Skip to main content

VIDEO. Reclama enervantă de la Jumbo, la CNA. „Este deranjantă şi poate provoca atacuri de elipsie”, s-au plâns telespectatorii. Ce a decis CNA

 
VIDEO. Reclama enervantă de la Jumbo, la CNA. „Este deranjantă şi poate provoca atacuri de elipsie”, s-au plâns telespectatorii. Ce a decis CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat reclama TV pentru magazinele Jumbo, după ce forul audiovizualului a primit 12 reclamaţii de la telespectatori. 

Publicitate

Reclamanţii au catalogat reclama la Jumbo drept „derajantă”, „tortură psihică”, care „te distruge psihic”

Membrii CNA au vizionat spotul şi au conisiderat că, deşi enervantă, reclama nu încălcă legislaţia audiovizuală

„Nu ai ce să reproşezi. A fost o soluţie care pentru unii e enervantă, dar să ştiţi că şi copiii sunt enervanţi. Ar trebui întrebaţi copiii cum li se pare reclamă. Funcţia şi-o îndeplineşte spotul”, a comentat Mircea Toma, membru CNA. 

„Pe lege nu ai ce să le reproşezi, dar te face cu capul”, a completat Cristina Pocora, membru CNA. 

Reclama a fost discutată şi de Consiliul Român al Publicităţii (RAC), aşa cum se întâmplă în mod normal în cazul unui spot reclamat. 

Organizaţia, la rândul său, „nu a constata elemente care ar putea afecta psihic un consumator mediu”.

Redăm în continuare câteva dintre reclamaţiile de la telespectatori:

  • „Va rog din suflet opriţi reclama cu Jumbo. Deranjează foarte tare neurologic, ţineţi cont ca sunt copii cu dereglări mintale care aud aceasta reclama, si sunt deranjaţi foarte mult!”, spune una dintre reclamaţii.
     
  • „Spotul publicitar Jumbo este o tortura psihica. Efectul este cel dorit, adica de a atrage atentia. INSA!!!! este stigator la cer! Nu conteaza nici postul nici ora la care e data aceasta reclama. Ea trebuie eliminata. Un cuvant repetat obsesiv, cu un debit, volum si tonalitate care te distruge psihic.”
     
  • „Reclama agresiva şi agasanta la  ''Jumbo'', repetandu-se multiple ori, pe un ton agresiv, cuvântul ''Jumbo''! Va rog sa interziceţi imediat aceasta reclama abuzivă şi deranjanta! Mulţumesc!”
     
  • „Reclama ''Jumbo'': vă solicit respectuos să luati toate măsurile ce se impun pentru a nu o mai difuza pe nici un canal de televiziune. Aceasta reclama îmi provoacă stare de stress”. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rosa rosa
    inca una dintre cele mai *** reclama facute vreodata!
  • AB AB
    @Dani, daca tu crezi ca oamenii sunt batuti in cap pentru ca nu gusta mizeria asta e clar ca nu stii pic de advertising. E o mizerie absoluta, iti va spune asta orice om normal care lucreaza in domeniu.
  • monamitarca monamitarca
    O să o oprească singuri atunci cînd vreun influencer va scrie împotriva ei, oamenii se vor ralia și vor boicota brandul prin refuzul de a mai intra în magazin un an, să zicem.
    Eu așa aș face dacă aș avea vreo urmă de influență asupra celorlalți.
    Iar decizia CNA este o rușine.
  • Ionut Ionut
    e incredibil ce firma de *** poate sa fie jumbo, incat sa accepte si sa continue sa ruleze mizeria asta de reclama. Nu mai zic de *** din agentia care au putut scoate asa ceva. Nu putem decat sa le dorim un faliment cat mai rapid si dureros. Sa inventeze atunci niste motive inalt economice pentru care nu le-a mers, nu ca sunt nesimtiti.
  • mark mark
    tot e mai bună decât piesa României la Eurovision
  • Alfonso Alfonso
    Sunt multe reclame ***,poate asa sunt cei care le fac si cei care le aproba. Ar fi bine sa ocolim produsele din acele reclame pentru ca cine face asa reclame ori are produse scumpe ori slab calitative si nu se vand. Cine are produse bune si vandabile nu face reclama in halul asta.
  • Mile Mile
    ***
  • jk jk
    @geo acum cateva saptamani,la orice ora
  • Singham Singham
    cata vreme a existat si poate exista reclama la Nalgesin in care "durerea" este reprezentata de o femeie gravida in care "bate" in capul unei persoane Trans, dupa care femeia gravida se pune peste un barbat si ii provoaca durere, doar lasandu-se peste el, ce sa inteleg de aici ca o femeie gravida este o povara?? dupa care femeia gravida este strivita de pastila de Nalgesin lasand-o in suferinta si agonie (si insarcinata). copii cu dereglari mintale ce parere au? e bine sa strivesti femei gravide? e bine sa strivesti femeile??? ca daca e barbat oricum nu conteaza... reclama la Jumbo e pistol cu apa. las link-ul mai jos cu reclama de la Nalgesin daca imi este permis
    ***
    ***
    reclama din primul link este si in romana fix la fel...
  • SobySobea SobySobea
    @geo, am văzut acel spot la mai multe posturi, precum Antena 3, Realitatea Plus, România TV, Digi 24, PRO TV și cred că PRO Cinema.
    Nu știu la ce oră a fost difuzată spotul ăsta la posturile enumerate de mine.
  • Sebastian Tomiță Sebastian Tomiță
    Reclama e un ***
  • geo geo
    Mai urmaresc si eu reclame, din cand in cand, dar pe asta cu Jumbo nu am vazut-o niciodata...in ce perioada, la ce post(uri) Tv si la ce ore a fost difuzata ?
  • Alex Alex
    sa nu cumva sa puneti un link catre ea in articol
  • Dani Dani
    Telespectatorii sunt putin batuti in cap. Reclama e geniala si catchy
    Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo Jumbo

Trimite un comentariu

sus