Skip to main content

CNA. Realitatea a cerut anularea unor amenzi. Fără succes. Peste 7.000 de euro a încasat pentru emisiunile fostei consiliere a lui Dragnea

 
CNA. Realitatea a cerut anularea unor amenzi. Fără succes. Peste 7.000 de euro a încasat pentru emisiunile fostei consiliere a lui Dragnea

CNA. Realitatea Plus a cerut anularea unor amenzi încasate pentru emisiunile Ancăi Alexandrescu, fostă consilieră a lui Liviu Dragnea. Fără succes, însă. Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat azi cererea postului TV. 

Publicitate

Este vorba despre trei sancţiuni, care însumează aproximativ 7.000 de euro (35.000 de lei), aplicate chiar în şedinţa de marţi, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Concluzia: Forul audiovizual a discutat subiectul azi, însă nu a admis cererea şi a menţinut amenzile

Pe scurt, care au fost amenzile pe care Realitatea le voia anulate:

  • Cea mai mare sancţiune, de 25.000 de lei, s-a dat pentru 24 de emisiuni în care a fost dezbătută implicarea lui Sorin Oancea, acţionar B1 TV, în scadalul dintre Romprest şi Primăria Sectorului 1. 
  • O amendă - 5.000 de lei - a vizat declaraţiile lui Cristian Rizea ( fost deputat PSD între 2008 şi 2012 şi şi condamnat la închisoare timp de patru ani pentru fapte de corupţie) despre Victor Ponta
  • O altă amendă, tot de 5.000 de lei - s-a dat pentru acuzaţiile la adresa lui Lucian Isar, consilierul onorifc al premierului Cîţu 

„Am respectat legea”

Printre altele, CNA a sancţionat Realitatea pentru lipsă de obiectivitate, pentru că nu a adus dovezi care să susţină anumite acuzaţii şi pentru lipsa de imparţialitate din partea moderatorului. 

Postul Realitatea Plus a cerut anularea celor trei amenzi, motivând că s-a respectat legea în tratarea subiectelor din emisiuni. Atât în cazul emisiunilor despre Oancea, cât şi în cazul materialelor despre Ponta şi Isar, oficialii Realitatea au argumentat că punctele de vedere au fost cerute, însă cei trei au refuzat să răspundă.

A fost prezentă şi Anca Alexandrescu, care a afirmat printre altele: 

- Am văzut articolele în baza cărora s-au dat amenzile. Am prezentat dovada în care Ponta şi Isar au fost contactaţi şi că au refuzat să comenteze. I-am invitat în fiecare ediţie.

- În ceea ce-l priveşte pe Isar, am înţeles că ne reporoşaţi că am dat dovadă impartialitate. Eu sunt corectă şi sunt dispusă să plătesc, dar noi am demonstrat că am respectat legea.

- S-a reclamat că nu am adus probe, dar cred că s-a dovedit în cele 6-7 luni de emisiune. Nu este o emisiune de cancan am adus probe. A confirmat Miron Mitrea şi Traian Băsescu. Noi am zis că Ponta a preluat şefia PSD cu ajutorul lui Maior.

- Am făcut demersuri care să confirme afirmaţiile. 

Pe de altă parte, şi membrii CNA şi-au menţinut argumentele: 

Mircea Toma: Nu am reproşat calitatea de moderator în general, ci că atunci când vrei să dai informaţii trebuie să ieşi din rolul de moderator. Şi eu am fost moderator şi sufeream nespus când aveam informaţiile mele, dar trebuia să funcţionez ca gazda. Vă convertiţi din moderator în ivitat. Asta era reproşul, este doar un gest de respect pentru rolul moderatorului.

Dorina Rusu: Victor Ponta e un personaj în legătură cu care nu pot fi acuzată de simpatii. Am înţeles, nu a vrut să vină. Dar s-a vorbit mult despre el şi i s-au adus acuzaţii. E vorba despre supradimensionare. Eu sunt de acord că sunt lucruri stringente si care trebuie să se vorbească, dar la un moment dat a fost prea mult. 

Şi în cazul domnului Oancea au fost aduse acuzaţii grave care sunt lagate de şantaj şi despre cum îşi foloseşte televiziunea. Vreau să ştiţi că aşa cum am tratat acest subiect mi s-a părut total lipsit de imparţialitate.


Citeşte şi: Fosta consilieră a lui Dragnea aduce o ploaie de amenzi pentru Realitatea Plus. Sancţiuni pentru atacuri la Sorin Oancea pe cazul Romprest


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    CÂND ȘI-A ANULAT CNA-ul PROPRIILE AMENZI?!
    P.S.
    Întreabă un *** (n.r EU) care e de părere că trebuia ca în INSTANȚĂ să fie cerută anularea lor, unde există o persoană echidistantă numită JUDECĂTOR, NU LA CNA! Pe principiul "ghici ciupercă ce-i?" a funcționat solicitarea jurnaliștilor, lucru lipsit de imparțialitate...

Trimite un comentariu

sus