Skip to main content

COMUNICAT. De Paşte, poţi oferi o masă caldă şi ajutor la şcoală unui copil de la sat. „Porţia de bunătate", o campanie lansată de World Vision România

 
COMUNICAT. De Paşte, poţi oferi o masă caldă şi ajutor la şcoală unui copil de la sat. „Porţia de bunătate", o campanie lansată de World Vision România

COMUNICAT. Cu ocazia sărbătorilor de Paşte din acest an, Fundaţia World Vision România lansează campania „Porţia de bunătate", destinată strângerii de fonduri pentru a le oferi copiilor săraci de la ţară câte o masă caldă pe zi şi ajutor la teme. Oricine poate dona prin SMS, la numărul 8844.

Publicitate

World Vision România a lansat  campania „Porţia de bunătate", în care toţi cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine" al organizaţiei, printr-un SMS la 8844 cu textul PÂINE (cost 2 euro) sau pe site-ul Fundaţiei.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Aceste donaţii se vor transforma în mese calde şi ore de ajutor la teme printr-un program de educaţie remedială, după un an în care foarte mulţi copii nu au avut acces la educaţie, iar situaţia familiilor din mediul rural este critică.

Acesta este al doilea an în care copiii cei mai vulnerabili de la ţară nu se vor bucura de Paşte la fel ca înainte. Acum au de luptat cu foamea şi cu sărăcia, care îi forţează să abandoneze şcoala. Pentru ei, orice ajutor contează. Mai ales acum, a merge în continuare la şcoală este singura lor şansă la un viitor mai bun decât prezentul în care trăiesc.

Copiilor săraci de la ţară le este foame. Pandemia a afectat grav situaţia materială a familiilor care trăiesc în comunităţile vulnerabile din mediul rural.

Chiar şi înainte de 2020, potrivit raportului „Bunăstarea copilului din mediul rural", publicat de World Vision anul trecut, în peste 11% din gospodăriile de la ţară copiii mâncau numai două mese pe zi. La nivelul întregului rural, proporţia acestora a crescut de la 5% în 2016 la 9% în 2018, ajungând la 11% în 2020. Iar această pondere urcă la 30% în cazul familiilor celor mai nevoiaşe.

Aproape unu din zece copiii de la ţară adoarme flămând, uneori sau întotdeauna. Circa trei sferturi dintre familiile din mediul rural cumpără alimente mai ieftine, mai puţine, sau amândouă la un loc. Din ce în ce mai mulţi copii de la ţară mănâncă mai puţin. În 2016, 66% dintre familii limitau cantităţile de alimente achiziţionate; în 2019, ponderea lor urca la 74%. Şi aproape jumătate (46%) dintre familiile de la ţară cumpără alimente pe datorie sau pe credit.

Iar pandemia a agravat situaţia acestor familii. 60% dintre părinţi nu au lucrat în perioada pandemiei, iar 19% şi-au văzut veniturile diminuate ca urmare a concedierii, a şomajului tehnic şi a imposibilităţii de a lucra cu ziua. Iar preţul îl plătesc inclusiv copiii.

Copiii de la ţară o duc deja mai greu decât în anii trecuţi. În timpul pandemiei, peste o treime din gospodăriile rurale (37%) fie nu au reuşit să îşi procure produse alimentare, fie au cumpărat doar o parte din cele necesare.

Copiii de la ţară trebuie să muncească mai mult decât colegii lor de la oraş ca să ţină pasul cu şcoala. Trecerea orelor în online a atras după sine pierderi mari de învăţare. Cei fără posibilităţi materiale, fără acces la internet, echipamente şi programe de educaţie remedială, fără profesori calificaţi în metodologia predării digitale au fost cel mai afectaţi.

40% dintre cei din mediile cele mai defavorizate nu au făcut deloc şcoală online şi au pierdut până în prezent circa 24 de săptămâni de şcoală – aproape două treimi de semestru. La Evaluarea Naţională 2020, jumătate dintre elevii din rural nu au luat examenul de matematică.

Copiii de la ţară au nevoie de ajutor la teme. Un sfert dintre ei nu primesc niciun fel de ajutor atunci când au dificultăţi, pentru că nu au în preajmă pe nimeni care să ştie sau să aibă timp de ei.

Aproape un milion de copii învaţă la sat. Aproape toţi au nevoie de ajutor – unii mai mult ca alţii.

„Programul Pâine şi Mâine al World Vision România este unul dintre cele mai de impact programe ale organizaţiei noastre. Iniţial, a fost gândit ca intervenţie remedială pentru cazurile de elevi care riscau să abandoneze şcoala din cauza sărăciei, neavând ce mânca la şcoală sau un loc unde să îşi facă temele.

Odată cu pandemia, programul a căpătat însă o importanţă critică. Pentru foarte mulţi copii, este practice singura şansă ca ei să nu abandoneze şcoala. O masă caldă şi două ore de ajutor la teme, cu un profesor calificat, ţin în viaţă şansa acestor copii la educaţie, la un viitor mai bun", afirmă Mihaela Nabăr,directorul executiv al Fundaţiei.

Până acum, 1.250 de elevi din proiect au primit mâncare caldă la şcoală, ajutor la teme, haine şi alte resurse pentru nevoile de bază.

„Lansăm acum un apel către toţi cei care pot să ajute, printr-o donaţie prin SMS, pentru ca şi aceşti copii să primească, de Paşte, lumina educaţiei. Iar partenerilor noştri corporativi le mulţumim că sunt şi acum alături de noi", spune Nabăr.

Donaţiile se pot face prin SMS cu textul PAINE la numărul 8844 sau pe site-ul World Vision România, acolo unde puteţi citi şi poveştile copiilor care au nevoie de ajutor.

Astfel, World Vision va putea pune bunătate în mai multe farfurii şi bucurie în mai multe inimi de copil. Ei trebuie ajutaţi să meargă mai departe, să crească şi să înveţe, să poată visa la un viitor frumos şi, mai ales, să ştie că visele se pot îndeplini. 

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus