Skip to main content

SCHIMBARE ISTORICĂ. Acasă TV devine televiziune generalistă. Postul va avea programe de ştiri şi două noi emisiuni. În rest, seriale pe bandă rulantă

 
SCHIMBARE ISTORICĂ. Acasă TV devine televiziune generalistă. Postul va avea programe de ştiri şi două noi emisiuni. În rest, seriale pe bandă rulantă

CNA a aprobat ca televiziunea Acasa TV, pana acum cu tematica pentru femei, să devină post generalist, cu doar câteva modificări în grila de programe.

Publicitate

Odată cu această schimbare, televiziunea Acasa va avea şi o poziţionare mai bună în grilele cabliştilor, care acum sunt aranjate în funcţie de tematică (canalele generaliste sunt mai sus decât cele tematice). 

Serialele care au consacrat postul rămân în continuare în număr foarte mare în grilă.

Ce se schimbă?   

Nou Acasă TV, parte a grupului Pro, va avea două noi programe de ştiri, de luni până vineri. Ştirile Acasă - Actualităţi, de la ora 11.00 şi Ştirile Acasă - Magazin, de la ora 15.00. Ştirile vor fi editate de o echipă dedicată. Ce fel de ştiri vor fi? "Ştiri îmblânzite", a fost concluzia lui Răsvan Popescu, membru CNA, după prezentarea celor de la Pro TV.

În weekend vor fi două emisiuni noi: Bazarul de acasă (sâmbăta) şi Ştii de acasă (duminica). 

În rest, seriale dimineaţa, la prânz şi seara. 

Florin Turcilă, reprezentantul Pro TV:

„Venim cu această solicitare de modificare, în condiţiile în care în opinia noastră există o cerere din partea publicului din România pentru o abordare, din punct de vedere al unui post generalist, diferită faţă de posturile tradiţionale.

Spre deosebire de aceaste posturi, canalul Acasă îşi doreşte să ofere un mix de programe care să se adreseze publicului larg, cu o aplecare mai mare către emoţie şi nu neapărat spre adrenalina care este livrată de posturile tradiţionale generaliste.

Este un proiect la care ne gândim de ceva vreme, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care acum mai puţin de doi ani am revenit la denumirea postului de Acasă. 

Considerăm că în momentul de faţă suntem pregătiţi să facem acest pas. În structura de programe suntem foarte atenţi cu ceea ce vom libra publicului. Avem 2 program de ştiri de luni până vineri, în care ne dorim să oferim ştirile într-un pas şi un ritm şi conţinut puţin diferit de ştirile care sunt livrate de posturile tradiţionale, mult mai uşor de digerat pentru public, inclusiv orele de difuzare sunt alese pecial pentru a fi vizionate la ore mai puţin tradiţionale.

E un calup care începe la ora 11.00, este dincolo de iureşul de dimineaţă, iar cele de după-amiază de la ora 15.00 sunt livrate într-un moment al zilei când sunt mult mai uşor de vizionat. 

Privitor la conţinut, ne vom axa în principiu pe nişte ştiri mai calde, dar fără a priva publicul nostru de ştirile importante ale zilei.

Totuşi menţionăm că ştirile vor fi editate de o echipă dedicată pentru Acasă vor avea grafică proprie. În plus faţă de ştiri, o să avem şi două programe, unul cu tematică educaţională şi unul cu tematică culturală, sâmbăta şi duminica, în prima parte a zilei.”

Dorina Rusu, membru CNA, l-a întrebat pe reprezentantul postului dacă solicitarea de schimbare a tematici postului are legătură şi cu aşezarea canalelor în grilele cabliştilor în funcţie de tematică. 

Florin Turcilă:

„Nu acesta este motivul principal, nu neapărat. Vă spuneam că noi am avut o decizie contrară acum mai mulţi ani când am renunţat la brandul Acasă şi am schimbat în Pro 2, am revenit la brandul

Acasă în aprilie 2022 şi tocmai din acest motiv atunci nu exista o presiune foarte mare din punctul acesta de vedere, dar ce putem spune că o apropiere în acelaşi calup de programe de postul Pro TV este una benefică pentru telespectator, dar nu acesta este motivul pentru care facem această modificare.”

Cristina Pocora, membru CNA, a afirmat la rândul ei: 

„Eu tot n-am înţeles asta cu televiziunea generalistă şi cu grila plină de seriale şi câteva ştiri. Argumentaţi ce este generalist?”

Florin Turcilă

„Programarea serialelor este ceva tipic oricărui post generalist. Şi pe Pro TV avem mult. Ce lipseşte într-adevăr aici sunt show-uri de entertainment care ar face diferenţa faţă de un post generalist.

Dar cel puţin în momentul de faţă nu avem vizibilitate când şi ce putem introduce aici. În afară de lipsa acelor show-uri tip entertainment, în rest şi la posturile generaliste mai mult sau mai puţin grila arată la fel.

Acum că acele seriale sunt cele de tip emoţie, asta nu înseamnă că nu sunt adecvate unui post generalist. Iar firmele pe care le avem programate în weekend sunt filme de tip romance care cu siguranţă se adresează publicului larg.”

Răsvan Popescu, membru CNA, a concluzionat în final:

„Aş spune că este o structură mai neobişnuită, numai filme şi ştiri, înţeleg că nişte ştiri îmblânzite. Dar cel puţin în formula aceasta la care sigur că aveţi dreptul, în structura aceasta nu vă suprapuneţi cu Pro TV. E clar că vor fi culoare diferite.”

Solicitarea Pro TV de schimbare a tematici postului Acasă a fost aprobată de CNA cu unanimitatea celor prezenţi. Cristina Pocora, membru CNA, a ales să nu participe la vot deoarece nu a fost convinsă de prezentarea proiectului. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus