Skip to main content

CNA. Ionuţ Cristache a cerut anularea unei amenzi de 10.000 de lei, de săptămâna trecută. Ce s-a decis?

 
CNA. Ionuţ Cristache a cerut anularea unei amenzi de 10.000 de lei, de săptămâna trecută. Ce s-a decis?

CNA. Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunii România9 de pe TVR, a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să-i anuleze amenda primită săptămâna trecută. CNA a discutat subiectul. Ce s-a decis, în final? 

Publicitate

În apărarea sa, Cristache a spus că „amenda este una mare, chiar foarte mare”, referindu-se la sancţiunea de 10.000 de lei pe care a încasat-o săptămâna trecută. 

Concluzia: CNA nu a admis cererea şi a menţinut amenda.

Realizatorul a folosit ca argument şi faptul că „emisiunea nu a fost amendată în cei cinci ani de când se vede la TVR”, după cum a punctat în faţa forului audiovizual. 

„Nu lăsaţi ego-ul să vă împiedice să reanalizaţi această speţă”

Ionuţ Cristache a susţinut şi astăzi, în şedinţa CNA, o nouă pledoarie. Printre altele, a spus: 

„Mi-au fost aduse mai multe acuze pe care credeam că le-am combătut cu argumente solide şi m-am oferit să pun la dispoziţia CNA-ului toate anchetele şi documentele care au stat la baza afirmaţiilor mele. 

Am apreciat dialogul sincer cu membrii CNA-ului şi nu am înţeles disproporţia dintre dialog şi concluzia dezbaterilor în formularea căreia a venit acea amendă destul de mare, chiar foarte mare. Înţeleg rolul dvs., dar sunt nişte paşi intermediari care trebuie urmaţi pentru deznodământul unei amenzi pentru o emisiune care nu a fost amendată în 5 ani de zile. A fost un singur moment în care au fost cumulate 3 somaţii în 5 ani de zile.

Logic şi normal ar fi fost să fiu judecat pe Cod, nu pe Lege (nr.red. amenda a primit-o pentru un articol din Legea Audiovizualului).

Cum simpatie vă rog să reanalizaţi speţa. Mă oferă să pun la dispoziţie toate materialele pe care le-am invocat.

La modul cât se poate de elegant, vă rog să vă îngăduiţi dvs. celor care aţi decis să nu lăsaţi ego-ul să vă împiedice să reanalizaţi această speţă. Vă rog să vă învăgăduiţi că poate pe alocuri decizia a fost exagerată.

Eu insist pe probele pe care le-am prezentat. Pare că nu au fost luate în calcul. Vă pot pune la dispoziţie la orice, au fost acuzaţii de genul „barometrul moral”, „prestaţia dumneavoastră ca moderator”. Aş fi vrut să văd argumente concrete şi nu tot felul de aserţiuni.”

„Am amendat o voce critică” - fosta şefă CNA

Forul audiovizual a supus la vot revocarea sancţiunii pentru TVR. Au fost şase voturi împotrivă şi două pentru. „Pentru” anularea amenzii au fost Monica Gubernat (fosta şefă CNA) şi Ramona Sorescu.

De altfel, Gubernat şi-a motivat votul: „Am citit rapoartele, mi s-a părut mare amenda. Au fost acolo nişte opinii exprimate şi nu vreau să se creeze impresia că o să amendăm vocile critice. Şi da, am amendat o voce critică.”

Reamintim că Televiziunea Publică a fost sancţionată cu 10.000 de lei pentru ediţiile emisiunii România9 din 20 şi 28 ianuarie 2021. Propunerea a venit din partea Oanei Dincă şi a fost votată „pentru” de şapte membri, iar doi au fost împotrivă.

CITEŞTE ŞI: TVR, amendată pentru ce a spus Cristache la România9. Şefa CNA: „Aşteptam de la moderator să nu aibă barometrul de moralitate”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Șerban
    BAM fă-ți un control la cap. E posibil să ai niște mici dereglaje.
  • B.A.M B.A.M
    O completare la postarea PRECEDENTĂ:
    De unde ideea aceasta UTOPICĂ (și GREȘITĂ în raport cu realitatea și LOGICA UMANĂ) că CNA-ul este dispus să-și anuleze propriile amenzi?! Cu tot respectul dar Ionuț Cristache a fost un prost desăvârșit prin acest demers! El TREBUIA SĂ ȘTIE CĂ SINGURA CALE DE A SCĂPA DE AMENDĂ ESTE PRIN CONTESTAȚIA LA O INSTANȚĂ DE JUDECATĂ DIN ROMÂNIA! CNA nu-și va recunoaște niciodată GREȘELILE pe care le-a făcut, le face și le va mai face...
    #LOGICA MAI ȘI ÎNVINGE
  • B.A.M B.A.M
    Dacă și UNII membrii CNA recunosc MASCAT că la motivație au fost și alte motive decât cele legale, CE CREDIBILITATE MAI POATE AVEA ACEASTĂ INSTITUȚIE PENTRU SIMPLUL CETĂȚEAN ROMÂN, informat "FORȚAT" de orice somație/amendă/etc dată din partea unor astfel de oameni?????
    #JOS IPOCRIZIA DIN CNA
    P.S
    Livia Pilă și "ceilalți", iar ați ratat articole în care să înjurați TVR 1 pentru emisiunea PNL-istă "Tema zilei", deși produce ACELEAȘI AUDIENȚE DEZASTRUOASE pe care le făcea si emisiunea PSD-istă "ROMÂNIA#9" în perioada în care începea de la ora 21:00...
  • Șerban Șerban
    "Da haaai nenea, nu fi așa rău cu mine. Nenea ăla dinainte nu mă pedepsea deloc când făceam prostioare"
  • Mile Mile
    Închideți tvr imediat
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Sigur ca emisiunea lui Cristache nu a fost amendata niciodata. Erau in CNA pesedisti de nadejde. Nu doar Monica Gubernat, ci si Radu Herjeu. Un fel de manipulator sef si pesedist pina si in ultima pistruie. Gata. S-a terminat. Cristache e asteptat la casierie. Are de unde. Inca.
  • livia pilă livia pilă
    Cristache trebuie sa plateasca. A gresit grav. Si face si acum acelasi lucru. Isi bate joc de TVR, de telespectatorii cinstiti, pozează in victima nevinovata. Si el, si numita Gradea Doina, și numitul Dirvariu Eduard zis Gulit, si șefa de la Juridic, numita Ionescu Roxana trebuie cercetati spre a se vedea care sunt temeiurile legale pe baza căruia i-au facut acordat lui Cristache un contract cu o remunerație fără precedent in istoria TBR. La intrebaări trebuie laiti si numiti Blebea, Vornicu -Shalit, Ivascu Camelia, Ghitulescu Bogdan, complici numitei Gradea Doina. Numitii Ivascu, Gradea, Vornicu, Blebea trebuie cercetati și in ceea ce priveste legalitatea procedurilor pe baza carora au fost angajati in TVR.
  • Mile Mile
    Dar pe actuala nu sunt ce susțin ha
  • DODO DODO
    pai nu a fost sanctionat pentru ca la cna eru oamenii psd-ului ,*** lui Chestia cine plateste -tvr sau el Sigur isi permite la citi bani a incasat in anii astia
  • ONe ONe
    Da,Monica Gubernat,voce critica ce sustine fosta guvernare

Trimite un comentariu

sus