Skip to main content

STOP Guerrilla TV. CNA a retras licenţa postului: „Ne orientăm către online”

 
STOP Guerrilla TV. CNA a retras licenţa postului: „Ne orientăm către online”

Proiectul Guerrilla TV, post care nici n-a apucat să emită, se opreşte. Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, astăzi, licenţa staţiei. Oficialii postului spun că proiectul a fost dat peste cap de pandemie şi că se vor orienta către online.

Publicitate

Motivul retragerii? Pe scurt, pentru că Guerrilla TV nu a început emisia în termenul legal

Se întâmplă la doi ani de la obţinerea unei licenţe pentru un post muzical de nişă. Guerrilla nu a intrat în emisie şi a depăşit şi două termene de şase luni prin care ceruse prelungirea intrării în emisie.

Reamintim că Radio Guerrilla a primit de la Consiliul Naţional al Audiovizualului licenţă pentru lansarea unui post de televiziune tematic muzical, sub denumirea Radio Guerrilla TV.

La vremea respectivă, Mihai Dobrovolschi (matinal Radio Guerrilla) spunea că „o să avem studio nou şi producţii pentru TV. Nu o să fie o retransmisie la nesfârşit din radio”, într-un interviu acordat Paginademedia.ro. 

„Planul a fost dat peste cap de pandemie”

Contactat de Paginademedia.roAdrian Popescu (acţionar şi administrator Guerrilla) a explicat că postul ar fi trebuit să fie lansat în iunie 2020, dar din cauza pandemiei planurile au căzut

Acesta a spus că, într-o anumită măsură, proiectul va fi orientat către online. Ce a spus, printre altele:

- Ne-am făcut planul înainte de pandemie, când aveam predictibilitate. Urma să lansăm proiectul în iunie 2020

- Planul a fost dat peste cap de pandemie. A fost o perturbare majoră în piaţă. Nimeni nu a putut face o predicţie clară. 

- Piaţa nu s-a aşezat încă. Televiziunile mici nu fac faţă, dacă nu sunt în grupuri mari

- Am îngheţat investiţiile când a venit pandemia, iar echipamentele pe care le-am cumpărat înainte de pandemie vor fi folosite în online. Ne orientăm către online, unde vom aduce conţinut din toamnă. 

- Suntem prudenţi când vine vorba de investiţii. Nu am renunţat la ideea Guerrilla TV, dar nu mai e o prioritate acum. Trebuie să putem face un plan de afaceri pe cel puţin trei ani. 

Ce se voia cu Guerrilla TV: Studio nou şi producţii speciale pentru TV

Când a fost obţinută licenţa Guerrilla TV, Mihai Dobrovolschi dădea multe detalii despre proiectul TV. Printre altele, matinalul spunea:

O să avem un studio nou şi producţii speciale pentru televiziune: interviuri, vox pop-uri etc. Nu o să fie o oglindire sau o retransmisie a Radio Guerrilla, filmată cu nişte camere video. Vrem să face ceva mai complex decât atât”, după cum scria Paginademedia.ro. 

Conform planului iniţial, investiţia în Guerrilla TV ar fi fost de 265.380 de dolari (1.038.909 lei).

Radio Guerrilla se aude în prezent în Bucureşti, Braşov, Alexandria, Craiova, Brăila, Cugir, Reşiţa, Timişoara, Alba Iulia, Sovata, Vaslui, Târgu Mureş, Luduş, Cluj, Bistriţa, Roman, Iaşi, Vatra Dornei, Suceava şi Darabani.


Citeşte şi: Radio Guerrilla TV a primit licenţă de la CNA. Cum arată sigla. Când se va lansa?


Citeşte şi: Pandemia afectează lansarea Guerrilla TV: „Serverele noastre erau produse chiar în regiunea Wuhan”


Citeşte şi: Mihai Dobrovolschi, TOTUL despre Radio Guerrilla TV: "O să avem studio nou şi producţii pentru TV. Nu o să fie o retransmisie la nesfârşit din radio"


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus