Skip to main content

Fără burtiere peste interpretul mimico-gestual! Antena 1, Pro TV, TVR 1 şi posturile de ştiri, somate de CNA

 
Captură Youtube / Digi24
Captură Youtube / Digi24

CNA. Mai multe televiziuni au fost somate de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru că au „blocat” cu burtiere interpretul mimico-gestual în conferinţele difuzate de Guvern.

Publicitate

Concret, la începutul anului, pe 19 ianuarie, Guvernul difuza o conferinţă de presă a lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, iar Bogdan Anicescu, interpretul mimico-gestual al Guvernului, nu era vizibil din cauza burtierelor care picau peste el.

Innterpretul mimico-gestual nu s-a văzut de burtiere la Antena 1, Aleph News (televiziunea lui Adrian Sârbu), B1 TV, Pro TV şi TVR 1. În lista au fost incluse şi Digi24 şi Kanal D, dar posturile şi-a „reparat” greşeala la jurnalele de ştiri.

Sesizările au venit din partea telespectatorilor, dar şi Cristina Pocora, membru CNA, s-au autosesizat în legătură cu acest subiect.

„Mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat azi, în data de 19 ianuarie a.c., faptul că posturile de televiziune Digi24 şi Aleph News blochează mesajele oficiale transmise de către autorităţi în legătură cu campania de vaccinare şi combaterea epidemiei COVID-19, informaţii adresate persoanelor cu deficienţe de auz.

Concret, pe perioada difuzării campaniei de informare de la nivel guvernamental privind vaccinarea, cele două posturi de televiziune au amplasat titlul ştirii peste Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico-gestual (Digi 24, în jur de ora 15:35 şi Aleph News, în intervalul orar 18:00 – 18:10)”, se arată într-una dintre sesizări pentru posturile Aleph News şi Digi24, potrivit documentelor CNA.

În urma discuţiilor dintre membrii CNA, Cristina Pocora a propus o somaţie pentru televiziunile anterior menţionate. Şapte membri au fost pentru şi trei împotrivă.

Ce articol din Legea Audiovizualului a fost invocat:

Art. 42 1*) (2) În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională:

b) vor interpreta în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron programele de importanţă majoră în întregime ori rezumatele acestora;

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    Aici e vina Guvernului. Văd două soluții:
    1. Guvernul ar trebui să îl amplaseze pe interpret în altă parte a ecranului.
    2. Guvernul ar trebui să ofere două feeduri separate, pentru ca televiziunile să-l poată pune pe interpret acolo unde le convine.
  • Bipbip Bipbip
    Deci sunt vinovate televiziunile ca regizorul de emisie de la guvern nu stie ce acela spatiu de garda?
  • B.A.M B.A.M
    Cu ce sunt vinovate posturile TV că cei de la Guvern nu știu "să-l ridice pe Bogdan" mai sus?! Interpretul e din start în partea de jos a ecranului, încurcând televiziunile care au AMABILITATEA de a transmite informațiile Guvernului către cetățean! De exemplu, la DIGI, trebuie să dispară și sigla ca să se vadă, atât de jos este pus...
    Chiar nu e nimeni în "echipa de producție" a Guvernului care să știe să remedieze acest DEFECT PROPRIU?! Doar ei știu că cele care preiau mesajul sunt posturile TV, care au burtierele și chiar siglele în partea de jos...
    #Ridicați-l pe Bogdan!
  • Mile Mile
    Dezastru aseara la postaci, chefi record
  • Mile Mile
    Dati audientele de aseara, record pt. Chefi, 10.6 rating, 38.4 share pe comercial, umilinta pe postaci, ha

Trimite un comentariu

sus