Skip to main content

PE SCURT de la CNA. Realitatea FM Cluj a rămas fără licenţă, după ce a expirat. Fishing&Hunting devine televiziune de sport

 
Foto: CNA
Foto: CNA

Şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului a venit cu o serie de modificări în cazul unor licenţe de radio şi TV. Realitatea a rămas fără licenţa de la Cluj, care a expirat. Fishing&Huntin şi-a schimbat tematica în televiziune de sport, însă rămâne cu acelaşi conţinut, iar televiziunea Job TV are un nou acţionar. 

Publicitate

Detalii, în continuare

Realitatea FM pierde licenţa din Cluj

Postul Realitatea FM a rămas fără frecvenţa din Cluj. CNA a luat la cunoştinţă că perioada de valabilitate a licenţei a expirat. Licenţa era operată de compania falimentară Realitatea Media, cea care a pierdut şi licenţa Realitatea TV, în 2019. 

Fishing and Hunting devine televiziune de sport

Televiziunea Fishing and Hunting îşi schimbă formatul de principiu. CNA a aprobat trecerea de la televiziune de pescuit şi vânătoare, la televiziune de sport. Conţinutul va rămâne acelaşi, doar că televiziunea se va regăsi în grilele cabliştilor alături de celelalte canale de sport. 

„Am solicitat să fim incluşi în categoria de canal sportiv, având în vedere că peste tot în lume şi în dicţionar se menţionează că pescuitul şi vânătoarea sunt activităţi sportive”

Totodată, televiziunea îşi extinde difuzarea şi în limbile bulgară şi cehă, pe lângă română şi maghiară. Societatea care operează televiziunea Fishing & Hunting are acţionari firmele Tematic Cable SRL (80%) şi Tematic Media Group (20%). 

Televiziunea Job TV îşi schimbă acţionarul

Postul lansat printr-o investiţie Start Up Nation, care a primit licenţă de la CNA, în anul 2019, îşi schimbă acţionarul. Societatea Job TV SRL, care operează televiziunea, a venit la CNA cu două solicitări: 

Schimbarea sediului social din Ploieşti în Bucureşti. 

Modificarea deţinătorului societăşii. În locul Danielei Violeta Barcan intră Voinea Gheorghe Sorinel. 

Respingeri pe bandă rulantă pentru Travel Mix şi Valea Prahovei TV

Societatea Best Mixmedia, care deţine mai multe televiziuni, (în trecut a avut şi Bucureşti HD care a fost vândut către Kanal D), a venit la CNA cu o serie de solicitări ce vizează canalele Travel Mix şi Valea Prahovei TV. 

Ce a solicitat: 

  • Transformarea Travel Mix HD din post de turism în post generalist. Modificarea structurii de programe. Creşterea producţiei proprii la 71%, în loc de 66. Creşterea producţiilo româneşti la 90 la sută faţă de 60. CNA a respins transformarea Travel Mix HD în post generalist întrucât grila rămâne neschimbată, adică una cu tematică de turism. 
     
  • Transformarea Valea Prahovei TV în Diaspora TV. Modificarea zonei difuzare Valea Prahovei TV din regională în naţională şi internaţională. Modificarea localităţii licenţei audiovizuale din Ploieşt in în Bucureşti. S-a solicitat şi mutarea studioului de la Ploieşti la Bucureşti, la Romexpo. Forul a respins şi schimbarea denumirii Valea Prahovei TV în Diaspora TV şi modificarea acoperirii din regională în naţională şi internaşională tot din cauza grilei de programe care nu a adus nicio schimbare. 

Schimbare de nume pentru UNU TV din Deva

CNA a aprobat în şedinţa de marţi şi schimbarea denumiri televiziunii locale Unu TV în Hunedoara 1. Televiziunea are 18% producţie proprie, iar în rest retransmite Prima TV. Postul va avea emisie proprie de 31,5 ore pe săptămână. 

Societatea care operează televiziunea este deţinută în proporţie de 100% de Butnariu Corinna Flavia. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus