mai pot gândi, nu mai pot gândi şi din cauza substanţelor halucinogene pe care le iau legal în momentul de faţă, plus din cauza alimentaţiei şi va fi foarte uşor să controlezi milioane de oameni.

Legislaţiea invocată în cazul emisiunilor despre Clotilde Armand:

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

(2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt.

Art. 66 - În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

În cazul emisiunilor despre decizia Comisiei Europene de a autoriza insectele ca produs alimentar: 

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    @jk, eu l-am văzut pe Bistriceanu de prima dată la România TV prin primăvara lui 2019 și nu prin toamna-iarna 2020 din câte țiu eu minte, dar n-am știut că Bistriceanu a fost la București TV dinainte să fie la România TV.

    Cred că majoritatea care îi vezi la România TV, precum prezentatorii și reporterii, sunt aduși de la televiziuni mici și posibil de la televiziuni locale dacă nu mă înșeli, nu doar de la Realitatea și Antena 3.
  • jk jk
    @Soby e la Romania TV e prin toamna-iarna lui 2020
    Nu stiu de Digi daca a fost,stiu de Bucuresti TV ca a fost inainte o perioada
  • Radu09 Radu09
    Astea nu-s amenzi ,sunt încurajați să difuzeze mai multe falsuri și știri neverificate ***
  • Soby Soby
    @Mihnea, Bistriceanu a fost cumva dinainte reporter la Digi 24 până să vină la România TV? Din 2019 tot apare la ei să promoveze fake news-urile...
  • mile mile
    ce credeai ca nu vrea publicul otv
  • Mihnea Mihnea
    @S directia editoriala a postului l-a facut pe Bistriceanu sa promoveze toate tampeniile ce apar acolo. Prin emisiunile lor, Romania TV e o copie fidela a OTV-ului
  • Iausb Iausb
    Tv de *** fugar si condamnat, zero jurnalism, doar manipulari pentru pensionari ***.
  • S S
    Alea nu sunt amenzi,ci mangaieri
    Dar totusi baiatul asta Bistriceanu,e efectiv un studiu de caz foarte interesant
    In prezent canta in cor cu Ciutacu si Korpos,parca mai tare uneori.Si pana la angajarea la RTV,era ce sa vezi in partea cealalta a "barcii".Ce s-a intamplat intre timp,nimeni nu stie

Trimite un comentariu

sus