Skip to main content

VIDEO DUPLEX. Mai au românii încredere în radio? Matinalii Europa FM au fost în direct cu matinalii Rock FM

 
VIDEO DUPLEX. Mai au românii încredere în radio? Matinalii Europa FM au fost în direct cu matinalii Rock FM

VIDEO. Europa FM şi Rock FM, două dintre cele mai ascultate radiouri din România, şi-au „unit” matinalele miercuri, 7 aprilie, cu scopul de a discuta despre dezinformările în online, dar şi despre încrederea românilor în posturile de radio.

Publicitate

În studioul Europa FM s-au aflat Vlad Petreanu, George Zafiu şi Luca Pastia, în timp ce la Rock FM era Răzvan Exarhu. Pentru a dezbate subiectul despre încrederea în radio şi dezinformările din online, în studioul Rock FM s-a aflat Alina Inayeh, director al German Marshall Fund of the US.

Moderatorii şi invitatul au vorbit despre cel mai recent sondaj realizat în România -  „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false”, despre care Paginademedia.ro a scris pe larg AICI.

Câteva concluzii ale sondajului:

- 55% dintre oamenii care au participat la sondaj sunt de părere că, în foarte mare şi mare măsură, au fost expuşi în ultimele luni la ştiri false. 42,6% spun că au fost expuşi în mică măsură sau foarte mică măsură/deloc, iar 2,5% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

- 58,3% dintre cei chestionaţi consideră că unele state susţin acţiuni de propagandă şi dezinformare în România în foarte mare şi mare măsură, iar 32,2% că acest lucru se întâmplă în mică măsură sau foarte mică măsură, iar 4,8% deloc. Nu ştiu sau nu răspund - 4,7%.

- 36,3% dintre români au încredere în informaţiile difuzate pe posturile TV, iar 60,7% nu au încredere, iar 3% nu ştiu sau nu răspund.

- 40,6% dintre români au încredere în informaţiile difuzate de posturile de radio, iar 44,9% nu au încredere. Nu ştiu sau nu răspund 14,5%.


De ce au încredere românii în posturile de radio? A explicat Alina Inayeh:

„Explicaţia mea este că radioul dă cele mai puţine ştire şi dă cele mai puţine talk show-uri din acestea care ne asasinează la televiziuni şi poate că, până la urmă, radioul este cel care răspândeşte cele mai puţine ştiri false faţă de televiziunile care abundă în teorii ale conspiraţiei, ştiri false şi fel de fel de lucruri distorsionate ca să zic aşa.”

Tot Alin Inayeh a vorbit despre încrederea românilor în ţările din Occident:

„Românii sunt, în marea lor majoritate, occidentali, dar această minoritate pe care pe noi ne îngrijorează pare a se consolida din ce în ce mai tare. Chiar dacă românii rămân în marea lor majoritate occidentali, există 31% dintre români care cred că ţările occidentale au făcut mai mult rău României.

VIDEO. Duplexul matinalilor de la Europa FM şi Rock FM

 

 

CITEŞTE ŞI: SONDAJ. Cote dramatice de neîncredere! Românii şi mai ales tinerii nu cred nici ştirile TV, nici pe cele online. Cei în vârstă au altă percepţie

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan13 Dan13
    Fara suparare, dar Petreanu si celalalt tip de la Europa FM sunt complet lipsiti de simtul umorului. Cam nesarati.

Trimite un comentariu

sus