Skip to main content

Grupul de media al fraţilor Micula mai pierde o frecvenţă radio, Favorit FM Paşcani

 
Grupul de media al fraţilor Micula mai pierde o frecvenţă radio, Favorit FM Paşcani

Situaţie stranie în grupul de media al fraţilor Micula, după ce a pierdut, în doar două săptămâni, două frecvenţe de radio. 

Publicitate

După ce pe 28 mai a pierdut o frecvenţă din reţeaua National FM (cea din Târgu Mureş), astăzi, Favorit FM, post de radio cu muzică populară, a rămas şi el fără una dintre frecvenţe. Este vorba despre Favorit FM din Paşcani (102,7 FM), o frecvenţă care funcţiona de 20 de ani sub acest nume. 

Ca şi în cazul National FM Târgu Mureş, licenţa de Paşcani a Favorit FM a expirat la data de 7 iunie 2024, iar CNA nu a putut decât să ia act de acest lucru şi să retragă licenţa pentru a fi scoasă din nou la concurs.

Potrivit datelor prezentate la CNA, titularul licenţei, societatea Clas Media SRL „a fost înştiinţată cu privire la data expirării valabilităţii dar nu a solicitat prelungirea acesteia”. Cu alte cuvinte, nu a depus documentaţia necesară prelungii licenţei, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit.

Clas Media mai deţine alte trei licenţe Favorit FM cu acopeire în Beiuş, Oradea şi Poiana Braşov. 

Tot în şedinţa publică de astăzi, CNA a retras licenţa postului de radio Vâlcea 1 (88,6 FM), operată de Regal SRL. Licenţa a fost retrasă după ce inspectorul din teritoriu al CNA a constata că postul nu mai emite de săptămâni buni. Potrivit legislaţiei CNA, o licenţă audiovizuală se poare tretrage, printre altele,  dacă „titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 45 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive”. 

Potrivit raportului CNA, societatea care operează postul de radio nu a notificat instituţia că urmează să întrerupă emisia, aşa cum cere legea. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus