Skip to main content

RECOMANDARE. Seri de lectură AMTeatru, de la Asociaţia „Sănătate prin ARTE”

 
Începe seria de evenimente „Seri de lectură AMTeatru” / foto: freepik.com
Începe seria de evenimente „Seri de lectură AMTeatru” / foto: freepik.com

Platforma AMteatru anunţă primele 10 întâlniri din cadrul proiectului „Seri de lectură AMTeatru”, un program realizat prin Asociaţia „Sănătate prin ARTE” şi finanţat de Ministerul Culturii prin intermediul programului ACCES 2023. Locul de desfăşurare este Casa Madrigal din Dealul Mitropoliei 11.

Publicitate

Programul era programat iniţial pentru perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2023, dar va fi continuat pe parcursul întregii stagiuni 2023 / 2024.

Dramaturgii invitaţi în prima fază a programului:

  • Luni, 2 octombrie – 18.30: Mihaela Michailov, 19.30 Ilinca Prisăcariu şi Alex Ivănoiu
  • Sâmbătă, 7 octombrie  – 16.00: Theo Herghelegiu, 17.00 Ştefan Caraman, 18.00 Alexandra Felseghi, 19.00 Alexandra Badea
  • Duminică, 8 octombrie: – 16.00 Mihai Ignat, 17.00 Ionuţ Sociu
  • Luni, 9 octombrie: – 18.30 Marilena Dumitrescu, 19.30 Gianina Cărbunariu

Prin intermediul proiectului organizatorii îşi propun să aducă în faţa publicului mai mulţi dramaturgi cu renume, dar şi tineri dramaturgi, care vor citi pagini din creaţiile lor şi vor intra în dialog cu cei prezenţi, determinând astfel o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte percepţia asupra literaturii „de scenă”.

Dezbaterile tematice ce vor însoţi „Serile de lectură AMTeatru” vor oferi celor prezenţi oportunitatea de a accesa „din culise” magica lume a creatorilor de literatură în general şi de dramaturgie în special.

Aceste dezbateri vor avea atât rol de cunoaştere şi diseminare a realităţii literaturii contemporane româneşti, de înţelegere şi descoperire de noi valenţe interpretative pentru publicul tânăr participant, cât şi rol pedagogic şi de mentorat pentru tinerii care au aptitudini „scriitoriceşti” sau care chiar visează să acceadă la profesia de dramaturg sau regizor de teatru. 

Oportunitatea implementării Proiectului „Seri de lectură AMTeatru” este dată de însăşi activitatea AMTeatru, un proiect iniţiat de Andruni Baciu şi Mădălin Guruianu.

Cei care o urmăresc, în cele câteva luni de la lansare, află recomandări de spectacole, ce şi cum să aleagă şi, sigur, au parte nu de una, ci de două opinii argumentate despre zeci de spectacole, plus recomandări lunare şi cel mai amplu top bucureştean cu aproape 400 de spectacole actuale, notate de la 1 la 10.

Scopul este ca tânărul public de teatru să devină curios, să citească interviurile, cronicile „Teatru la Doi”, recomandările „Hot or Not” şi mai ales să meargă un pic mai des la teatru.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus