Skip to main content

Moment hilar la CNA. Un fost deputat, acum membru în for, a vrut să „spargă” uşa la final de program. Era cât pe ce să nu voteze. Somaţii pentru Gâdea şi Radu Tudor

 
Moment hilar la CNA. Un fost deputat, acum membru în for, a vrut să „spargă” uşa la final de program. Era cât pe ce să nu voteze. Somaţii pentru Gâdea şi Radu Tudor

Antena 3 a încasat două avertismente, azi, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Postul a fost somat pentru o emisiune a lui Mihai Gâdea şi pentru una a lui Radu Tudor. Votul, care era cât pe ce să fie amânat pentru o altă zi, s-a dat la capătul unei şedinţe în care s-au vizonat zeci de minute din emisiunile postului Intact. 

Publicitate

De altfel, un moment hilar s-a petrecut la finalul şedinţei chiar înainte de votul pe speţa Antena 3. Unul dintre membrii CNA a vrut să „spargă” uşa când i s-a terminat programul.

La ora 17:00, chiar în momentul în care se aştepta votul, Ionel Palăr (propunerea PNL în CNA) a cerut amânarea votului pentru o şedinţă ulterioră. Argumentul său a fost că ar vrea „să aprofundeze mai bine subiectul”, iar un astfel de vot „nu poate fi dat pe genunchi, în grabă, la finalul programului”, după cum le-a spus chiar el colegilor. 

Intervenţia fostului deputat a venit în condiţiile în care propunerile de sancţionare fuseseră deja formulate. 

Până la urmă  a votat. Propunerea de amânare a votului a fost respinsă de colegi, drept pentru care s-au votat mai departe somaţiile pentru Antena 3. 

De notat că la CNA există o cutumă prin care membrii forului mai stau peste program câteva minute în eventualitatea unui vot.  

Somaţii pentru Gâdea şi Radu Tudor

Primul avertisment s-a votat cu unanimitate de voturi. A avut în centru cazul unei foste angajate din Ministerul Justiţiei. CNA  a apreciat că Antena 3 nu i-a cerut punctul de vedere şi că nu a tratat subiectul cu bună-credinţă. 

Este vorba despre o ediţie Punctul de întâlnire, prezentată de Radu Tudor, de la finalul lunii ianurie .

A doua somaţie îl are în prim-plan pe activistul Cristian Mihai Dide. CNA a stabilit că Antena 3, într-o emisiune moderată de Mihai Gâdea, nu i-a acordat drept la replică. 

Ce articole din Codul Audiovizualului au încălcat emisiunile

Punctul de întâlnire:

Art. 40 (2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt.

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă

Sinteza Zilei:

Art. 40 (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    Niste nenorociti , de unde au aparut acesti *** de la CNA
    Tot ce fac e abuz in functie. Ar trebui condamnati ca liderii comunisti dictatori care faceau la fel.
    Ei sustin anomaliile sexuale si oricine spune ceva poate fi penalizat. Cum vine asta ?
    Nu e normal asa ceva. Cum e posbil sa se dea amenzi pt parerea pe care o ai despre ceva ?
    Aceati indivizi fara discernamant incalca legea dreptului la libera exprimare.
  • Alin Alin
    Si cna ul instituție aiurea si ei. Uitați-vă ce titlu, ce bandă aveau. Care altă parte să audieze!?? I lasă să-și facă de cap. Că asa e bine si frumos
  • Camelia Camelia
    Cui îi place Gadea, pe bune, chiar vă place un asemenea om care ține un monolog de 30 minute? Invitatii se revoltă cum a facut Monica Pop : "noi când vorbim?"
  • Dragos Dragos
    Nu va mai mirati, pentru ca in unele institutii inca mai exista USL.
  • geo geo
    Mai stim si alti fosti membrii ai CNA care se grabeau sa plece de la sedinte pe motiv ca le decoleaza avionul. Asa ca nu ne mira gestul liberalului Ionel Palăr - oare ce ”calitati” l-au ajutat sa ajunga la CNA - care a cerut amanarea unui vot. Doar era ora 17.00 si se termina programul de lucru la CNA !
  • jk jk
    Sunt putin mirat ca aceasta amanare a fost ceruta de un membru propus de PNL.Daca era de la PSD mai se intelegea,din cauza anumitor persoane din A3 care sunt sustinatori...

Trimite un comentariu

sus